Ana Manşet Reklam

Siyaset

Türkan'a cevap geldi

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Karamürsel Hayriye ve İhsaniye Mahalleleri’nde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaya çalışan köylülerin sıkıntılarını TBMM gündemine taşımış, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin cevaplaması için M

27 Mayıs 2022 Saat: 17:31
Türkana cevap geldi
Türkan'a cevap geldi

Türkkan, Karamürsel Hayriye Mahallesi’nde tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğunu, Karamürsel İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki veteriner hizmetlerinin yetersiz olması nedeni ile İhsaniye’de hayvancılıkla uğraşan vatandaşların birtakım sorunlar yaşadığını önergesinde belirtmişti. İhsaniye’de etkisini fazlası ile gösteren kuraklık nedeni ile mahallenin ve bölgenin tarımsal üretime devam edebilmesi ve kuraklıktan daha az etkilenmesi adına İhsaniye Barajı’nın tarımsal sulama için devreye girmesi gerektiğini yazmıştı. Türkkan’ın konu ile ilgili sorularına Bakan Vahit Kirişci’den cevap geldi.
Bakan, Türkkan’ın önergesindeki, Karamürsel’deki istihdam edilen veteriner sayısının artırılması düşünülüyor mu sorusuna, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen veteriner hekim sayısının l olduğunu söyleyerek, 2022 yılı içerisinde veteriner hekim alımı planlandığını söyledi.
Türkkan, Bakan’a Karamürsel’de kırsal mahallelerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için uygulanmakta olan bir proje ve program olup olmadığını da sormuştu. Ayrıca İhsaniye Barajı’nın sulama faaliyetlerine ne zaman başlayacağını ve tarımsal sulamaya yönelik olarak Hayriye Mahallesinin sulama desteği programına alınıp alınmadığını sormuştu.
Bakan Kirişci’nin İYİ Partili Türkkan’a verdiği cevap şu şekilde:
“Karamürsel İhsaniye Barajı içme suyu amaçlı, Karamürsel Avcıdere Barajı ise sulama ve içme suyu amaçlı olarak projelendirilmiş olup, Karamürsel İhsaniye Barajı'nın sulama amacı bulunmamaktadır. Karamürsel Avcıdere Barajı’ndan 1.986 ha alanın sulanması sağlanacaktır.
Karamürsel Avcıdere Barajı, büyük su işleri kapsamında yatırım programına teklif edilmiş olup, yatırım programına alınması akabinde ihalesi yapılarak yapımı gerçekleştirilecektir. Hayriye Mahallesi de Karamürsel Avcıdere Barajı sulama sahasında yer almaktadır.”
Bakan hala yapılmayan Avcıdere Barajı sayesinde sulamanın sağlanacağını söylemesi ile Karamürsel’de söz konusu bölgenin özellikle kuraklık sıkıntısının devam edeceğini de adeta belirtmiş oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑