parkinnn

Güncel

Son dakika: Türkiye'den Hollanda seçimleriyle ilgili ilk yorum

Diplomatik krizin yaşandığı Hollanda'daki seçim sonuçlarıyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Seçim bitti. Aldıkları oylar birbirine yakın, yüzde 17'ler, yüzde 20'ler, böyle birçok parti ama

16 Mart 2017 Saat: 12:18
Son dakika: Türkiyeden Hollanda seçimleriyle ilgili ilk yorum
Son dakika: Türkiye'den Hollanda seçimleriyle ilgili ilk yorum

Diplomatik krizin yaşandığı Hollanda'da seçim sonuçları belli oldu. Anketler yanıldı ve İslam düşmanı ve göçmen karşıtı Wilders istediği vekil sayısına ulaşamadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Bakan Çavuşoğlu memleketi Antalya'da seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bakan Çavuşoğlu, Avrupa’da ‘hayır’ kampanyası yürüten ülkelere sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Hollanda’daki seçimleri de değerlendirerek, "Bunlar Avrupa’yı çökertmeye başladı, din savaşlarına doğru götürüyorlar" dedi.

'BİZ ÖĞRETECEĞİZ' 

Türkiye’den rahatsız olanların çoğaldığını söyleyen Çavuşoğlu, Avrupa’nın Türkiye’nin büyüyen politikası karşısında rahatsız olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye’nin politikasından özellikle bizim Avrupalılar ‘Ya Mevlüt sizin politikada zemin kayması mı var? Bize sırtınızı mı dönüyorsunuz’ diyor. Ne oldu, niye soruyorsunuz bunu? Bak her yerde ilişkileriniz iyi. Sen gidiyor musun oraya? Gidiyorum. Sen orada iş adamların var mı? Var. Yatırımların var mı? Var. Sizi oralar da ben de görüyorum, peki sen oraya gidince ben seni sorguluyor muyum? Sen de ne kayması var diye. Sen gideceksin iyi, ben gidince benim dış politikamda zemin kayması var. Bunun anlamı ne biliyor musunuz? Benim kontrolümden çıkmayacaksınız demek. O Türkiye geçti. Türkiye artık senin eskiden rüyalarında hayal ettiğin Türkiye olabilir ama bitti o uyan uyan. Türkiye kimsenin kontrolünde olan bir ülke değil. Türkiye, kararlarını kendisi verir, yanlışa yanlış der, hem de yüzüne der, arkasından konuşmaz. Artık Türkiye’yle nasıl konuşacağınızı öğreneceksiniz. Hükmedici konuşmalardan vazgeçeceksiniz. Türkiye hükmeder, Türkiye çünkü 2 milyar ümmetinde temsilcisidir. O yüzden siz Türkiye'ye hükmedici konuşamazsınız. Adam gibi konuşurusunuz, ricacı olursunuz, otururuz, konuşuruz, anlaşırız iş de yaparız, siyaset de yaparız, iş birliği de yaparız, biz her şeye varız. Yalnız bize nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz, siz öğrenmezseniz biz size öğreteceğiz. İtinayla öğreteceğiz" diye konuştu.
  
'AVRUPA'YI ÇÖKERTEMEYİ BAŞARDILAR'

Hollanda’daki seçimleri de değerlendiren Çavuşoğlu, ""İşte Hollanda'da seçim bitti. Aldıkları oylar birbirine yakın, yüzde  17'ler, yüzde 20'ler, böyle birçok parti ama bir bakıyorsun sosyal demokrat ile  faşist Wilders arasında da hiçbir fark yok, hepsi aynı kafa. Nereye varacaksınız,  Avrupa'yı nereye götürüyorsunuz, Avrupa'yı çökertmeye başladınız. Avrupa'yı  uçuruma götürüyorsunuz. Yakında Avrupa'da din savaşları da başlar, başlayacak. Bu  gidişle öyle. Eskiden, bundan 100 sene savaştılar. Avrupa'nın tarihini aç,  önlerine koy. Bir gram utanma varsa, birbirlerinin yüzlerine bakamazlar  Avrupalılar. Farklı dinlerden oldukları için 100 yıl birbirlerini kestiler ama  sonra bundan ders alındı, Avrupa Birliği kuruldu, Avrupa Konseyi. Şimdi tüm  bunlar yok edilmeye başladı, Avrupa o eski günlere gidiyor" ifadelerini kullandı.

'ATLARIYLA İTLERİYLE SALDIRDILAR'

Bugün Hollanda'daki uygulamayı Nazi döneminden ve İkinci Dünya  Savaşı'ndan bu yana görmediklerini dile getiren Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle  sürdürdü:  "Bunu ben mi uyguladım, ben mi yaptım? İşte vatandaşlarımıza atlarıyla  itleriyle saldırdılar ısırttılar. Nerede görülmüş bu? Dünyanın başka bir yerinde  olsa ahkam kesmeye başlarlar. İnsanlık, demokrasi, özgürlük dersi veriyorlar. Bu  mu senin insanlığın, özgürlük anlayışın? Ama Türkiye bunun altında kalmaz,  adımlarımızı attık ve göreceksiniz önümüzdeki süreçte sabredin adımlarımızı daha  da atacağız. Biz sığıntı gibi bunlarla uğraşamayız. Türk hiçbir yerde sığıntı  olmaz. Eşit ve onurlu bir şekilde oluruz biz olacaksak. Bu kadar basit. Peki bu  referandumdan niye rahatsız oluyorsun? Çünkü referandum Türkiye'yi istikrara  götürecek. Türkiye'de ikili sistemi değil, güçlü sistemi getirecek."

 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑