Ana Manşet Reklam

Spor

Sporcu fabrikası ‘Kağıtspor’

Kocaeli’nin gençlerine yatırım yapan Büyükşehir Kağıtspor, Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne sporcu göndermeye devam ediyor.

30 Eylül 2019 Saat: 12:31
Sporcu fabrikası ‘Kağıtspor’
Sporcu fabrikası ‘Kağıtspor’


Spora ve sporcuya yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, kulübün altyapısından yetişen sporcularını ülkemizi temsil etmek için Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi(TOHM)’ne gönderiyor. Kağıtspor Kulübü alt yapısından yetişen başarılı sporcular, Kocaeli TOHM merkezindeki çalışmalara katılarak kendilerini; zihinsel, bedensel ve kişisel anlamda geliştiriyor. Kağıtspor; Judo branşından 30, Karate branşından 10, Güreş, Halter ve Atletizm branşlarından ikişer sporcu olmak üzere toplam 4 farklı branştan 46 sporcusu ile TOHM’daki çalışmalarına devam ediyor.

 

TÜRKİYE JUDOSUNUN ÜRETİM ÜSSÜ

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinde, ülke genelinde Judo branşında gelecek vaat eden 94 sporcu eğitimlerine devam ediyor. Judo branşı alt yapısında Türkiye’nin en köklü kulübü olan Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un Dünya ve Avrupa şampiyonu 30 sporcusu, TOHM’daki ek çalışmalara katılarak kendilerini; zihinsel, bedensel ve kişisel anlamda geliştiriyor.

 

OLİMPİK HAVUZA DAHİL OLUYORLAR

TOHM’da başarılı olan ve gerekli yeterlilikleri sağlayarak Büyükler Kategorisine geçiş yapan sporcular; antrenör ve yetkililer tarafından projenin bir üst seviyesi olan Olimpiyat havuzuna dahil ediliyor. Bu aşamada sporcular olimpiyat madalyası için çalışmalarını arttırarak, kota almak için mücadele veriyor. Büyükşehir Belediye Kağıtspor; Karate branşından 5, Atıcılık branşından 2 sporcu ile olimpik havuzunda yer alıyor.

 

TOHM NEDİR?

T.C Spor Bakanlığı tarafından, kurulan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri; Rio-2016 ve Tokyo-2020 eylem planı kapsamında faaliyete başladı. Özellikle spor altyapısını büyük oranda tamamlamış kentlerde bulunan TOHM; olimpiyatlara sporcu yetiştirmek amacıyla ülke genelinde spor alt yapısı güçlü olan, 12 farklı ilde kuruldu. Farklı olimpik branşlarda faaliyet gösteren Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nde sporcuların, performanslarını geliştirmesi, sosyal ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi sağlanıyor. Yatılı ve gündüzlü statüde faaliyet gösteren merkezlere yerleştirilen sporcular, aldıkları eğitimlerle Türk sporuna ileriye taşımaya devam ediyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑