parkinnn

Röportaj

Sesi halen akıllarda

70’li yılların unutulmaz ismi Muzaffer Özşahin, bir döneme damgasını vurdu

27 Mayıs 2016 Saat: 18:02
Sesi halen akıllarda
Sesi halen akıllarda

Henüz internet yoktu.. Bırakın interneti televizyon bile renkli değildi. Tek kanallı Türkiye’de fotoğraflar bile siyah beyazdı. .İnsanlarda  sanata, sanatçıya karşı müthiş bir ilgi vardı. Gazinolar dolar taşar, kadınından erkeğine herkes müzik dinlemeye bile en şık elbiselerini giyerek giderlerdi.

1970’li 80’li yıllardan bahsediyoruz. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ajda Pekken, Bülent Ersoy, Adnan Şense gibi isimlerin zirvede oldukları yıllar…Ülke bu isimleri tanıyordu, bir de Kocaeli bölgesi vardı.

Kocaeli’nde ise müzikseverlere  unutulmaz geceler yaşatan, sesiyle yürekleri  mest eden  bir isim vardı. Çok şık giyiniyordu, çok da yakışıklıydı. Mankenlere taş çıkaracak bir fiziğe, deniz mavisi gözlere sahipti. Sahneye çıktığı zaman yer yerinden oynadı, sanat müziğini sevdiren, dinleten ender isimlerden biriydi. Siyah beyaz afişleri kentin dört bir yanını süsler, program yaptığı mekanlar günler önceden dolardı.

O YILLARIN EFSANESYDİ

Evet… O, sanat müziğinin kadife sesli sanatçısı, Gebzeli  müzisyen Muzaffer Özşahin’di.

Bir zamanlar sahnelere damgasını vuran Muzaffer Özşahin, sadece sesiyle değil, onca renkli hayata  karşın efendiliğiyle de örnek gösterilen bir sanatçıydı. Gece hayatının beyaz smokinli prensiydi Muzaffer Özşahin. Sesi öylesine güçlü ve şuhtu ki, çoğu zaman salonları inleten müziğinde mikrofon kullanmaya gerek bile duymazdı. Allah vergisi sesi, metrelerce uzaktan bile çıplak sesle dinlenirdi.

Sahne onun yaşam biçimiydi. Hayatıydı. Giyimine verdiği özeni kadrosuna da gösteriyordu. Arkasında duran saz ekibinin de şıklığına önem verirdi. Bir ağabey, bir usta, bir essiz sesti Muzaffer  Özşahin.

DEDELİĞİN TADINI ÇIKARTIYOR

Şimdilerde 75’ine merdiven dayamış olan Muzaffer Özşahin,  deneyimlerini gençlere aktarmaktan keyif alıyor. Tahtını oğlu Mesut Özşahin’e bırakan Özşahin, torunlarıyla eğlenceli dakikalar yaşarken, eşiyle de ilk günkü mutluluğunun tadını çıkarıyor.

Müzik severlerin hafızalarından silinmeyen Özşahin’in bir de sürpriz olacak yakında. Dönem meslektaşlarıyla nostaljik bir gece.. Özşahin’i özleyenlere bu müjdeyi de vermiş olalım.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑