Ana Manşet Reklam

Teknoloji

Milli gururumuzun ilk görüntüleri geldi

TAI’nın özgün tasarımı olan genel maksat helikopteri T-625 görücüye çıkacağı günü bekliyor.

6 Mayıs 2017 Saat: 12:09
Milli gururumuzun ilk görüntüleri geldi
Milli gururumuzun ilk görüntüleri geldi

Silahlı ve silahsız versiyonlarıyla insansız hava aracı (İHA) ANKA, eğitim ve hafif sınıf saldırı uçağı Hürkuş, taaruz ve taktik helikopteri T129 ATAK, şu an Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ-TAI) gökyüzünde süzülen 3 eseri olarak dikkat çekiyor. Yaklaşık 1 yıl sonra ise bunlara bir de TAI’nin özgün tasarımı olan genel maksat helikopteri T-625 eklenecek.

T-625'İN ANLAMI

TAI Genel Müdürü Temel Kotil genel maksat helikopterinin isim hikâyesini anlattı:

Türk veya Türkiye’ye atfen “T”, helikopterin maksimum 6 ton kalkış ağırlığı, 2 motor ve 5 pale sahip olması sebebiyle, T-625 olarak isimlendirilmiş. 

TAMAMEN MİLLİ

Zorlu iklim şartları ve coğrafyalarda, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz şartlarında etkin bir şekilde faaliyet göstermek üzere tasarlanan T-625 helikopteri’nin, TAI’nin ATAK helikopteri programında kazandığı bilgi, birikim, beceri ve yeteneklerle, yapısal ve aviyonik sistemlerin yanı sıra transmisyon, rotor ve iniş takımları gibi kritik öneme haiz sistemlerin tasarım ve üretimlerinin de tamamen milli kaynaklarla kullanılarak gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

12 YOLCU, 2 PİLOTLA UÇACAK 

Çift motorlu, özgün, genel maksat helikopteri olarak tasarlanan T-625’in başta VIP olmak üzere ambulans, arama-kurtarma gibi birçok versiyonlarının geliştirilmesi söz konusu. Helikopterin hizmete girmesinden sonra ise sivil modellerine, askeri amaçlı olarak kullanılacak tiplerinin de eklenecek. Ancak, şu an öncelik, sivil genel maksat helikopteri olarak T-625’in sözleşmeye uygun olarak zamanında Türkiye’ye kazandırılmasında. Ayrıca T-625’in yurtdışına da pazarlanabilmesi için bir yandan da Avrupa sivil havacılık otoritesi EASA’dan sertifikalandırılması için hizmete giriş zamanına paralel olarak çalışmalar yapılacak.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑