parkinnn

Güncel

Son dakika... ABD savaş uçakları camiyi vurdu

Suriye Halep'te yatsı namazı kılanlarla dolu caminin bombalanmasıyla en az 58 sivil yaşamını yitirdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, saldırıyı kendilerinin yaptığını kabul etti. CENTCOM sözcüsü Albay Thomas, "Biz camiyi he

17 Mart 2017 Saat: 09:25
Son dakika... ABD savaş uçakları camiyi vurdu
Son dakika... ABD savaş uçakları camiyi vurdu

Suriye'nin kuzeyindeki Halep'te 30 Aralık'ta ilan edilen ateşkesten bu yana en ölümcül saldırı, bir camide gerçekleşti.

Hava saldırısı, kentin batısında yer alan ve Türkiye sınırına yakın bir noktada bulunan Etarib ilçesine bağlı Cina köyünü hedef aldı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 30 kilometre mesafedeki köyde yatsı namazı için camide toplanan yaklaşık 300 kişi, ibadet ederken bombalandı. İlk etapta 24 olarak açıklanan can kaybı giderek arttı ve 58'e çıktı. Al Jazeera English, ölü sayısını 42 olarak veriyor.

Köyden gelen fotoğraflarda caminin tamamen enkaza döndüğü, Beyaz Baretliler kurtarma ekibinin yaralıları beton bloklar arasından çıkarmaya çalıştığı görülüyor.

Dünyayı şoke eden saldırıyı kimin yaptığı önce anlaşılamadı, Rus uçaklarının camiyi vurduğu sanıldı. Ancak daha sonra şüpheler ABD'ye döndü.

El Kaide değil siviller!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, saatler sonra yaptığı açıklamayla saldırıyı kabul etti. CENTCOM'dan paylaşılan ilk duyuruda İdlib'de bombardıman yapıldığını belirtildi, daha sonra Cina köyünün vurulduğunu doğrulandı.

CENTCOM sözcüsü Albay John Thomas, "Biz camiyi hedef almadık ancak vurduğumuz bina camiye yaklaşık 15 metredeydi" açıklamasını yaptı.

CENTCOM'un ilk açıklamasında, El Kaide'ye ait bir toplanma yerinin vurulduğu ve çok sayıda teröristin öldürüldüğü savunulmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, olayı inceliyor ve bugün içinde yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑