parkinnn

Güncel

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da konuşuyor...

Uluslararası ajanslar, mitinge yoğun ilgi gösteriyor. Reuters ve AP, gün içinde kentten çarpıcı kareleri dünyaya servis etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağı asılan bir binanın önünde yürüyen kadınların yer aldığı fotoğraf

1 Nisan 2017 Saat: 17:23
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakırda konuşuyor...
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da konuşuyor...

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenini gerçekleştirmek üzere Diyarbakır'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Beraberindeki heyetle birlikte ilk önce Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü lojmanları bölgesinde yapımına başlanılan Merkez Camii ve Külliyesi’nin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

PKK yanlıları iki de bir barış diyorlar. Elinde silah olanlar barış olur mu?Biz barışı inşa ediyoruz. Barışın fedaileri biziz. Özgürlüklerin fedaisi biziz. Biz çocukları dağlara kaçırılmış anaları unutmuyoruz. Biz Güneydoğu Bölgesi'ne 280 milyar TL yani eski para ile 280 katrilyon lira değerinde yatırım yaptık.Biz sizi, öyle gizli saklı değil, alenen sevdik. Biz bu şehri, bu şehrin güzel insanlarını Allah için sevdik.

Karşılayanlar arasında erel kıyafetler giymiş iki çocuk da vardı

Resmi uçak ile havalimanına inen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayanlar arasında, yerel kıyafetler giymiş iki çocuk da vardı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'na ait otobüsle şehir merkezine hareket etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yol güzergahında 10 metre arayla polisler dizildi, bir helikopterin konvoyun üstünde alçaktan uçtuğu görüldü.

Uluslararası basından yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini uluslararası haber ajansları da takip ediyor. Reuters ve Amerikan Associated Press (AP) haber ajansları, bugün kentte çekilen fotoğrafları dünyaya geçiyor.

Erdoğan ve Türk bayrağı asılan bir binanın önünde yürüyen kadınların yer aldığı kare, dikkat çekiyor.

'Eya' önünde fotoğraf çektirmek istedi

BBC, bugün Diyarbakır'dan geçtiği haberde, afiş ve pankartlarda AK Parti'nin diğer partilere göre açık ara önde olduğunu bildiriyor.  Şehrin hakim rengi, mavi, beyaz, turuncu ve kırmızı. Halihazırda 'Evet' müziklerinin yükseldiği otobüslerin görünürlüğü de, CHP ve HDP'nin otobüslerinden daha fazla. BBC muhabirine göre, 'evet' kampanyasında hedef kararsız seçmenlerin oyunu almak.

Hani ilçesinden Diyarbakır merkeze gelen İbrahim Halil Dalbudak, Zaza olduğunu belirterek BBC muhabirinden özellikle Zazaca evet anlamındaki 'Eya' kelimesi önünde fotoğrafını çekmesini istiyor. Heyecanla 'Türkiye'nin eski gücüne kavuşması için, bütün Avrupa ve dünyaya adalet yayılabilmesi için' evet oyunu kullanacağını söylüyor.

Üniversite öğrencisi arkadaşı Mücahit Yalçın ise, geçmişte yaşanılanların tekrarlanmaması için 'evet' demeyi uygun gördüğünü ifade ediyor.

Hoşgeldin mesajları

Diyarbakır'da ana yollara da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri ve Türk bayrakları asıldı. Kentin birçok yerindeki pankartlarda ise, 'Diyarbekir'e hoşgeldiniz', 'Bizler 15 Temmuz nöbetçileri, 16 Nisan evetçileriz' gibi ifadeler var.

Ayrıca reklam panolarında da benzer mesajlar bulunuyor. Cumhurbaşkanı, 285 milyon liralık maliyeti bulan yatırımların kurdelesini kesecek.

Helikopterler uçtu

Doğan Haber Ajansı, kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındığını bildiriyor. Diyarbakır'a çevre illerden takviye polis birlikleri geldi, Erdoğan'ın geçiş yapacağı yollarda belirli aralıklara ekipler konuşlandırıldı ve kontrol noktaları oluşturuldu. Bazı caddelerin trafiğe kapatıldığı kentte, polis helikopteri de gökyüzünde uçtu.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑