Ana Manşet Reklam

Siyaset

Trump, Yarın Kudüs'ü Başkent Olarak Tanıyacak" İddiası Dünyayı Ayağa Kaldırdı

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü yarın başkent olarak ilan edeceği iddiası dünyayı ayağa kaldırdı."ABD, yeniden Arap ve İslam dünyasının baş düşmanı olur." yorumları yapılırken, Filistin savaş ilanı saydı.

5 Aralık 2017 Saat: 14:26
Trump, Yarın Kudüsü Başkent Olarak Tanıyacak İddiası Dünyayı Ayağa Kaldırdı
Trump, Yarın Kudüs'ü Başkent Olarak Tanıyacak" İddiası Dünyayı Ayağa Kaldırdı

İSRAİL, KUDÜS'Ü BAŞKENT OLARAK TANIMLIYOR

Kudüs'ün statüsü, İsrail ve Filistinliler arasındaki en tartışmalı konulardan biri. İsrail, 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda Doğu Kudüs'ü işgal etmişti ve halen bu bölgeyi işgal altında tutuyor. İsrail, Kudüs'ün tamamını ülkenin bölünmez başkenti olarak tanımlıyor. Filistinliler ise Doğu Kudüs'ün gelecekte kuracakları devletin başkenti olmasını istiyor. Ancak her iki iddia da uluslararası alanda kabul edilmiyor.

"FİLİSTİN HALKINA SAVAŞ İLANIDIR"

Filistin'deki El Fetih hareketine yakın Kudüs merkezli Rasem Ubaydat gazetesinin haberinde, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in daimi başkenti olarak tanıması, Filistin halkına bir savaş ilanıdır" ifadeleri yer aldı.

"FİLİSTİN TOPRAKLARININ İŞGALİNİ MEŞRULAŞTIRIR"

Haberde, bu adımın ABD'nin Filistin halkının temel haklarına yönelik "düşmanca" tavrını daha da derinleştireceği ve İsrail'in Filistin topraklarını işgalini de "meşrulaştırılacağı" belirtildi.

"BU KARAR BARIŞ ÇABALARINI ENGELLER"

​El Fetih'e yakın bir başka gazete olan Ramallah merkezli El Ayyam'ın köşe yazarı Talal Avkal da, Trumpyönetiminin bu kararının barış çabalarının sonuca ulaşmasını engelleyeceğini ifade etti.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑