parkinnn

Sağlık

Sosyal medya derdine deva oldu

Gebze'de bulunan özel bir hastanede görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mert Dumantepe ile sosyal medya aracılığıyla görüşen Engin Sağdıç, hastalığıyla ilgili bilgi aldıktan sonra bacağındaki damarda oluşan pıhtı am

12 Kasım 2016 Saat: 16:21
Sosyal medya derdine deva oldu
Sosyal medya derdine deva oldu

Kırklareli'de yaşayan Engin Sağdıç, Gebze'de özel bir hastanede görevli Doç. Dr. Mert Dumantepe ile sosyal medya aracılığıyla görüşerek bacağında ağrı ve şişlik olduğunu, derin ven trombozu teşhisi konduğunu, anjiyo olduğunu belirterek, hastalığıyla ilgili bilgi aldı. Hastaneye çağırılan Engin Sağdıç, yapılan muayenenin ardından sol bacağındaki damarda oluşan pıhtı ameliyatla temizlendi. Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu bildiren Engin Sağdıç, "Ben 2 yıl önce zatürre geçirdim. 10 gün istirahatteyken bacağımda ağrı, şişlik ve kızarıklık olmuştu. Bana DVT yani derin ven trombozu teşhisi kondu. Sonra ilaç tedavisine başlandı. Bir kere anjiyo gibi bir işlem yapılmıştı bacağıma. O zaman açılmamıştı. 2 senedir de kronik DVT hastasıyım. Mert hocamı Facebook'ta bir grup vasıtasıyla tanıdım. Onunla görüştüm. Sağolsun kendisi de imkanları verdi. Sonra buraya kontrole geldim. Günümüzü belirledik ve ameliyat oldum. Şu anda bir sıkıntım yok. Bu vakaları ameliyat eden Türkiye'de yer yok. Benim gittiğim doktorlar da umutsuz konuşmuşlardı. Doktorum bana umudu sundu, ben de geldim ve kendisi beni ameliyatla tekrar eski sağlığıma kavuşturdu" dedi.

TÜRKİYE'DE ON BİNLERCE VAR

Doç. Dr. Mert Dumantepe hastalığın tedavisinin oldukça güç olduğunu belirterek, "2 yıl önce geçirdiği akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakımda uzun süre yatmış ve bacak toplar damarlarında pıhtı olmuş. O dönemde aldığı tedavilerden yeterli şekilde yanıt alınamamış ve kronik posttrombotik sendrom haliyle bize ulaştı. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de onbinlerce posttrombotik sendrom hastası var. Yani derin ven trombozu geçirmiş ancak uygun tedavi alamayıp bacağı şiş ve ödemli çok ciddi varislerle bize ulaşan hastalar var. Bu hastalığın da tedavisi oldukça güç günümüzde. Dünyada uygulayan 3 merkez var. Ben şanslı hekimlerden biriyim. Bu merkezlerle çalışma fırsatı buldum. Amerika'da ve Hollanda'da bu ameliyatı yapan gruplar var. Türkiye'de ilk uygulayan hastane ve grup biziz bu anlamda. Maalesef bu pıhtılar damarın içerisinde taşlaşmış vaziyette bulunduğu için pıhtıyı ilaçla tedavi etmeniz mümkün değil. Cerrahi yöntemle kasık bölgesinden pıhtıyı öncelikle temizliyoruz. Bu yaklaşık 2-3 saat süren ve oldukça zor bir ameliyat. Arkasından hastayı anjiyo salonuna alıp karın içerisindeki tıkalı damarında stent ve volonla açıyoruz. Açıkçası derin ven trombozu hastası için dünyada sunulan en son ve en modern teknik bu. Diğer türlü hastaya sadece kan sulandırıcı ilaç verip, varis çorabı giydirip hayatı boyunca bu posttrombotik sendromla yaşama şansını veriyorsunuz" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑