Ana Manşet Reklam

Yaşam

Sahillerde hayat kurtaran ilk müdahale onlardan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hasta Nakil Ambulans birimi, sahillerde 70 vakaya müdahale etti.

14 Ağustos 2021 Saat: 12:02
Sahillerde hayat kurtaran ilk müdahale onlardan
Sahillerde hayat kurtaran ilk müdahale onlardan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan halk plajlarında boğulma tehlikesi atlatan vatandaşlara ilk müdahaleyi hasta nakil ambulans birimi tarafından yapılıyor. Ekipler bugüne kadar 70 vakaya müdahalede bulunularak sağlık ve hastaneye nakil hizmeti verdi.

 

SAHİLLERDE HAYAT KURTARIYORLAR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hasta Nakil Ambulans Birimi yaz sezonu boyunca, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ile birlikte çalışıyor. Ekipler halk plajlarındaki boğulma ve yaralanma vakalarına müdahale ederek, acil müdahale sonrası vatandaşı hastaneye naklediyor.

 

HAFTANIN 7 GÜNÜ HİZMET

14 Haziran 2021 tarihinde sahillerde tekrardan göreve başlayan Hasta Nakil Ambulansı görevini yaz sezonunun kapanma tarihi olan 12 Eylül 2021’e kadar devam ettirecek. Teknik ve tıbbi donanıma sahip Hasta Nakil Ambulansları, sağlık personelleri ile birlikte, Karamürsel Altınkemer Halk Plajı, Kandıra Kerpe Miço Kadınlar Plajı, Cebeci Halk Plajı,  Kumcağız Halk Plajı ve Seyrek Halk plajında hafta içi 10.00 – 18.00 arası ve hafta sonu 09.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 

70 VAKAYA MÜDAHALE ETTİLER    

14 Haziran- 9 Ağustos tarihleri arasında plajlarda görevli sağlık ekiplerimiz toplamda 70 vakaya ilk müdahalede bulunarak sağlık ve hastaneye nakil hizmeti sundu. Turizm sezonu boyunca yerli ve yabancı turistlere hizmet veren sahillerdeki ekiplerimiz; plajda oluşan güneş çarpması, boğulma, alerji gibi olaylara da kısa sürede müdahale ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑