parkinnn

Kültür

Sarıçam'ın ''Malta Gezgini'', Okuyucuyla Buluştu

Gölge Gazetesi ve Gölge Dergi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Sarıçam'ın uzun zamandır merakla beklenen kitabı, 'Malta Gezgini' piyasaya çıktı.

9 Eylül 2022 Saat: 11:30
Sarıçamın Malta Gezgini, Okuyucuyla Buluştu
Sarıçam'ın ''Malta Gezgini'', Okuyucuyla Buluştu

KENDİNİZİ RANZALARDA BULACAKSINIZ

Şener GYD'nin sponsorluğununda Karina Yayınevi tarafından okurlarla buluşan Malta Gezgini, geniş katılımlı bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Gebze'de Kahve Deryası'nda gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısıyla  Malta Gezgini'ni  anlatan  Gazeteci-Yazar Ercan Sarıçam, cezaevi  ve mahkumların  yaşamını konu alan Malta Gezgini'nin anı-roman türü edebi eser olduğunu söylerken, ''İddia ediyorum bu kitabı okurken kendinizi ranzalarda bulacak, cezaevinin içine gireceksiniz. Kitabımın okurlarla buluşmasında  katkısı olan arkadaşım, dostum, ahiret kardeşim Şener GYD Başkanı Şener Yılmaz'a, içtenlikle teşekkür ediyorum. İyiki böylesi bir dost var hayatımda. Sağ olsun.'' dedi.

HERKES İÇİN BİR DERS OLACAK

Sarıçam, Malta Gezgini'nde bir çok mesajın olduğunu vurgularken de, '' Cezaevi görmüş, yatmış , yaşamış kadın veya erkek ''Ne kadar doğru anlatmış, yazılanlar gerçekten cezaevi'' diyecek. Cezaevine meraklı, filmlere özentili olanalar ise okuyunca , cezaevine girmemek için sağlıklı ve normal yaşamının yolunu arayacak, kanunlara bağlı olacak. Evebeyinler ise çocuklarının arkadaş çevresinde seçici olmaya gayret edecek. Herkesin çıkaracağı , anlayacağı bir öyküler görecek.'' şeklinde konuştu.

Çok sayıda gazetecinin katıldığı basın toplantısında  kitabından ve cezaevi koşullarından bahseden Sarıçam, cezaevi kapısının han kapısı kadar  geniş olduğunu, günümüz şartlarında herkesin potansiyel  mahkum adayı olabileceğini dile getirirken de, ''Fakat cezaevi kapısı iğne deliği kadar küçüktür. Önemli olan ders alarak, islah olarak çıkabilmek. Zira her an her şey olabiliyor.'' ifadelerini kullandı.

DİZİ FİLM OLMASI İÇİN TEMASIMIZ VAR

Malta Gezgini kitabının şimdiden yoğun ilgi gördüğü için mutlu olduğunu söyleyen  Ercan Sarıçam, önemli ve farklı bir konuyu içerdiği için, hedef kitlesi nedeniyle de , bir çok baskı yapabilecek bir kitap olduğuna vurgu yapan Sarıçam , şu an film ve dizi yapılması  yönünde bir takım temasları olduğunun da altını çizdi.

KEYİFLE OKUNACAĞINA İNANIYORUM

Ercan Sarıçam, '' Malta Gezgini benim ilk kitabım , ilk göz ağrım. Bütün mesleki tecrübelerimi , edebi yeteneklerimi yaşanmışlıklarla buluşturarak ortaya çıakardım. İnanıyorum ki okurlarda keyif alarak, ellerinden düşürmeden bir solukta okuyacaklar. Malta Gezgini'ni dizi film olarak gördüğünüzde ise Gebzeli bir gazetecinin eseri olduğu için, sizlerinde gururla takip edeceğinize inanıyorum. Çok iddialıyım.'' dedi.

CEZAEVLERİNDE BULUNMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Malta Gezgini'nin Türkiye'deki bütün cezaevlerinde bulunması yönünde çalışmaları olduğunu ifade eden Sarıçam, ''Adalet Bakanlığı kanalıyla kitabımızın cezaevleri kitaplık ve kütüphanelerinde yer almasını sağlamaya çalışacağız. Mahkumların orada okuması gereken bir eser. '' şeklinde konuştu.

Konuşmasının başında ''42 yıllık gazetecilik hayatımın en mutlu , en güzel gününü yaşıyorum. Bu buluşma benim için basın toplantısından ziyade , dostluk ve dayanışma toplantısıdır. Davet ettiğim meslektaşlarımın tamamına yakını yanımda,burada. Keyif aldım, moral buldum, mutlu oldum.'' diye konuşan Sarıçam, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

KONUŞMACILAR TEBRİK ETTİ

Öte yandan tanıtım toplantısında söz alan ve görüşlerini paylaşan gazeteciler Sarıçam'a destek verip tebrik ettiler. TGF Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun, 4 Duvar Derneği Genel Başkanı Özkan Yormaz, gazeteci Muammer  Karakaya, Iğdırlılar Federasyonu Genel Başkanı Nihat Yıldırım ve Broker Gürkan Topal konuşma yaparak Sarıçam'ın çalışmasını başarılı bulduklarını dile getirerek kitap yazmanın önemine değindiler.

YILMAZ: ÇOK DEĞERLİ BİR KİTAP

Sarıçam'dan sonra  selamlaması yapan Malta Gezgini sponsoru Şener Yılmaz ise, böylesi önemli bir kitaba destek oldukları için gurur duyduğunu söylerken, ''Ercan beye kitabını sormuştum. Zaman zaman bazı parağrafları , satırları okuyordu, bilgi sahibi oluyordum. Biraz askıda dediğini öğrenince kendisine katkı sunmak istedim, kabul etti.  Kitabın bir an önce okurlarla buluşmasını istedim. Buradaki tek amacım, edebiyat dünyasında yerini alacağına inandığım Malta Gezgini'nin yayımlanmasıydı. Ercan abi çok değer verdiğim kıymetli bir ağabeyim, önemli bir gazeteci yazardır. Malta Gezgini'nde bizimde olmamız kıymetlidir. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. '' şeklinde konuştu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Diğer yandan , Malta Gezgini kitabının tanıtım toplantısına Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun'un yanısıra , 4 Dört Duvar Derneği Genel Başkanı Özkan Yormaz,  Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fakir Yılmaz, Marmara Iğdırlılar Konfederasyonu Genel Başkanı Nihat Yıldırım, Çayırova Sivaslılar Dernek Başkanı Yunus Kale, Radyo Şahin Şirketler Grubu Başkanı Kaşif Şahinkesen, Gebze FM Başkanı Hüseyin Deniz,  Yüksel Ercan Medya Grubu Başkanı Yüksel Ercan', Darıca Belediyesi Basın Müdürü Selçuk Koç, Gebze TV yönetimi, Şener GYD brokerleri, DHA Temsilcisi Mesut Işık, İHA Temsilcisi Haluk Turgut, Kocaeli Öncü Gazetesi Sahibi Yavuz Ercan, Anibal Gazetesi Sahibi İrfan Yormaz, Batıyakası TV ve yapımcı  İbrahim Keskin , Bölge Gazetesi Sahibi Muammer Karakaya, Bölge Haber Gazetesi  Sahibi Olcay Karabağ, Ajans Gebze  Sahibi Caner Pesen, T4Haber Gazetesi Sahibi  Güven Gök, Bizim Gebze Gazetesi Sahibi Zeynel Oğuz, Pusula Gazetesi Sahibi Coşkun Korhan, Yakın Takip Gazetesi Haber Müdürü  Enes Tozlu, Adnan Ayvaz.com sahibi adnan Ayvaz, Mavi Marmara Gazetesi  Haber Müdürü Refik Sıla Güvenç gibi çok sayıda gazeteci katıldı.

SARIÇAM PLAKETLE TEŞEKKÜR ETTİ

Program sonunda  Ercan Sarıçam tarafından kitabın hazırlanması ve yayımlanmasında emeği geçen ekip arkadaşlarına teşekkür plaketi verildi. Sponsoru, Şener GYD Başkanı Şener Yılmaz, Genel Koordinatör Gül Akdemir, İşletme Sorumlusu İsrafil Ceylan, Grafiker Burcu Çokatar, Yayın Yönetmeni Eray Sarıçam plaket aldılar. Sarıçam ayrıca , organizasyonu gerçekleştiren İrfan Yormaz ve ekibine ,  görsel destek için  ise Osman Kaya'ya  teşekkür etti. Topantı bitiminde ise katılımcılara imzalı kitap hediye eden Sarıçam, misafirlerle toplu fotoğraf çekildi.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Ercan Sarıçam'ın uzun zamandır merakla beklenen kitabı, 'Malta Gezgini' piyasaya çıktı.
Ercan Sarıçam'ın uzun zamandır merakla beklenen kitabı, 'Malta Gezgini' piyasaya çıktı.
Ercan Sarıçam'ın uzun zamandır merakla beklenen kitabı, 'Malta Gezgini' piyasaya çıktı.
Ercan Sarıçam'ın uzun zamandır merakla beklenen kitabı, 'Malta Gezgini' piyasaya çıktı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑