parkinnn

Asayiş

Şehit polisler memleketlerinde son yolculuğuna uğunlanıyor

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Tanrıkulu, Sinop'ta toprağa verilirken, şehit polisler Atıcı ile Oğuz için Adana'da, Börklüoğlu ile İke için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde, Çiçek ile Taş içi

12 Aralık 2016 Saat: 17:22
Şehit polisler memleketlerinde son yolculuğuna uğunlanıyor
Şehit polisler memleketlerinde son yolculuğuna uğunlanıyor
 İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvette görevli polis memuru Hakan Tanrıkulu, memleketi Sinop'un Durağan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Şehit Tanrıkulu'nun (21) naaşı Durağan ilçesindeki babaevinde helallik alındıktan sonra tekbirler eşliğinde İsmail Bey Camisi'ne getirildi. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. 

Şehidin annesi Ayşe Tanrıkulu, oğlunun naaşına sarılarak, teröre lanet okudu. Baba İzzet Tanrıkulu ise tabuta sarılarak, "Bayrağımızı yere düşürmedin, hakkım sana helal olsun oğlum" diye gözyaşı döktü. 

Burada kılınan cenaze namazının ardından bir süre çevik kuvvet polislerinin omzunda taşınan şehidin naaşını daha sonra ilçe halkı omuzladı. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi. 

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sinop Valisi Hasan İpek, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sinop Milletvekilleri Nazım Maviş, Barış Karadeniz, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehidin, Tanrıkulu ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu ve bir yıl önce göreve başladığı öğrenildi. 

Şehit çevik kuvvet polisleri Atıcı ile Oğuz için Adana'da cenaze töreni 
Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında önceki gece düzenlenen terör saldırısında şehit olan polisler Mehmet Atıcı (22) ve Adem Oğuz'un (30) Türk bayrağına sarılı naaşları, Adan Merkez Sabancı Camisi'ne getirildi. 

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından, Adana İl Müftüsü Arif Gökce, cenaze namazlarını kıldırdı. 

Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Evli ve bir çocuk babası olan şehit Adem Oğuz'un 15 Haziran 2013'ten bu yana İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi. 

Oğuz'un naaşı, törenin ardından, babası Selim, eşi Belkıs ve annesi Yeter'in gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere Aladağ ilçesine gönderildi. Bekar olan ve 7 Temmuz 2016'dan bu yana İstanbul'da çalışan şehit Mehmet Atıcı'nın cenazesi de defnedilmek üzere İmamoğlu ilçesine gönderildi. 

Şehit polis Börklüoğlu 2,5 aylık evliydi 
Beşiktaş Vodafone Arena önündeki hain terör saldırısında şehit düşen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 31 yaşındaki polis memuru Yasin İke ile 25 yaşındaki polis memuru Osman Börklüoğlu'nun Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenazeleri, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. 

Bazı şehit yakınları, cenazelerin getirilişi sırasında fenalık geçirdi. 

Şehit Osman Börklüoğlu'nun 2,5 ay önce evlendiği eşi Özge Börklüoğlu gözyaşları içerisinde tabuta sarılarak, "Osman, ne olursun kalk, senin yerine ben yatayım. Ben sensizliğe nasıl dayanacağım." diye ağıt yaktı.Tören sırasında bir şehit yakını da tabutun başında beklerken ağlayan polis memurunun gözyaşlarını sildi.

Tören, şehitler için toplu dua edilmesiyle sona erdi. Şehitlerin cenazeleri, törenin ardından helallik alınmak üzere babaevlerine götürüldü. 

Şehit İke ve Börklüoğlu'nun naaşları, öğle vakti Hunat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki Polis Şehitliği'nde toprağa verilecek. 

Çelik: "Ey bozgunculuk yapanlar, ne istediniz 33 gencecik fidandan?" 
Terör saldırısında şehit olan polis memurları Enes Çiçek ile Mehmet Taş'ın naaşı, gece saatlerinde uçakla Şanlıurfa'ya getirilerek, ailesi ve yakınlarınca Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. 

Cenazelerin, tören için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne indirilişi sırasında şehitlerin yakınları, naaşlara sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıt yaktı. 

Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. 

"Bayrak için, vatan için evlatlarımızı şehit verdik," diyen Çelik, şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifalar diledi. Çelik, şunları kaydetti: 

"Bizi, vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerinde çirkin emellerini gerçekleştirmek isteyen taşeronlar, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle iş başındalar. Bu vatan hepimizin. Şehit kanlarıyla sulanmış yurdumuz hepimizin yurdudur. Biz bin yıldır beraberiz, bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi bozamazsınız. Tek tek canımızı veririz yine de bir karış toprağımızı vermeyiz. Bugün ülkemizin birçok yerinde şehitlerimizin cenazelerini kaldırıyoruz. Derdimiz huzur ve barış. Bunun için atılması gereken ne adımlar varsa o adımları atıyoruz. Ey taşeronlar, bozgunculuk yapanlar, ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş'tan, Siverekli Süleyman Korkut'tan, Suruçlu Enes Çiçek'ten ne istediniz 33 gencecik fidandan?" 

"Bizim söyleyecek sözümüz yok siz hakkınızı helal edin" 
Konuşmanın ardından İl Müftüsü İhsan Açık, saldırıda şehit olan için "Kardeşler, siz bu ülke için görevinizi yaptınız canlarınızı bu millet için verdiniz. Bizim söyleyecek sözümüz yok siz hakkınızı helal edin." şeklinde dua etti. 

Şehit yakınlarının yanı sıra Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandaşlar ile çok sayıda polis ve asker tekbirler eşliğinde cenazeleri uğurladı. Törenin ardından Çiçek'in cenazesi Eyyübiye ilçesine, Taş'ın cenazesi ise Bozova ilçesine araç konvoyu eşliğinde gönderildi.
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑