parkinnn

Kültür

2. Gebze Yörükler ve Türkmenler Şöleni

2. Gebze Yörükler ve Türkmenler Şöleni, Gebze Yörükler ve Türkmenler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Başkan Cemil Karateke asalet ve ananelerini muhafaza edeceklerini söyledi. GÖLGE- Gebze Yörükler ve Türkmenler Derneği, Marm

5 Eylül 2014 Saat: 10:11
2. Gebze Yörükler ve Türkmenler Şöleni
2. Gebze Yörükler ve Türkmenler Şöleni
2. Gebze Yörükler ve Türkmenler Şöleni, Gebze Yörükler ve Türkmenler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Başkan Cemil Karateke asalet ve ananelerini muhafaza edeceklerini söyledi.

GÖLGE- Gebze Yörükler ve Türkmenler Derneği, Marmara Bölgesi’ndeki Yörük ve Türkmenler”i buluşturdu. 2.Gebze Yörükler ve Türkmenler Şöleni, Denizli Köyü’nde gerçekleşti. Bilecik,Söğüt, Sakarya, İstanbul Yörük ve Türkmenler Ferderasyonları’nın da yer aldığı Gebze Yörükler ve Türkmenler Şölenine katılım oldukça yüksekti.

PROTOKOL İLGİSİ           

Darıca eski Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Başkan yardımcısı Metin Söylemez, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar, Darıca Gebze Afyonlular Derneği Başkanı Numan Benek, Gebze Bilecikliler Derneği Başkanı Nazmi Özmeşe ile birlikte çok sayıda federasyon ve dernek başkanı, belediye meclis üyesi, muhtar etkinliğin katılımcıları arasında yer aldı.

MUHAFAZA EDECEĞİZ

Gebze Yörükler ve Türkmenler Dernek Başkanı Cemil Karateke açılış konuşmasında geçmişlerini unutmadan genç kuşaklara aktarmanın heyecanını yaşadıklarını belirtip, “Milli örf ve ananemiz,Yörük ve Türkmen asaletimizle gurur duyuyoruz. Bu özelliğimizi muhafaza etmeye kararlıyız” dedi.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Şölende konuklara ve katılımcılara meşhur Yörük ayranı, etli bulgur pilavı, gözleme ve Yörük ekmeği ikram edildi.Gebze Yörükler ve Türkmenler Derneği bünyesindeki kız halk oyunları ekibi gösterisiyle beğeni topladı. Yöresel sanatçılar Türk Halk Müziği’nden seçkiler seslendirdi. Darıca Gebze Afyonlular Derneği halk oyunları ekibinin de gösteri yaptığı şölende Egeli sanatcı Fatoş Kadıoğlu seslendirdiği şarkı ve türkülerle Yörükleri coşturdu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑