parkinnn

Güncel

Mersin Şehir Hastanesi açılıyor

Mersin Şehir Hastanesi'nin toplu açılış töreninde Başbakan Binali Yıldırım'ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözü aldı.

3 Şubat 2017 Saat: 17:38
Mersin Şehir Hastanesi açılıyor
Mersin Şehir Hastanesi açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu muhakkak gerçekleştirmemiz lazım dediğim bir proje Mersin Şehir Hastanesidir." dedi

Her kökenden insanı barındıran Mersin'i birliğimiz kardeşliğimizin sembolü olarak görüyorum dedi.

İlk şehir hastanelerini Yozgat, Mersin ve Isparta'da açıyoruz. "

 "Bu yatırımların her biri önemli ancak bir tanesi var ki ülkemiz için yeni bir dönemin başladığını ifade ediyor. Dertli olduğum, aşık olduğum, bunu muhakkak yapmamız gerekir dediğim bir projeden bahsediyorum. Belediye başkanlığım döneminde dünyayı dolaşırken edindiğim bir projeydi bu. Arkadaşlarımla hep bunun hasbıhalini yapardık. Hamdolsun Mersin'de bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyiz" dedi.

"BU BİR REKOR"

Adana, Kayseri, Ankara, Bilkent ve Manisa şehir hastaneleri bunları izleyecek. 2023 yılında tamamı nitelikli olmak üzere 10 bin kişiye 32 bin yatak hedefine ulaşmış olacağız. Bu bir rekor.

Hastanelerimizin hepsi de hem şifa arayan vatandaşlarımız hem de refakatçıları için 5 yıldızlı konfordadır. Helikopter pistinden enerji sistemine, otomasyonuna kadar en yüksek standartta tasarlanan hastanelerimiz ülkemize sağlık alanında sınıf atlatıyor.

"BEN O GÜNLERİ HATIRLIYORUM..."

"Ana muhalefetin başındaki zatın, Sosyal Sigortalar Kurumunun başında olduğu zamanı hatırlıyorum. Sağlam girersiniz, hastaneden ne yazık ki sakat çıkarsınız. O günleri hatırlıyorum, afedersiniz ne banyo, ne tuvalet, bunların olmadığı günleri hatırlıyorum. Çünkü bunların zihniyeti kirli. Şimdi hastane mi görmek istiyorsun, gel Mersin'e, Mersin Şehir Hastanesi'ni gör, git Yozgat'a onu gör, git 81 vilayete hepsini gör."

 

 

 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: 650 MİLYON LİRA HARCANDI

İlk şehir hastahanesinin açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Mersin Türkiye'nin gözbebebğidir" dedi.

Mersin'de açılan Şehir Hastanesi açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Onlar hayır dedikçe direndikçe engelleri aşa aşa bugünlere geldik" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti: Şehir hastaneleri insanımızın sağlığına verdiğimiz değerin bir göstergesi ama ne yaptılar? Bunun için kanun çıkardılar, kanunu mahkemeye taşıdılar sonra başka bir mahkemeye taşıdılar. Ama inatta bir murattır dedik ve peşini bırakmadık. Bugün bütün engelleri aşarak bu muazzam eseri hizmetinize sunmuş oluyoruz.

Bu hastane adeta 5 yıldızlı otel konforunda olmuş. Bir sağlık külliyesi olarak hizmet verecek olan bu hastanede helikopter pistinden, kapalı-açık otoparka kadar, acil muayenelerin yapılacağı yerler ve daha birçok şey. Tam 1300 yatak, Mersin ihtiyacını, başka ülkelerden hastaların gelebileceği bir eser. 650 milyon harcandı. Mersin'e helal hoş olsun. Hükümet olarak Mersin'in ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu biliyoruz. 15 yılda Mersin'e tam 16 katrilyonluk yatırım yaptık. Helal hoş olsun.    Bu hastanede 5 bin Mersinli iş görecek .

Sadece Cumhurbaşkanını değil ekibini de seçeceksiniz

21 Ekim 2007'de cumhurbaşkanının sizler tarafından seçilmesinin yolunu açan referandum Mersin yüzde 70 oranında evet dedi.  Şimdi yine diyorlar ki Cumhurbaşkanını millet seçmesin, yine hayır diyorlar siz ne diyorsunuz? İşte bu kadar! Şimdi yaptığımız 2007 sizin yaptığınız ve "evet" diyerek cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesindeki değişikliğin eksik kalan kısımlarını yapıyoruz. Karar verildi, millet hükümetin nasıl oluşacağına sandıkta karar verecek. Rejimin falan değiştiği yok, değişen değişimin ta kendisidir. Türkiye hakettiği yolda emin adımlarla ilerleyecek. Cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz. Nasıl Erdoğan'ı 10 Ağustos seçimlerinde iş başına getirdiğiniz gibi önümüzdeki seçimlerde de sadece cumhurbaşkanını değil, 5 yıllığına Türkiye'yi yönetecek Cumhurbaşkanını ve ekibini de seçeceksiniz.

Güvenli Türkiye için "evet" diyoruz

Hiç kimse bu millete zorla bir şey yapamaz. İşte  15 Temmuz'da bunu denediler, derslerini aldılar mı? Onlara dersini verdiniz mi?  Millet iradesi neyse, bizim de istikametimiz odur. Daha güçlü, bölgesinde daha  güvenli bir Türkiye için 'evet' diyoruz. Hizmetin, yatırımların, dev projelerin  daha çabuk, zaman kaybetmeden yapılması için 'evet' diyoruz."

 "Diyorlar ki 'rejim değişiyor.' Ne rejimi kardeşim,  bırakın rejim değişmesini, siz kafayı değiştirin. Dünya nereye gidiyor, siz  nerede kaldınız? Rejimin falan değiştiği yok. Değişen, değişimin ta kendisidir.  Değişime direnenler yok olacak, Türkiye hak ettiği yolda, muasır medeniyetler  yolunda, emin adımlarla ilerleyecek."

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑