Ana Manşet Reklam

Güncel

Şehir Hastanesi tramvay hattı için önemli görüşme

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, ‘Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’ için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yetkililer ile bir araya geldi.

18 Kasım 2020 Saat: 14:17
Şehir Hastanesi tramvay hattı için önemli görüşme
Şehir Hastanesi tramvay hattı için önemli görüşme

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın daha önce açıkladığı ‘Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’ için önemli bir görüşme yapıldı. Yaklaşık maliyeti 323 milyon TL olan şehir hastanesi tramvay hattı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yetkililer ile bir araya geldi.

 

ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAY HATTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayat geçirilen tramvay kent içi ulaşıma önemli bir soluk getirdi. Günde 25 Bin, ayda 750 Bin, yılda ise 8 milyon kişinin kullandığı tramvayın hizmet ağını genişletileceği sözünü veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Şehir Hastanesi Tramvay Hattı gerekli çalışmaları başlatmıştı. Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devrederek 300 Milyon TL’lik kaynak yaratan Başkan Büyükakın, Kocaeli’de yaşayan vatandaşlara yönelik projeler üretilecek, yeni yatırımların önü açmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılacak Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı için önemli bir görüşme yapıldı.

 

ESNAFLA GÖRÜŞÜLECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Kocaeli’ne gelen yetkililer ile görüştü. Bölgeye hizmet verecek olan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü Ve Kocaeli Şehir Hastanesine ulaşımı kolaylaştıracak olan Şehir Hastanesi Tramvay Hattının masaya yatırıldığı görüşmede projenin son durumu tartışıldı. Fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede proje başlamadan tramvay güzergahında bulunan esnafın görüşü alınması kararı alındı.

 

“BÖLGEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR PROJE”

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu; “İnşası devam eden Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü Ve Kocaeli şehir hastanesi şehrimiz başta olmak üzere bölgemizdeki tüm illere hizmet verecek. Bu kadar büyük bir proje, büyük bir ulaşım ağına ihtiyaç duyar. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirmek, vatandaşlarımızın hastane tamamlandığında rahat ulaşım imkanı alabilmesi için çalışıyoruz. Bugün projesini hazırladığımız daha sonra yapılan görüşmeler ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devrettiğimiz Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattını görüştük. Yaklaşık maliyeti 323 Milyon TL olan projemiz tamamlandığında bölgenin önemli yükünü büyük oranda hafifletecek” ifadesini kullandı.

 

5 DURAK OLACAK

Tramvayın şehir içi ulaşımda önemli bir unsur olduğunu ifade eden Genel Sekreter Gündoğdu; “Tramvayımız günde 25 Bin, ayda 750 Bin, yılda ise 8 milyon kişi kullanıyor. Tramvay güvenli ve hızlı bir ulaşım aracı. Bu yüzden bu rakamlar bize yol gösteren önemli bir faktör. Bunları dikkate alarak Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü Ve Kocaeli Şehir Hastanesi için 3 bin 500 metrelik bir hat kurulacak. Şehir hastanesi hattı Bekirdere bölgesindeki tramvay hattına bağlanacak. Ön proje çalışmaları hazırladın. Hastane hattında 5 durak inşa edilecek” açıklamasında bulundu.

 

“ESNAFIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK”

Projenin önemine vurgu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu; “Görüşmelerimizde önemli kararlar aldık. Bakanlığımızda projenin en kısa zamanda başlamasını istiyor. Bizde bu kapsamda proje başlamadan belirlenen tramvay güzergahında bulunan esnafla görüşmeler yapacağız. Amacımız kısa sürede bu bölgedeki esnafımızı ve vatandaşlarımızı zor durumda bırakmadan projeyi tamamlamak. Bu yüzden görüşmeler yaparak esnafımızla da görüş alışverişinde olacağız” dedi.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Şehir Hastanesi tramvay hattı için önemli görüşme
Şehir Hastanesi tramvay hattı için önemli görüşme
Şehir Hastanesi tramvay hattı için önemli görüşme
Şehir Hastanesi tramvay hattı için önemli görüşme

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑