Ana Manşet Reklam

Güncel

SON DAKİKA F-16 DÜŞTÜ..

Diyarbakır'da son dakika gelişmesi. Diyarbakır Havalimanı yakınlarında bir F-16 uçağı düştü. Bölgeye arama kurtarma ekipleri, ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi. Pilotun ise sağ olarak kurtulduğu belirtiliyor. TSK'dan kon

13 Aralık 2016 Saat: 10:05
SON DAKİKA F-16 DÜŞTÜ..
SON DAKİKA F-16 DÜŞTÜ..

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim uçuşu için kalkan 181'inci Filo'ya ait F-16 C tipi tek kişilik savaş uçağı, merkeze bağlı Gümüşler Köyü yakınlarında düştü.

Fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan atlayan üsteğmen rütbesindeki pilotun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.Olay, saat 19.30 sıralarında Diyarbakır-Mardin karayolunun 5'inci kilometresinde bulunan Gümüşler Köyü yakınlarında meydana geldi.

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim uçuşu için kalkan F-16 C tipi savaş uçağı, iniş sırasında henüz belirlenemeyen nedenle düştü.

Düşmeden önce pilot, fırlatma koltuğunu kullanarak F-16'yı terk etti. Olayın ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri, ambulanslar ve güvenlik güçleri sevk edildi. Ulaşılan pilotun, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Pilot, kontrol amaçlı Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi Ek Binası'na kaldırıldı. Uçağın enkaz kaldırma çalışmalarına başlanırken, düşüş nedeninin yapılacak olan incelemenin ardından ortaya çıkacağı belirtildi.  

TSK'dan açıklama geldi

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken, Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1,5-2 Mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑