parkinnn

Röportaj

''Su aktı yolunu buldu''

Aker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ertuğrul Işık, sıfırdan başladığı iş hayatında zirveye tırmanışını Gölge Dergi'ye anlattı.

15 Haziran 2021 Saat: 11:52
Su aktı yolunu buldu
''Su aktı yolunu buldu''

Beş iş kolumuz var. Aker OSGB, Aker Sağlık Merkezleri, Car Plan, Life Point,D arıca Gençler Birliği Spor Kulubü. Bin sekiz yüz elli proje. Yüz küsür bin de personel hizmeti veriyorum.

Ben bölgede değil, Türkiye'de ' ilk on’ dayımdır. Marmara bölgesinde de öncülerden biriyimdir. Su aktı yolunu buldu çok şükür.

Çocuklarıma Cumartesi günleri zaman ayırmaya çalışıyorum, küçük oğlum yedi yaşına geldi ve ben nasıl geldiğini bile anlayamadım. Onların geleceği için çalışıp çabalıyorum.

AK kısmı şeffaf oluşumuzdan, Er kısmı ise Ertuğrul’un ‘’ER’i’’. AKER kurulduktan iki sene sonra şirketin bütün hisselerinin sahibi oldum , yavaş yavaş da büyüttüm.

İkinci bir iş olarak ambulans şirketi kurdum. Marmara bölgesinde ,  TV dizilerinde görülen bütün ambulanslar hemen hemen bizim. Dizi setlerine kiralıyoruz ama yedi yirmi dört hastanelerde duranlarda var.

AKER yüzyılın sıçramasını yaptı 2020 yılında. Pandemiyle beraber Türkiye'de bilmeyen kalmadı. Şimdi Türkiye’ye maal olmuş bir şirketin  hizmet verirken başı boşluk yapması mümkün değil.

Pandemiden para kazanan şirketlerden biri de biziz. Devlet ile anlaştık, Türkiye'de ilk Covid taramasını biz başlattık.  Sağlık Bakanlığına vaka sayılarını biz söylüyorduk halen söylüyoruz.

 

Fotoğraf:Gül AKDEMİR

Pandemi'nin ülkemizde  ilk başladığı günler...  2020  yılının Mart ayında ülkemizde  kendini gösteren, bütün dünyayı kasıp kavuran salgın, Türkiye'de  de  insanları  eve kapatırken ;  çoğu işletmeler, sanayi kuruluşları zor günler yaşadı, yaşıyor. Pek çok küçük işletme ve esnaf iflas etti, ayakta durmakta güçlük çekti. İşte böyle bir süreçte ticari zekası ile şansını birleştiren biri var ki, hem yüzlerce insana iş imkanı sağladı, hem de devlete  Korona'lı günlerde katkı sundu. Ve tüm bunları yaparken , sahibi olduğu holdingi büyüttükçe büyüttü.  5 değişik iş kolunda hizmet veren Aker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ertuğrul Işık'tan bahsediyoruz. 

Henüz 32 yaşında olmasına karşın 400'ün üzerinde aileye iş veren genç ve başarılı iş insanı Ertuğrul  Işık, Sağlık Bakanlığı'nın Gebze'de oluşturduğu test merkezinin aktif aktörleri arasında yer alarak sesini bütün ülkeyede  duyurmuş oldu. Günlük beş bin test gerçekleştirerek bu yönde devlete en büyük katkıyı sunan Işık, sanayi kuruluşlarındaki aktif çalışmalarının yanı sıra,  sporda da dikkat çeken bir isim.

Genç yaşında,  iş hayatında zirve yapan Aker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ertuğrul Işık , o günden beri dikkat çeken ve istihdamda tavan yapan başarılı  bir  bir iş insanı. İş kollarıyla sadece Kocaeli'de değil, marmara bölgesinde kendi sektöründe bir numara. Ülkemizde ise ilk onda yer alan , 1850 projeye hayat veren bir müthiş bir zeka.

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz , bir o kadar da başarıları  alkışlanan Aker Holding  Başkanı  Eren Ertuğrul Işık'ı tanıyanlar tanıyor da, hem tanımayanlar  için , hem de bizler daha yakından tanıyalım istedik ve kapısını çaldık.

Randevulaştığımız gün ve tam saatinde Aker Holding'in  Osman Yılmaz Mahallesi  İstanbul Caddesi'nde bulunan genel müdürlük binasından içeri girdik. 6'ıncı katta  bulunan merkez ofisine girdiğimizde  bizleri karşılayan güler yüzlü asistanının davetiyle  bekleme salonununda yerimiz aldık.

 ''Ertuğrul Bey'in toplantısı bitmek üzere. İki dakika bekleteceğim sizleri. Bu arada ne ikram edelim size.?'' şeklindeki açıklaması nezaket ve kibarlık yüklüydü. Işık'la bir araya geleceğimiz o ana kadar etrafı gözlemliyor, Genel Koordinatörümüz Gül Akdemir'le birlikte ofisin harika donatısı, modern çizgilerle bezenmiş dekorasyonunu süzüyorduk. Dev ekranlı  televizyon bulunduğu duvarı kaplamıştı. Tam çarpraz karşısında ise  misafir karşılama  bankosu, onun arkadındaki kocaman duvarda AKER yazıyordu.  Salonun dört bir tarafında çalışma odaları vardı, kapılarında ise hangi birim olduğu ... Yaka kartlarıyla iş ciddiyetini dışa vuran ofis çalışanları adeta birbirleriyle  yarışırcasına  tatlı bir koşuşturma içindeydiler. Kimi odasında bir yerlerle telefonla  görüşüyor, kimi birilerine  iş bilgisi  veriyordu. Arı kovanından farklı değildi, etrafa pozitif enerji yayan bir ekibi gıptayla izliyorduk.

Çok geçmeden Başkan Işık'ın kapısı açıldı ve içeriden çıkanlarla birlikte  kendisi de bize doğru yöneldi, '' Hoş geldiniz, buyurun. Ercan abi hoş geldin.''

Işık'ın , hatırı sayılır büyüklükteki çalışma odasına girdiğimizde dikkatimizi çeken ilk şey , odasının göz yormayan dizaynı oldu. Devasa  çalışma masasının üzerinde sadelik hakimdi, bir bilgisayar ve not  defteri, bir kaç küçük obje bulunuyordu. Masasının sağında bir toplantı masası, onun önünde  misafir oturma grubu yer alıyordu.  Duvarları göz ucuyla süzdüğümüzde Ertuğrul Işık'ın hobisinden  özel zevklerine , günlük hayatından iş yaşamına pek çok belirti yakalamkta mümkündü. Mesela toplantı masasına komşu olan gramofon, ilk dikkatimizi çeken oldu. Darıca Gençler Birliği As Başkanı olmasına karşın kütüphanesinde yer alan BJK görseliden , o'nun koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu anlayabiliyorduk. Tarihe ve antikaya ilgisini ise ; Osmanlı surlarında kullanılan oldukça büyük  orijinal anahtarı gördüğümüzde anlamış olduk.

Ertuğrul Işık'ı ve başarılarını medyada sıkça görüyorsunuzdur. Medyatik, sportmen, atak , çalışkan ve yerinde duramayan bir insan.  Bu saydıklarımızı  konuşmaya ilk başladığımız anda hissediyoruz. Ve oldukça eğitimli, kültürlü,  donatılı, samimi. Yüzünü kaplayan gür sakalları kendisine  farklı bir karizma katarken, yüzünden eksik etmediği  tebessümü de sohbete güven ve anlam yüklüyordu.

Hani  başarılı ve işkolik insanlar için ''bir koltukta üç karpuz taşıyor '' deriz ya... Ertuğrul Işık , bir koltukta üç değil tam beş  karpuz taşıyor. Evet , bunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Zira sizde sohbetimize dahil olduğunuzda demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Bizler  çay eşliğinde süren sohbetimizden epeyce keyif aldık, sizde bu keyfe ortak olun istedik. Buyrun bakalım...

GÖLGE : Ertuğrul Eren Işık kimdir, kısaca tanıyalım?

IŞIK : 1988’liyim. İstanbul Karagümrük doğumluyum. 2003 yılında Gebze’ye taşınmış bir ailenin çocuğuyum. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum.  Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji mezunuyum.  Erzurum Atatürk Üniversitesi  İş Sağlığı Güvenliği mezunuyum,  aynı zamanda iş güvenliği uzmanlığı ( C ) sınıfı mezunuyum.  Darıca Gençler Birliği  Asbaşkanıyım.  Filo kiralama işi yapıyorum , ambulanslarımız var sahada.  Restoranlarımız vardı ,Pandemiden dolayı kapattık. Evliyim, iki tane çocuğum var. Handan Işık eşim, o'da İnsan Kaynakları Müdürü burada.  Burası zaten bir aile şirketi , otuz beş yeğenimde benimle beraber burada çalışıyor.

GÖLGE : Ertuğrul Işık nasıl bir babadır?

IŞIK :  Aslında hiç iyi bir baba değilim. İşim o kadar özel hayatımın önüne geçmiş ki,  gecelere kadar çalış , sabahın erkeninde evden çık,  çocuklarım yatıyor oluyor benim gidiş ve geliş saatlerimde genellikle . Çocuklarıma Cumartesi günleri zaman ayırmaya çalışıyorum,  küçük oğlum yedi yaşına geldi ve ben nasıl geldiğini bile anlayamadım.  Onların geleceği için çalışıp çabalıyorum.

GÖLGE : Ticarete nasıl başladınız?

IŞIK :  2012 yılında bir  kaç arkadaş  bir girişimde bulundular , beni de başına koydular . Onların referanslarıyla  iş hayatına başlamış bulunduk. Bunların öncesinde okurken de çalışmadığım sektör kalmadı , dergiye tek tek yazsak yetmez, o derece.

GÖLGE : AKER  ortaklı bir şirket mi?

IŞIK :  Dört ortaklıydı,  2014 Temmuz ayında hisselerin yüzde yüzünü aldım.

GÖLGE : Pek çok yerde AKER tabelası  var, dikkat çekiyor.  Şirketlerinizin  sayısı kaç ve nerelerde?

IŞIK :  İlk Sultan Orhan Mahallesi'nde başladık, hala orada var. Güzeller OSGB’nin içinde var, Gebze stadının tam karşısında var, Osman Yılmaz’ da olan genel müdürlüğümüz.

GÖLGE : AKER’ in açılımı nedir?

IŞIK :  AK kısmı şeffaf oluşumuzdan, Er kısmı ise Ertuğrul’un ‘’ER’i’’.

GÖLGE : Dört ortaklı bir şirketin yüzde yüzünü almak ne kadar vaktinizi aldı?

IŞIK : AKER kurulduktan iki sene sonra şirketin bütün hisselerinin sahibi oldum , yavaş yavaş da büyüttüm.

GÖLGE : Tek devam ettiğiniz bu yolda hangi işle başladınız?

IŞIK :  İş sağlığı güvenliği ile başladım. İkinci bir iş olarak ambulans şirketi kurdum. Marmara bölgesinde ,  TV dizilerinde görülen bütün ambulanslar benim. Dizi setlerine kiralıyoruz ama yedi yirmi dört hastanelerde  duranlarda var. AKER  yürürken Car Filo kiralamayı da kurdum. Bizon Kafe restoranları kurduk,   daha sonra Darıca Gençler Birliği başkanı oldum , derken hem ticaretimi büyüttüm,  hem de iş kollarımı genişlettim.

GÖLGE : Hangi iş kollarında hangi isimle varsınız?

IŞIK :  Altı iş kolumuz var. Aker OSB,  Bizone Cafe, Aker Sağlık, Car Plan, Life Point, Darıca Gençler Birliği Spor Kulubü.

GÖLGE : Toplam personel sayınız nedir?

IŞIK :  Dört yüz.

GÖLGE : Kaç firma ile çalışıyorsunuz?

IŞIK :  Bin sekiz yüz elli proje.  Yüz küsür bin de personel hizmeti veriyorum.

GÖLGE : Sadece bu bölgede mi?

IŞIK :  Evet.

GÖLGE : AKER  bu alanda kaçıncı sırada  diyebiliriz?

IŞIK :  Ben bölgede değil, Türkiye de ilk on’ dayımdır. Marmara bölgesinde de öncülerden biriyimdir. Su aktı yolunu buldu çok şükür.

GÖLGE : Sanayi kuruluşlarına ne gibi sağlık hizmetler veriyorsunuz?

IŞIK :  İşyeri hekimlerini,  iş güvenliği uzmanlarını, hemşerileri veriyoruz.  Mobil sağlık taramalarını yapıyoruz.  Yangın tatbikatları, işe giriş sağlık raporları, ilk yardım eğitimleri, yüksekte çalışılabilir eğitimleri, hijyen eğitimleri, patlama dökümanından korunma eğitimlerine  kadar bir fabrikanın en az yedi tane bakanlıkla olan süreçlerini biz tek başımıza yönetebiliyoruz.

GÖLGE : Filoda araç sayınız nedir?

IŞIK :  Filoda bir butiğiz. Her firmaya araba verelim derdimiz yok. İki yüz tane arabamız var butik şeklinde çalışıyoruz.

GÖLGE : Ambulans sayınız nedir?

IŞIK :  On iki. Hepsi noktalarda. OSB'de olanlarda var, dizi setlerinde olan var, fabrikada olanlar var.

GÖLGE : AKER’i  firmalar  neden tercih ediyor?

IŞIK :  AKER yüzyılın sıçramasını yaptı 2020 yılında. Pandemiyle beraber  Türkiye'de  bilmeyen kalmadı. Şimdi Türkiye’ye maal olmuş bir şirketin  hizmet verirken başı boşluk yapması mümkün değil. Dolayısıyla insanlar ''devlet güveniyorsa bende güveniyorum'' şeklinde düşünüyor. Devletle çalıştığımız için zaten bir-sıfır önde gidiyoruz.

GÖLGE : Pandemiden ne kadar etilendi AKER?

IŞIK :  Pandemiden para kazanan şirketlerden biri de biziz. Devlet ile anlaştık,  Türkiye'de ilk Covid taramasını biz başlattık.  Sağlık Bakanlığına vaka sayılarını biz söylüyorduk halen söylüyoruz.  ''Para kazandık''  derken bir memleket kazanmadık, ama yüz elli kişiyi işe aldık. insanlar işini kapatırken, çalışanlarını çıkarırken biz işçi aldık ve almaya devam ediyoruz.

GÖLGE : Hedefleriniz neler?

IŞIK :  Her şeyin iyisinde hem yaşatarak , hem yaşayarak yapmanın derdindeyiz.  Kendi alanımızda hep daha iyisi olalım yeter.

GÖLGE : Darıca Gençler Birliği öncesi spor hayatınız  var mıydı? Darıca Gençler Birliği hikayesi nasıl başladı?

IŞIK :  Profesyonel   futbolcu olmaktan direkten döndüm. O zamanlar eski kimlikte resimler yoktu,  kimliklerde resimler olmadığı için benimde lisansım çıkmamıştı,  bende uğraşmamıştım.  Bir gün futbolun buralara geleceğini tahmin etmemiştim. Sadece Türk futbolu  değil , futbol Dünya'da çok iyi yerlere geldi.  Futbolu seviyorum. Koyu BJK’ liyim. DGB kulüp meselesi de hiç tanımadığım insanların bana ulaşmasıyla gelişen bir mevzu. Sonrasında  Arif Gülen’i çağırdım,  kulüpte sabahın beşinde toplantılar yaptık.  Yola girişimizle yolda yaşananlar aynı şey değil. Bir baktım kulübü almışız.

GÖLGE : Arif Gülen nasıl bir başkandır?

IŞIK :  İyi bir dost, vatansever.  Başkanlığa gelince ; o koltuğun hakkını bana göre veriyor. Arif Gülen bir şeye el atmışsa en iyisini yapar. Benim ticari hayatımda da çok önemli yeri vardır, kırılma noktamdır.

GÖLGE- Peki, Gülen'in bir de siyasi kimliği var. Siz o'nu yerelde veya Ankara'da  görevde görmek ister misiniz?

IŞIK- Yerel yönetimlerle alakalı kendisinin sözü var, kesinlikle aday olmayacak diye. Fakat elbette Ankara'da milletvekili olarak görmeyi çok isterim.

GÖLGE- Siz, siyasi yelpazenin neresinde duruyorsunuz?

IŞIK- Valla ben tam ortasındayım (Gülüyor)

GÖLGE : Spora ilginiz olduğu kadar sanata var mı?

IŞIK :  Türkü dinlemeyi çok severim, biraz gitar tıngırdatırım, üniversiteden gelen merak oda.  Murat Çobanoğlu'nu , Mustafa Aydın’ı dinlemeyi  çok severim.

GÖLGE- Eşinizle aynı iş yerinde çalışmak avantaj mı, dezavantaj mı?

IŞIK :  Kesinlikle dezavantaj. Çok net bir şekilde söylüyorum,  çalışılmamalı. Sabah sekiz ile akşam altının dikkatine varırsa sorun yok,  ama mesai saatlerini karıştırırsa bende kimsenin gözünün yaşına bakmam.  Çünkü bu kapıdan girince benim için İnsan kaynakları müdürüdür.

GÖLGE : Yerel yönetimleri başarılı buluyor musunuz?

IŞIK :  Darıca, Muzaffer Bıyık ile bir tık üste çıktı. Zinnur bey ile çok yakın değilim ama birkaç kere görüşmüşlüğümüz var.  Hamza Şayir hemşerim, seyahat etmişliğim var seyahatte başımıza gelenler var,  o diyaloglardan daha samimi olmuşluğumuz var.  Bünyamin Bey’i tanımıyorum ama çalışkan biri,  hizmetlerini beğeniyorum. Tahir Bey’e kulüpten dolayı dargınım. Sonuçta Gebzespor’a  gelip bölgeyi ziyaret etmesi , Darıcı'ya kadar gelip kulübümüze gelmemesi üzücü. Ama karakter olarak beğenirim.  Kimseden para pul istemedik, istemiyoruz da,  ama gelseydi ziyaret etseydi,  iyi olurdu.  Hala da bekliyoruz.

GÖLGE : Gebze'de ki temel sorunlar nelerdir?

IŞIK :  Sanayiden şehire gelişteki ulaşım büyük problem. Pandemi'den kaynaklı olarak şehirlerin , evlerin  dört duvara kapanmasından dolayı insanların artık sinir kart sayısı yükseldi.  Dolayısıyla  bu durum nezih insanları rahatsız ediyor.  Kabaca; eğitimsizlik var. Özellikle  yaşlılarımız için daha sık ihtiyaçlar giderilmeli, onlarla daha sık ilgilenilmeli.

GÖLGE : Gebze İl olmalı mı?

IŞIK :  İnşallah olur. Artık il olmayı hakkediyor. Dokuz tane ilçeyi besliyor, sanayinin göbeği, nüfusu yeterli , neden olmayacak ki?

GÖLGE : Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

IŞIK :  Herkesin mutlaka hedefi olmalı. Gördükleriyle, duyduklarıyla, baktıklarıyla değil yaşadıklarıyla hareket etsin herkes.  Allah herkesin işini gücünü rast getirsin.

 

 

 

 

 

 

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Aker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ertuğrul Işık ve ekibi
Aker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ertuğrul Işık ve ekibi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑