Ana Manşet Reklam

Güncel

Naim Süleymanoğlu Filmin Galası Gebze’de de Gerçekleşti

Filmin oyuncuları aynı anda 3 salonda gösterimi sırasında salonları ziyaret ederek izleyicilerle buluştular.

6 Aralık 2019 Saat: 16:21
Naim Süleymanoğlu Filmin Galası Gebze’de de Gerçekleşti
Naim Süleymanoğlu Filmin Galası Gebze’de de Gerçekleşti

 22 Kasımda  vizyona giren ve Dünyaca ünlü Türk halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatan Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmin galasından birisi daha tüm oyuncularının tamamına yakının katılımıyla Gebze’de bir alış veriş merkezinin Sinema Salonunda gerçekleşti. Filmin galasına Gebze’li sinema severler büyük ilgi gösterdiler. Filmin oyuncuları aynı anda 3 salonda gösterimi sırasında salonları ziyaret ederek izleyicilerle buluştular.

   Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Gebze Balkan Türkleri Derneği,  Gebze Centır AVM ve Gebze Center Cinemaximum tarafından organize edilen  Cep Herkülü Naim Sülaymenoğlu filmin galası, Gebze’de  Gebze Center Cinemaximum'da gerçekleşti. Gebze ve çevre ilçelerde yaşayan sinema severler filme ve galaya büyük ilgi gösterdiler. 

 Galaya filmin yönetmeni Özer Feyzioğlu, Naim Süleymanoğlu karakterini canlandıran Hayat Van Eck, Selen Öztürk, Bülent Alkış, Renan Bilek, Barış Kıralioğlu ve Emir Yamanyılmaz’ın yanı sıra Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu’da katılanlar arasındaydı. Galada konuşma yapan filmin yönetmeni Özer Feyzioğlu ‘’  Bu akşam burada şunu söylemek istiyorum. 1 yıllık emeğin sonucunu birazdan izleyeceksiniz. Geçen sene kasım ayında başlamıştık biz bu projeye, 1 sene sonra kasım ayında sizlerin karşısındayız. Naim Süleymanoğlu ile ilgili buradaki kalabalık, sizler duruma çok hakimsiniz. Sizin öz geçmişiniz olduğu için ne olup bittiğini çok net hatırlıyorsunuz. Biz iki haftalık sürede izleyenlerden aldığımız dönüşler itibari ile şunu görüyoruz. Giderek çok kısa zaman önce aramızdan ayrılmış olsada, hafızalardan silinmeye başlayan yüz yılın sporcusu seçilmiş bir spor adamı olarak hatırlattık filmimizde. Bu bir görevdi. Daha önemlisi işin bir katmanı daha var o da şu. Naim Süleymanoğlu aynı zamanda, bir insan hakları savunucusuydu. Pek çoğunuzun şahit olduğu, bu gün bizim tüylerimizi diken diken eden o olayları bizzat kendisi yaşamaya başladığı zaman, ‘’bir dakika dedi. Bu böyle olmaz. Ben gücüm neyse onu kullanacağım ve bunu burada yapılan zulmü, haksızlığı insan hakları ihlallerini dünyaya duyuracağım’’. Naim Süleymanoğlu sadece büyüksporcu değil, büyük bir insan hakları savunucusudur da. Bu spor’u akıllı ve zekice kullanmayı başarmış olağan üstü bir insandır. Biz bunu da filme aldık dedi. Naim Süleymanoğlu’nun annesini oynayan Selen Öztürk ‘’ Bu akşam filmimizi izleyeceğiniz için çok heyecanlıyız. Ben bu filmde Hatice Süleymanoğlu’na hayat verdim. Çok kıymetli ve çok anlamlı bir sorumluluktu benim için. Anneliğin ne olduğunu anne olmadan gerçekten bu kadar hissetmiş olamam. Bulgaristanı çok sevdim. Oranın enerjisi beni mucizeli bir şekilde etkiledi. ’dedi.

Naim Süleymanoğlu’nu oynayan Hayat Van Eck’’ Naim Süleymanoğlu’nu canlandırmak büyük bir gurur, büyük bir onur ve fazla bir emek ve enerji gerektiriyordu. Biz yılımızı gecemizi, gündüzümüze katarak tüm enerjimizi ve yoğunluğumuzu bu işe verdik. Naim Süleymanoğlu’nu ona layık bir şekilde canlandırmak için uğraştık. Ben bir sporcuyu canlandıracağım diye düşünüyordum. Onu bekliyordum. Filmde ilerledikçe, filmi öğrendikçe ve Naim Süleymanoğlu’nu tanıdıkça anladım ki sadece bir sporcu değil aynı zamanda bir insan hakları savunucusu. Gelen tepkiler çok olumluydu. Ben sosyal medyadan olabildiğince takip etmeye çalışıyorum. Bir tane bile olumsuz tepki görmedim. Bu hem içimi çok rahatlatıyor. Hem de çok mutlu ediyor. Çünkü Naim Süleymanoğlu’na ve Bulgaristan göçmenlerine o asimilasyonu anlatan, o zaman göç eden insanların neler yaşadığını anlatan onlara layık bir film çeke bilmişiz. Onları memnun edebilmişiz onu göre biliyorum’’ dedi. Geceye Bal- Türk Genel Sekreteri Günay Uzun, Bal Türk Gebze Şube Başkanı Selçuk Karademir galada hazır bulundular.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑