parkinnn

Güncel

Son Dakika: Erzincan'da gece yarısı korkutan deprem!

Erzincan'da Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

17 Aralık 2016 Saat: 10:58
Son Dakika: Erzincanda gece yarısı korkutan deprem!
Son Dakika: Erzincan'da gece yarısı korkutan deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Mertekli Köyü olarak belirlediği deprem, saat 00.21'de oldu. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.    

3 ARTÇI DEPREM DAHA

Bu depremin ardından bölgede, büyüklükleri 2.0 ile 2.6 arasında değişen, üç artçı deprem daha meydana geldi.

Erzincan'da saat 00.21'de meydana gelen 4,5  büyüklüğündeki depremin merkez üssü Mertekli Mahallesi başta olmak üzere bölgede  yapılan incelemelerde, herhangi bir ciddi hasara rastlanmadı. 

CİDDİ HASAR YOK

Mahalle Muhtarı İsmail Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  sarsıntı sonrası vatandaşların sokağa çıktığını ancak havanın soğuk olması  nedeniyle yeniden evlerine girdiğini söyledi.

Bu depremin, geçmişte şiddetli yer sarsıntıları yaşanan Erzincan'da  halkı endişelendirdiğini belirten Keleş, "Depremde ciddi anlamda hasar yok. Allah  daha büyük felaketlerden saklasın." dedi.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü görevlilerinin, vatandaşlara  yardımcı olmak için mahallelerine geldiğini ifade eden Keleş, şu an için yardım  gerektiren bir durum olmadığını sözlerine ekledi.

Deprem sonrası Mertekli Mahallesi başta olmak üzere il genelinde  incelemelerde bulunan AFAD görevlilerinin, herhangi bir ciddi hasara rastlamadığı  öğrenildi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑