Ana Manşet Reklam

Güncel

Akçaray, 1 ayda 100 bin kilometre yol kat etti

Rahat, konforlu ve güvenli yolculuğu pandemi döneminde de devam ettiren Akçaray tramvayı, 1 ayda 100 bin kilometre yol kat etti

17 Ekim 2020 Saat: 15:29
Akçaray, 1 ayda 100 bin kilometre yol kat etti
Akçaray, 1 ayda 100 bin kilometre yol kat etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş.’nin işletmesini gerçekleştirdiği Akçaray tramvayı, 1 ayda 100 bin kilometre yol kat etti. Açıldığı günden itibaren vatandaşların ulaşımını kolaylaştırarak kentin simgesi haline gelen Akçaray tramvayı, yolcuların birinci tercihi haline geldi. 20 kilometrelik hat boyunca Otogar – Plajyolu istasyonları arasında mekik dokuyan tramvaylar yolcularına konforlu ulaşım hizmeti sağlıyor.

 

AYDA 7 BİN 814 SEFER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen tramvaylar bir ayda 7 bin 814 sefer gerçekleştirdi. Toplamda 18 tramvay ile 20 kilometre boyunca hizmet sağlanan tramvay hattında demiryolu taşımacılığının rahat, konforlu ve güvenli hali vatandaşlara yaşatılıyor.

 

SAĞLIKLI YOLCULUK ÖN PLANDA

Pandemi sürecinde sefer azaltmak yerine sefer sayısı yükseltilerek vatandaşların sağlıklı, konforlu ve güvenli yolculuk yapmaları sağlanıyor. Gün içerisinde toplamda ortalama 294 sefer yapılıyor. Bu sayede vatandaşlar daha az istasyonlarda bekliyor ve araç içi yoğunluk da minimum seviyelere düşürülüyor.

 

YOĞUNLUĞA MÜSAADE EDİLMİYOR

Pandemi kuralları nedeniyle toplamda 170 kişi tramvaylarda yolculuk yapabiliyor. Kontrol merkezi ve istasyondaki güvenlikler ile araç içerisi sürekli kontrol edilerek yoğunluğa müsaade edilmiyor. İhtiyaç halinde Akçaray kontrol merkezi tarafından ek tramvay seferi gerçekleştiriliyor.

 

TRAMVAYLAR HER GÜN DEZENFEKTE EDİLİYOR

Akçaray tramvayları her gün dezenfekte ediliyor. Uzman temizlik ekipleri tarafından büyük bir titizlikle gün sonunda tramvay depo sahasında temizleniyor. Gün içerisinde de araç içerisinde gezici temizlik ekipleri sayesinde tramvaylar sürekli temizleniyor. Araçların sefer bitimlerinde de iç ve dış tüm noktaları önce temizleniyor sonrada dezenfekte ediliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑