parkinnn

Güncel

Son dakika: Peru'da sel felaketi! Ölü sayısı artıyor

Peru'da sel nedeniyle ölenlerin sayısı artıyor. Devlet Başkanı Kuczynski,"Ciddi bir iklim sorunuyla karşı karşıyayız. Peru kıyılarında, 1998 yılından bu yana bu güçte bir olay yaşanmamıştı" dedi.

18 Mart 2017 Saat: 12:05
Son dakika: Peruda sel felaketi! Ölü sayısı artıyor
Son dakika: Peru'da sel felaketi! Ölü sayısı artıyor

Peru'da aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde  67 kişi hayatını kaybetti.  Yetkililer, ülkede etkili olan şiddetli fırtınanın akabinde meydana  gelen sel ve toprak kaymalarında 67 kişinin öldüğünü, binlerce kişinin tahliye  edildiğini ve pek çok kişinin evlerinin çatısında kurtarılmayı beklediğini  belirtti.

Ülke genelinde, El Nino yağmurları nedeniyle taşan nehirlerde 115 bin  evin hasar gördüğü, 117 köprünün çöktüğü ve çok sayıda yolun ulaşıma kapandığı  kaydedildi.  Peru'nun kuzey sahillerinde etkili olan sel nedeniyle bölgedeki bazı  köyler boşaltıldı.  Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski canlı yayında yaptığı açıklamada,  "Ciddi bir iklim sorunuyla karşı karşıyayız. Peru kıyılarında, 1998 yılından bu  yana bu güçte bir olay yaşanmamıştı." dedi.

 Büyük Okyanus'un doğusundaki yüzey sıcaklığının artması sonucu meydana  gelen şiddetli yağışların iki hafta daha etkili olacağı tahmininde bulunan  yetkililer perşembe günü, bu yıl yaşanan sellerde toplam 62 kişinin öldüğünü, 12  bin evin hasar gördüğünü açıklamıştı.

  Devlet Başkanı Kuczynski, çarşamba günü yaptığı açıklamada,  yetkililerden, sel nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan kişiler için  sığınak ve yardım hazırlığı yapmasını istemişti.  Ülke genelinde şubat ayı başında etkili olan selde en az 23 kişi  ölmüş, 37 kişi yaralanmıştı. Yaklaşık 72 bin kişinin etkilendiği selde 15 bin  binada hasar oluştuğu, 994 bina, 14 köprü ve 46 kilometre kara yolunun  kullanılamaz hale geldiği bildirilmişti. Şiddetli yağmurların etkili olduğu ülkede ocak ayı sonunda başkent  Lima başta olmak üzere ülkenin Arequipa, Huancavelica, Ica şehirlerinde acil  durum ilan edilmişti.   

  

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑