Ana Manşet Reklam

Güncel

Son dakika: 23 ilde FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Polis, FETÖ üyelerine yönelik 23 ilde operasyon başlattı. Öğretmenler, sağlık çalışanları ve vakıf üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

28 Mart 2017 Saat: 12:06
Son dakika: 23 ilde FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
Son dakika: 23 ilde FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Mersin, Adana, Bursa ve Konya savcılıklarının başlattığı soruşuturmalar kapsamında 23 ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması  kapsamında, Emniyet Müdürlüğü ekipleri örgüte ait dernek ile vakıflara üyelikleri  bulunan ve ByLock kullandıkları tespit edilen 32 şüphelinin yakalanması için  operasyon başlattı.   Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda aralarında meslekten ihraç  edilen öğretmenler ile avukat ve güvenlik görevlilerinin de olduğu 23 kişi  gözaltına alındı.    Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar A.D, A.Y, A.D, B.Ç, B.B, E.K.F,  H.D, H.D, K.Ö, K.D, K.D, M.D, M.H.C, M.C, N.K, R.Ç, S.Y, Z.Ç, C.M, E.F, İ.Ç, N.A.  ve R.Y. sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Firari 9 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ADANA'DA ÖĞRETMENLER GÖZALTINDA 

 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması  kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekipleri, örgüte üye olduğu öne sürülen kişilere yönelik Adana, Ankara, Mersin,  Hatay, adıyaman ve Erzurum'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon  düzenledi. Operasyonda, aralarında daha önce açığa alınan ve halen görevde olan  öğretmenlerin de yer aldığı 12 kişi gözaltına alındı.  Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar,  emniyet müdürlüğüne götürüldü.  Operasyon kapsamında 4 kişinin arandığı öğrenildi.

15 İLDE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA OPERASYON 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma  kapsamında örgütün 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürülen 65 sağlık çalışanı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya merkezli 15 ilde bugün eş zamanlı yapılan operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Operasyonun sürdüğü ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.
 

BURSA'DA 12 GÖZALTI 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Örgütünün Bursa'daki özel eğitim alanındaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü ile olan bağlantısı nedeniyle kapatılan Erguvan Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş'de eğitimci olarak çalışan ve Bylock kullandığı, örgüte maddi destek sağladığı belirlenen 30 şüphelinin yakalanması amacıyla Bursa ve İstanbul'da operasyon düzenlendi. 23 kişinin adreslerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca operasyon sırasında FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütü üyeliğinden mahkemece aranan 1 şüpheli de gözaltına alındı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑