parkinnn

Spor

Rahvan Atlarda büyük heyecan yaşandı

Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları 16.Gölcük Koşusu, büyük ilgi ve katılımla Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi Koşu Pisti'nde yapıldı. 10 kategoride yapılan yarışlara toplamda 152 at katılırken, büyük heyecan yaşandı. Altın Kemer müca

5 Ağustos 2019 Saat: 12:58
Rahvan Atlarda büyük heyecan yaşandı
Rahvan Atlarda büyük heyecan yaşandı

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Değirmendere Rahvan Atçılar Kulübü iş birliğiyle yapılan Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları 16. Gölcük Koşusu büyük ilgi ve katılımla Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi Koşu Pisti’nde yapıldı. Altın kemerli baş at yarışları ile beraber, 10 kategoride yapılan yarışlara, toplam da 152 at katıldı.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR BÖLGESİNDEN GELEN ATLAR YARIŞTI

Yarışlarda Van, Bolu, Eskişehir, Ankara, İzmir, Ödemiş, Turgutlu, Kütahya, Nazilli, Bursa, Konya, Afyon, Kars, Gölcük, Değirmendere gibi Türkiye’nin her bölgesinden at sahibi yarış tutkunları yer aldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in ev sahipliğindeki yarışları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman,  Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileriyle, çok sayı da davetli at yarışı tukunu takip etti.

SEZER: “BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Yarışmalar öncesinde açılış konuşması yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “16.sını düzenlediğimiz Geleneksel Rahvan At Yarışları Gölcük Koşusuna hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Rahvan at yarışları bizim ata sporumuz. Aslında sadece ata sporu demek rahvan at yarışı için kifayetsiz kalır. Ecdadımızın Viyana önlerine kadar gitmesini sağlayan daha da öncesinde Orta Asya’da bu bölgelere gelmesini sağlayan bu mübarek hayvanlardır. Şuan bu sporu yaşatan sevgili yarış sever, at sahibi hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımız da bu ruhun, bu geleneğin yaşamasını sağlamaktadır. Dolayısıyla bizde buna karınca, kararınca katkıda bulunabildiğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl 16.sını düzenliyoruz. 2 yıl üst üste yarışı kazanan at sahibi altın kemer sahibi olacak. Yarışlarımız bu yıl heyecanlı bir şekilde geçmesi söz konusu, Türkiye’nin dört bir tarafından son derece iyi atlar buraya geldiler. Ben tüm yarış severlere iyi seyirler diliyorum. Kazasız belasız güzel bir yarış olmasını diliyorum” diyerek alkışlar arasında konuşmasını tamamladı.

YARIŞLAR ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Serin bir Pazar gününde, kalabalık bir izleyici kitlesinin takip ettiği yarışlar, çok çekişmeli geçti. Baş atlar da Mustafa Küçükmeral’in atı 1.gelirken, kupasını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın elinden aldı. Eğer gelecek yılda 1.gelirse altın kemeri kazanmayı hak kazanacak. Geçen yılın şampiyonu Ayvaz Çamdeviren ise 2.gelerek altın kemeri kazanamadı. Diğer dereceye giren atlara ise kupaları protokol üyeleri tarafından taktim edildi.

DERECEYE GİREN ATLAR

 

BAŞ ATLAR

1-Mustafa Küçükmeral - Konya

2- Ayvaz Çamdeviren – Nazilli

3-Cengiz Cenk - Menemen

 

BAŞALTI ATLAR

1-Hüseyin Elbir - Afyon

2-Zafer Çavuşoğlu - Gölcük

3-Ali Dedeoğlu - İzmir

BÜYÜKORTA ATLAR

1-Aşçi Halil İbrahim - Kütahya

2-Mehmet Yıldız - İzmir

3-Akif Uyar - Maraş

 

KÜÇÜK ORTA ATLAR

1-Ferhat Tak - Kütahya

2-Dr.Burhan Çeçen - Gölcük

3-Ömür Menç - Buca

 

4LÜ TAYLAR

1- Hasip Turan - Ödemiş

2- Uğur Belkış – Kütahya 

3- Ferhat Filiz - Bursa

 

3LÜ TAYLAR

1- Mahmut Genellioğlu - Afyon

2- Alper Boz - Gölcük

 

İKİLİ TAYLAR

1-Ali Dedeoğlu - Menemen

2- Ünal Güçlütürk - Kütahya

3- Mehmet Çavuşoğlu - Gölcük

 

KÖYLÜ DÖRTNAL

1- Engin Kesdoğan - Gölcük

2- Engin Kesdoğan - Gölcük

3- Ali Devir - Bursa

 

DESTE

1- Zait Oruç - Bursa

2- Zait Oruç - Bursa

3- Mehmet Barut  - Bursa

 

İTHAL B

1-Fatih Atabey – Konya

2-Mehmet Kavun- Konya

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑