Ana Manşet Reklam

Güncel

Yeni Tembelova Köprüsü trafiğe açıldı

Gebze ilçesinin trafiğine nefes aldıracak olan dev projede yeni Tembelova köprüsü kullanıma açıldı

22 Ocak 2022 Saat: 17:21
Yeni Tembelova Köprüsü trafiğe açıldı
Yeni Tembelova Köprüsü trafiğe açıldı

Kentin ulaşımına nefes aldıran çalışmalara imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze ilçesindeki dev ve prestijli projede sona geliyor. Bu bağlamda Gebze’de, GOSB ile şehir merkezi arasında yıllardır kangren haline gelmiş trafik sıkışıklığı ‘Gebze TEM Otoyolu Köprüleri Bağlantı Yolları 1. Etap Projesi’ ile tarihe karışacak. 4 yeni köprü inşası ve kapsamlı yol çalışmasıyla başlayan projede, son köprü olan yeni Tembelova Köprüsü tamamlanarak hizmete girdi. Yıkılıp yeniden inşa edilen yeni Tembelova Köprüsü’nün trafiğe açılması araç sürücüleri ve vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

 

4 KÖPRÜ İNŞA EDİLDİ

Bölgede ulaşım ağını büyük ölçüde rahatlatacak proje kapsamında 4 yeni köprü inşa edildi. Kirazpınar Mahallesi ile Sultan Orhan, İnönü ve Arapçeşme mahalleleri arasındaki otoyol mevkiinde eskiden 3 şerit olarak hizmet veren Tembelova ve Kirazpınar Köprüleri yıkılarak, 2x2 olacak şekilde yeniden yapıldı. Yine proje kapsamında Tembelova Köprüsü’nün batısına 3, Kirazpınar Köprüsü’nün doğusuna 3 şeride sahip yeni iki köprü inşa edildi.

 

YOL UZUNLUĞU 12 KİLOMETRE

Proje kapsamındaki köprüler Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilirken yan yol ve katılım kolları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında 3 bin metresi güney kesiminde, 3 bin 150 metresi kuzey kesiminde olmak üzere toplamda 6 bin 150 metre yan yol inşa edildi. Katılım kolları ve diğer yolları ile inşa edilen yol uzunluğu 12 kilometreyi buldu. Ayrıca proje kapsamında, güney tarafından Gençlik Caddesi bitişiğinde yeni bir dönel kavşak çalışması da yapıldı.

 

ÇEVRE VE PEYZAJ DÜZENLEMESİ

Köprülerin ve yolların tamamen kullanımda olduğu Gebze TEM Otoyolu Köprüleri Bağlantı Yolları 1. Etap Projesi’nin bitmesine sayılı günler kaldı. Son rötuşların yapıldığı projede son iş olarak çevre ve peyzaj düzenlemesine geçilecek. Bu çalışmalar da tamamlandığında bölge yepyeni bir görünüme kavuşmuş olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑