parkinnn

Güncel

Son dakika: Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Suriye sınırında bir askerin PKK'nın Suriye uzantısı PYD kontrolündeki Afrin'den açılan ateş sonucu şehit edilmesiyle ilgili Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı.Saldırıların tekrarlanması hali

23 Mart 2017 Saat: 12:59
Son dakika: Rusyanın Ankara Maslahatgüzarı Dışişlerine çağrıldı
Son dakika: Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  Suriye'nin PYD kontrolündeki  Afrin bölgesinden dün açılan ateş sonucu bir askerin şehit  olmasına ilişkin soruya Müftüoğlu, şu yanıtı verdi: "Bu olayın gerçekleşmesinin hemen ardından dün Rusya Büyükelçiliği  Maslahatgüzarı Bakanlığa davet edildi. Kendisine öncelikle bu olaydan duyduğumuz  ciddi rahatsızlık iletildi. Buna karşılık verildiği, bundan sonra benzer  olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiği, eğer yaşanırsa  buna (terör örgütüne) misliyle mukabele edileceği kendisine aktarıldı. YPG-PYD  kontrolünde olduğu söylenen bir bölgeden Türkiye'ye yönelik bir saldırı söz  konusu. Ancak Rusya ile varılan anlaşma çerçevesinde bu bölgedeki ihlalleri  izlemeden Rusya sorumlu olduğu için Rus Maslahatgüzarı çağrılmış ve bu hususlar  kendisine aktarıldı. Rus Maslahatgüzarın gelmesi vesilesiyle Afrin'de Rus askeri  unsurlarının yer almasına ilişkin husus hakkında görüşlerimiz tekrar aktarıldı."
 

RUSYA'DAKİ PYD OFİS

Rusya'daki PYD ofisi ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz" diye konuştu. Müftüoğlu, Rusya'nın ve diğer müttefiklerin Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duyması gerektiğini ve Rus askerlerin YPG'lilerle çektirdiği fotoğrafların hoş olmadığını belirtti.

UÇUŞLARDA ELEKTRONİK CİHAZ KISITLAMASI

ABDye uçuşlarda elektronik cihaz kısıtlaması ile ilgili de konuşan Müftüoğlu, "İstanbul Atatürk Havalimanının ve Türk Hava Yollarının bu kapsam dışında tutulması için girişimlerimiz devam etmektedir. Bu girişimlerimiz sadece ABD makamları nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.

RAKKA OPERASYONU

Müftüoğlu, Rakka operasyonuna YPG'nin dahil olmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi ve Türkiye'nin ABD öncülüğündeki koalisyonla Rakka operasyonu yürütmeye hazır olduğunu söyledi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑