Ana Manşet Reklam

Röportaj

''Sanayicinin Çözüm Ortağıyız''

Yıllık 10 milyon cirosu ile sanayi sektörünün can simidi olan iş insanı SELÇUK GÜLCE , başarısını ve iş dünyasını Gölge Dergi'ye anlattı:

23 Eylül 2021 Saat: 14:42
Sanayicinin Çözüm Ortağıyız
''Sanayicinin Çözüm Ortağıyız''

İki şirketimizin şu an 70'in üzerinde çalışanı var. Beyaz yaka olarak 16 kişiyiz. Mavi yaka olarakta değişiyor, 100'e kadar çıktığı oluyor.

Ben ''burada bir numarayım diyemem'' çünkü herkes kendi alanında, kendini geliştiriyor.

Bugüne kadar ikiyüzün üzerinde daire yaptık. Bunları Ankara'da yaptık, Ankara'da halen bir projemiz halihazırda devam eden bir projemiz var. Gaziantep'de bir projemiz oldu. Şimdi Çayırova'ya başlayacağız.

Gelecekteki planlarımızla alakalı olarak Ankara'da Anadolu OSB'de yerimizi aldık. 8000 m² arsa içerisine 5600 m² kapalı alan fabrika yapmayı planlıyoruz.  Hedefimiz bu. Kendi Fabrikamızı kurmak.

Bence en başarılı belediye başkanı Hamza abi (Şayir) iyi çalışıyor. Ben çok severim Hamza Şayir'i. Benim gözümde Hamza Şayir daha büyük makamları hak ediyor.

 

İş hayatında devasa projelere imza atan bir iş insanıyla sohbet etmenin dayanılmaz keyfi nedir bilir misiniz?

Sizlere o keyfi yaşatmak istiyoruz. Sanayi dünyasıyla içiçe süren bir ticari yaşamda merdivenleri tırmanarak çıktıktan sonra işinde zirveye oturmuş bir insanla  sohbetin tadını yaşarken, istedik ki o'nu sizler için de daha yakından tanıyalım, tanıtalım.  Bir koltukta üç karpuz taşıyanlardan. Endüstriyel projeleriyle dikkat çekip inşaat sektöründe de başarılar elde eden Selçuk Gülce'den bahsediyoruz.

Selçuk Gülce ismi,  sanayinin ovası Dilovası'nda çok tanınan bir isim. Bölgemizdeki hemen hemen bütün OSB'ler de yine bilinen isim Selçuk Gülce,  sadece isim değil bir marka. Adını soyadını taşıyan firmasıyla sanayicilerin adeta can simidi olmuş. Sokaktaki vatandaşın pek bilmediği bir sektörün lokomotifi olan Selçuk Gülce , inşaat sektöründe de geliştirdiği projelerle yüzlerce insanı ev sahibi yapmanın mutluluğunu yüreğinde taşıyor.  Endüstriyel hizmetleri, petrol devleriyle olan proje ortaklığı, sanayi dünyasında edindiği güven, Gülce'yi  sanayici olma yolunda kamçılıyor.

Dedik ya , sanayicilerin dilinden düşürmediği bir isim Selçuk Gülce. Başarılı bir iş adamı. Biz de  gittiğimiz her sanayi kuruluşunda sıksık bu isimle karşılaşınca merak etmedik değil. Kimdir , ne iş yapar, nasıl başarılı olmuş, neden bu kadar çok seviliyor diye aklımızda yığınla soruyla randevulaştık Selçuk Gülce ile.

Gebze Osman Yılmaz Mahallesi 649 Sokak Numara 8, 2'inci kattaki kendi mülkünde bir araya geldik. Selçuk Gülce'le randevulaştığımız gün ve saate   şirketlerinin merkez ofisinden içeri girdiğimizde , Gülce'nin yüzü gülen asistanı karşıladı bizi. ''Selçuk Bey, birazdan gelecek, buyrun makamına'' diyerek arkasından da çaylarımızı getirdi.

Gülce'nin olabildiğince büyük ve geniş odasında otururken bir yandan da etrafı kolaçan ediyoruz. Oldukça şık, ferah ve son derece modern çizgilerle bezenmiş odada toplantı masasındaki projeler, bir köşede asılı duran inşaat ruhsatı  dikkatimiz çekiyor. Diğer odalara giren çıkanları, tatlı bir koşturmaca içinde  görünce Gülce'nin geldiğini anlıyoruz.

Odaya girdiğinde biz o'nun makam koltuğunda oturacağını düşünürken gelip tam karşımızdaki koltuğa oturuyor. Hal hatır esnasında bile öylesine pozitif enerji yayıyor ki, kırk yıldır tanışıyormuşuz hissine kapılıyoruz.  ''Bir insan bu kadar mı samimi, candan, sıcak kanlı olur'' diye içimizden geçiyor. Sohbetimiz içinde o'nu daha yakından tanırken, yüzünden eksik etmediği tebessümü, gözlerinin ışığıyla odaya yayılıyor. Bugüne kadar röportaj yaptığımız konuklara hiç benzemiyor Selçuk Gülce. Riyasız, abartısız, içten, kibirsiz bir insanla başlıyoruz sohbete.

Konuşurken bizler oldukça keyif aldık, zaman zaman kahkahalar atttık, bazen karşılıklı  dertleştik. İş hayatına nasıl başladı, nasıl zirye çıktı, hedefleri nedir öğrendik. İstedik ki, sizde yakından tanıyın Selçuk Gülce'yi. Sanayi, inşaat, siyaset üçleminde  merak edilen işte o isim, işte Selçuk Gülce. Virgülüne dokunmadan , buyurun bakalım.

GÖLGE- Selçuk Gülce kimdir?

GÜLCE- 1985 yılında Ankara'da doğdum. İlköğretimi,liseyi, Ankara'da okudum. İnşaat mühendisiyim. Üniversiteyi Hatay'da okudum. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi. Üniversiteden sonra Antalya'da Carya Otel inşaatında çalışma hayatına atıldım. Evliyim ve dört tane çocuğum var.

GÖLGE- Ne zamandır Gebze'desiniz?

GÜLCE- On iki senedir Gebze'deyim.

GÖLGE- Selçuk Gülce'nin ticari hayatı, iş hayatı  ne zaman ve nasıl başladı?

GÜLCE-2014 yılında Sella İnşaat olarak başladık.Halen daha Sella İnşaat çalışmaya devam ediyor. Sella benim ilk firmam. 2015 yılında da ''Selçuk Gülce İnşaat Yapı san. Ticaret Ltd. Şti'yi kurdum. Firma olarak endüstriyel inşaat işlerinde faaliyet göstererek teknik kadro,teknoloji ve donanım yönünden sürekli kendimiz geliştirerek, iş hacmini artıran bir yol izlemekteyiz.

GÖLGE- Sella İnşaat sadece inşaat hizmeti mi veriyor, yap-sat işleri mi yapıyorsunuz?

GÜLCE-  Evet,  Sella İnşaat sadece inşaat işleri yapıyor. Sadece akaryakıt sektörüne hizmet veriyor. Aliağa , Tüpraş , Opet, Shell, Totalgaz (güzel enerji) İpragaz gibi akaryakıt firmalarının Türkiye çapında genel olarak inşaat işlerini Sella inşaat olarak biz yapıyoruz.

GÖLGE- Ne işlerini yapıyorsunuz, nasıl hizmet veriyorsunuz ? Akaryakıt derken, okuyucularımız da daha net anlasınlar?

GÜLCE-  Petrol tank temelleri, saha betonları, istinat duvarları  . Şöyle söyleyeyim; petrol tanklarının temellerini yapıyoruz. Petrolle, akaryakıtla işimiz yok. Petrol sektörünün inşaat kısmıyla ilgileniyoruz.

GÖLGE- Gelelim Selçuk Gülce şirketine? İsminizi taşıyan bu şirketiniz hangi alanlarda, ne gibi  çalışmalar yapıyor?

GÜLCE -Selçuk Gülce'de metal sektörüne hitap ediyor. Demir çelik ve alüminyum sektöründe Selçuk Gülce İnşaat olarak sanayicinin çözüm ortağı olmaktayız. Kaliteden ödün vermemeyi politika haline getirmiş bir firmayız. Bu sebepten dolayı çalıştığımız kurumlardan olumlu referans almanın haklı gururunu ve onurunu yasamaktayız.

GÖLGE- Kendi isminizi vermişsiniz şirkete. Genelde başka isimler koyarlar, sektör ismi, çocukların isimleri gibi. Siz neden şirketinize isminizi verdiniz?

GÜLCE- Evet, ilk firmam Sella'nın sonrasında çevrem ve değerli dostlarımın ısrarı üzerine ismimle firma kurdum. Geçici değil evladiyelik bir çizgi oluşturmak adına bunu seçtim. Deneyimimiz,vizyonumuz , kendine güvenen yönetimimiz, güçlü sermayemiz ile sektörde örnek olmaya ve ülkesine olumlu olarak maddi/ manevi katkıda bulunmaya yönelik tüm projeleri hayata geçiriyoruz.

GÖLGE- Ekonomik olarak  hangi şirketiniz  daha başarılı?

GÜLCE- Selçuk Gülce Yapı İnşaat San Tic. Ltd. Şti.

GÖLGE- Okuyucularımızın daha net anlamaları öğrenmeleri için biraz açar mısınız, Selçuk Gülce şirketi tam olarak ne iş yapar?

GÜLCE- Evet, makine temelleri, fabrika binaları  oluşturur, endüstriyel olarak çalışıyoruz yani. Bir fabrikanın içerisinde inşaat olarak ne iş varsa hepsini yapıyoruz. Bir nevi sanayicinin çözüm ortağıyız.

GÖLGE- Kurulduğundan bu yana Selçuk Gülce kaç proje gerçekleştirdi?

GÜLCE- Bir çok proje gerçekleştirdik. Sayı olarak saymadım. Fakat 50 civarıdır. Diye düsünüyorum

GÖLGE- Şu an elinizde devam eden kaç proje var?

GÜLCE-  Şu an elimizde beş proje var.

GÖLGE- Peki iki şirketinizin beyaz yakalısı, saha çalışanı kaç personeliniz var?

GÜLCE- İki şirketimizde şu an 70'in üzerinde çalışanı var. Beyaz yaka olarak 16 kişiyiz. Mavi yaka olarakta değişiyor, 100'e kadar çıktığı oluyor. Çünkü işlerimiz taşöre  ediyoruz.  Mesela kalıp çıktınız, 0n kişilik ekibiniz var size veriyoruz yaptırıyoruz o işi. Tabi bünyemizde maaşlı çalışanlarımız 15 kişi.

GÖLGE- Peki sektöründe Selçuk Gülce'nin rakibi var mı, ya da tek misiniz?

GÜLCE- Tabiki rakiplerimiz var. Aldığımız yaptığımız işlerde başarılı oluyoruz. Çünkü referanslarımız çok sağlam.  Mesela ; Çolakoğlu Metalurji, Şahinler Metal, İzocam,Tuzla Gemi, Ciner Grubu-Haber Türk, Turgay Ciner'le çalışıyoruz. Bunların hepsi refarnslarımızı oluşturuyor, hepsi kurumsal firma ve bütün firmalarla yaptığımız işlerin İş bitirmeleri var.

GÖLGE-Sektörede rakip çok ama, ''ben burada bir numarayım '' diyebilir misiniz?

GÜLCE- Diyemem. Ben burada bir numarayım diyemem çünkü herkes kendi alanında, kendini geliştiriyor.  Bizden daha iyileri vardır , fakat ben şimdiye kadar görmedim. En iyisi olmak için gece gündüz çalışıyoruz.

GÖLGE- Anladığım kadarıyla sizin direk vatandaşla sektörel ilginiz yok. Endüstriyel çalışıyorsunuz, sanayiciyle işiniz oluyor..İnşaat alanında nasıldır sisteminiz?

GÜLCE- Bizim vatandaşa yap-sat projemiz yok. Biz arsayı kendimiz alıyoruz,kendimiz yapıyoruz. Şimdi Çayırova'da yeni bir inşaata başlayacağız. Ruhsatı geçen hafta çıktı. Arsası da kendimizin, binada kendimizin, bittikten sonra satacağız.

GÖLGE- Yani inşaata ağırlık vereceksiniz.

GÜLCE- Evet, inşaata da ağırlık vereceğiz.

GÖLGE-  Selçuk Bey, pandemi süreci yaşıyoruz. Siz bu süreçten etkilendiniz mİ?

GÜLCE- Hayır, pandemi sürecinden biz hiç etkilenmedik. Biz aynı şekilde çalışmaya devam ettik. Gerekli önlemlerimizi tedbirlerimiz aldık, devam ettik. Tabi piyasada sıkıntılar oldu, ödemelerde sıkıntılar oldu. Ama sanayicinin işi beklemez. Yapılması gerekiyorsa yapılır.  Bizimde ödemelerle alakalı tabiki sıkıntılarımız oldu. Fakat sancılı süreç halen devam ediyor.

GÖLGE- Ticari sır değilse, iki şirketinizin yıllık cirosunu telaffuz edebilir misiniz?

GÜLCE- On miLyon civarında.

GÖLGE- Peki Selçuk Gülce'nin ve diğer şirketinizin bundan sonraki hedefleri nelerdir, var mı ileriye yönelik belirlediğiniz bir hedef?

GÜLCE- Tabi ki herkesin kendine göre hedefleri, idealleri,amaçları  vardır. Bizim de, güzel bir sanayi tesisi kurmak. Sanayiye geçmek, üretime geçmek. İlerde  Allah nasip ederse bir  çelik hasır fabrikası kurmak. Hedefimiz bu.

GÖLGE- Bununla ilgili bir hazırlık, tecrübe var mı?

GÜLCE- Var. Ankara'da Anadolu OSB'de yerini aldık. 8000 m² . İnşaatına başlayacağız nasip olursa. Hedefimiz bu. Niye, çünkü  genelde saha betonu döküyoruz.  150 bin 200 bin metrekare. Bunun çelik hasırını hep dışardan alıyoruz. Yıllık üretimize bakacak olursak 3500-5000 ton. Fabrikamızı kurunca kendimize, çevremiz  yeterli gelir diye düşünüyorum.  İnşallah bir sene içerisinde kurmuş oluruz. 60 kişilikte bir istihdam sağlarız.

GÖLGE- Anladım, Selçuk Bey ticaret yapıyorsunuz.  Hiç damdan düştünüz mü?

GÜLCE-Evet düştüm.  Dilovası'nda Belde Liman tesislerinde zarar ettik, tabi kar- zarar kardeştir. Orada bi zarar ettik, bazı şeylere kalem çekip yolumuza devam ettik. Belde Liman'a gider halen çaylarını içerim, otururum.

Benim için çok acı bir tecrübe oldu.

GÖLGE- Sanayicilerle çalışıyorsunuz, iş insanısınız, tecrübeniz var. Bu durumda iş hayatına yeni başlayacak olanlara, özellikle başarılı olmaları ve batmamaları yönünde ne gibi önerilede bulunabilirsiniz?

GÜLCE- Bizim ticaretimizde dikkat çok önemli. Sektöre yeni girmiş arkadaşlar çok dikkatli olmalılar. İnsanların bence başarılı olabilmeleri için sevdiği veya sevebileceği meslekleri tercih etmeleri  çok önemli. Başarının anahtarı bu işte…

GÖLGE- Peki Selçuk Gülce'nin birazda özel hayatını, siyasetini konuşalım. Okuyucularımız tanımış olsun.

GÜLCE- Bir zamanlar MHP'ye çok emek verdim

GÖLGE- Aktif siyasette bulundunuz mu?

GÜLCE- MHP İlçe başkan yardımcılığı yaptım, Dilovası'nda. Sonra bıraktım, siyaseti bıraktım. Siyaset bana göre değil, beceremiyorum. Bazı teklifler geldi, ama kabul etmedim. Şimdi artık hayır işlerine bakıyorum, bu işler beni daha çok  mutlu ediyor. İnsanlara bu yolla yardımcı olmaya çalışıyorum.

GÖLGE- Türkiye'nin şu anki ekonomik ve siyasi konjöktörünü nasıl değerlendiriyorsunuz ?

GÜLCE- Türkiye ekonomik olarak şu an çok güçsüz. Sihirli bir değnek lazım. Sihirli değneğin yakında geleceğini düşünüyorum.  Bizim için problem yok, biz sanayiye çalıştığımız için. Çelik ağırlıklı, akaryakı ağırlıklı çalıştığımız için bize sonradan geliyor dövizin darbesi. Demir çelik sektörü sürekli zam alıyor. Demir geçen sene beş liraydı, bu sene şu an oldu 6.99. Şimdi senin elinde 100 bin ton demir var diyelim, durduğun yerde çok büyük para kazanıyorsun. Bizim çalıştığımız sektörlerde para kazandığı için sürekli yatırıma yöneliyorlar.  İnşaat sektörü yürüyor, bizi etkilemiyor yani.

GÖLGE- Türkiye'de ki sorunlara bakışınızı  söyleyebilir misiniz?

GÜLCE- Ben yurt dışında Ukranya'da, Rusya'da, Beyaz Rusya'da, Letonya'da buraları gezdim, çalıştım. Mesela  Irak Süleymaniye'de , Libya Trablus'ta çalıştım. Fakat Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke. Her noktasında da para kazanılacak bir ülke. Bugün gidin Hakkari'ye ticaret yapın orada da para kazanırsınız. Ama yurt dışında böyle değil. Türkiye'nin gerçekten çok güçlü bir bakanlık yapısı var, fakat bunu son zamanlarda darbe girişimleriyle çürütmeye çalışıyorlar. İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Sedat Peker oradan göndermeler yapıyor, herşey içiçe girmiş durumda.

GÖLGE- Yerel basını takip ediyor musunuz, nasıl değerlendiriyorsunuz ?

GÜLCE- Doğrusu çok yoğun iş tempomuz içinde fırsat buldukça okuyorum. Genelde internet üzerinden takip etmeye çalışıyorum. Tabi günümüzde yerel basının , özellikle pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntıları olduğunu gözlemliyorum. Belediyelerimiz ve sanayi kuruluşları  mutlaka yerel basına destek olmalı diye düşünüyorum. Bizim gibi iş insanları da sahip çıkmalıyız, ilan-reklam desteğinde de bulunmalıyız. Çünkü  yerel basın ulusal basınımızın mihenk taşıdır.

GÖLGE- Peki, son sorum ; sizce bölgemizde en başarılı belediye başkanı kimdir?

GÜLCE- Bence en başarılı belediye başkanı Hamza abi (Şayir) iyi çalışıyor. Hamza abi iyi çalışıyor. Ben çok severim Hamza Şayir'i. Benim gözümde Hamza Şayir daha büyük makamları hak ediyor. Daha büyük yerlere gelse daha büyük şeylere imza atar yani. Büyükşehir belediye başkanı olsa çok başarılı olur, zaten o makamı hak ediyor Hamza Şayir.

GÖLGE- Selçuk Bey, bu keyifli sohbet için ve bize zaman ayırmanızdan dolayı da teşekkür ediyoruz. İşlerinizde başarılar diliyoruz. İnşallah Ankara'daki fabrikanızın açılış töreninde görüşürüz.

GÜLCE- Ben çok teşekkür ediyorum. Gölge Dergi'yi takip ediyorum, çok başarılı buluyorum. Yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

 

 

 

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

SELÇUK GÜLCE
SELÇUK GÜLCE

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑