parkinnn

Güncel

GTO Başkanı Çiler 'den çarpıcı açıklamalar

Gül AKDEMİR / Gölge - Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler , Pandemi sonrası ülkemizde herşeyin değiştiğini , değişmesi gerektiğini söyledi. Çiler, '' Bu süreçte anladık ki , ülkemiz ticarette pazar değil üretim merkezi olmalı. '' dedi.

24 Temmuz 2020 Saat: 12:03
GTO Başkanı Çiler den çarpıcı açıklamalar
GTO Başkanı Çiler 'den çarpıcı açıklamalar

 

TÜRKİYE'DE MODEL ODA OLDUK

 

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bu sabah saat 9.30  Gebze Holidayy Otel 'de gazetecilerle bir araya gelen Çiler,  basın mesuplarının bayramını kutladıktan sonra GTO'nun Pandemi  süresince gerçekleştirdiği çalışmaları da anlattı. Türkiye'de örnek bir ticaret odası olduklarına işaret eden GTO Başkanı , geçekleştirdikleri projelerle bir çok odaya model olduklarını  söylerken , Van Ticaret Odasını buna örnek gösterdi. Dört ay boyunca çok iyi performans gösterdiklerine değinen Nail Çiler, kolonyadan maskeye , eldivenden nakdi yardıma ve gıda kolisine pek çok konuda ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını, altı aydır da ödeme alamadıklarını vurguladı.

 

HERŞEYİ  YAKINDAN TAKİP ETTİK

 

GTO Başkanı Nail Çiler, '' Gebze Ticaret Odası, Covid-19 sürecinin en başından itibaren ulusal ve uluslararası anlamda gelişmeleri yakından takip etmekle beraber, Sağlık Bakanlığı'nın   üzerinde durduğu salgın riskine karşı , üyelerine  yönelik gerçekleştirdiği  uygulamalarla üzerine  düşen sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirme  gayretine girdi. '' dedi.

Başkan Çiler , '' Gebze Ticaret Odası'nın geçmişten bugüne temel ilkesi  olan en iyi, en hızlı ve en kaliteli hizmet sağlama çabası ile, ekonomik durgunluğun yaşandığı bu dönemde de üyelerinin  istek ve taleplerini çatı kuruluşu olan ,  TOBB aracılığıyla ilgili bakanlıklara bildirilmek üzere,  gerekli kanalları kullanarak iletişimini  kesintisiz sürdürdü. '' şeklinde konuştu.

 

İŞÇİ-İŞVEREN ELELE VERDİK

 

 ''GTO, birlik ve beraberliğe duyulan ihtiyacın daha da arttığı salgın dönemi ve şimdilerde içerisinde bulunduğumuz “normalleşme” döneminde; iş dünyasında tüm üyeleriyle  pandemi mücadelesini  aynı özveri ve gayretle sürdürüyor. ' şeklinde sözlerini sürdüren  Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, yaşanan bu zor zamanları toplumun birlik ve beraberliğinden  aldığı güçle, işçi-işveren, kurum ve kuruluşlarla el ele verip çalışarak aşacağına  inandığını ve  geleceğe daha umutla baktıklarını anlatırken ;  '' Dünya insanlığını tehdit eden bu salgının sonrasında, üretimin ve istihdamın arttığı sağlıklı günlere bir an önce kavuşmayı temenni ediyoruz. '' dedi.

 

PERSONELİMİZ İÇİN SIKI TEDBİRLER ALDIK

 

  Basınla buluşmasında gerçekleştirdikleri hizmetleri tek tek sıralayan GTO Başkanı Nail Çiler şu bilgileri verdi ; ''Toplam personel sayısının, ilk etapta Oda hizmetlerinin aksatılmayacağı şekilde minimuma indirildi. Tüm personele;Maske, eldiven ve koruyucu ekipman sağlandı . Kolonya, dezenfektan ve tek kullanımlık mendillerin dağıtıldı. Tüm girişlerde ateş ölçümü yapılması, maske ve galoş ile girişlerin gerçekleştirilmesi sağlandı. Galoş kullanımı bazı sıkıntılar oluşturduğu için artık dezenfektan havuzu kullanılarak girişler sağlanıyor. Tüm personelin masalarına teması seyrekleştiren cam panellerin oluşturuldu. Ortak kullanım alanlarda uygun mesafe şartları ve hijyen kurallarının sıklaştırılması sağlandı. Mutfak girişleri yasaklanarak; çay, kahve vs. gibi içecekler tek kullanımlık bardaklarla tüketiliyor. Tüm personele uzman yardımı alarak bağışıklarını kuvvetlendirici vitaminleri dağıtıldı. ''

Gebze Ticaret Odası olarak  Pandemi döneminde yaptıkları çalışmaları anlatmayı sürdüren Başkan Çiler , daha sonra şu bilgileri aktardı :

 

ODA 'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN TEDBİRLER

 

HİJYEN – TEMİZLİK

*Oda binasına periyodik aralıklarla ilaçlama yoluyla dezenfektasyon işlemi gerçekleştiridi.

*Oda binasının temizlik süreçleri sıklığı artırıldı.

Oda binasına yapılan tüm girişlerde;

*Ziyaretçilerin ve çalışanların ateş ölçümlerinin yapılıyor.

*Maske temini ve dezenfektan havuzu kullanımı ile girişler sağlanıyor.

 

 

ÜYELERE  YÖNELİK TEDBİRLER

 

HİJYEN – TEMİZLİK

 

Oda binası  içerisine belirli noktalara dezenfektasyon standları yerleştirilerek, hijyen kurallarına uyulması sağlandı. Çalışan ile mesafenin korunması adına oluşturulan şeritlerle, güvenli mesafenin korunması gerçekleşirildi.Belirli sayıda üyenin katlara işlem için çıkabilmesi gerçekleştirilerek, kalabalığın azaltılması ve üyelerin olası risklerden korunması sağlandı.

RANDEVU İŞLEMLERİ

Üye yoğunluğunun azaltılması adına gerçekleştirilecek olan bazı işlemlerin daha önce de süren hizmetlerin

* "Online İşlemler" ile gerçekleştirilmesi ve

* 7/24 Hizmet veren Online Destek Masası bölümüne  yönlendirmeler arttırıldı.

 

TOPLANTILAR

 

Ulusal ve uluslararası düzeyde planlanan iş forumları, fuarlar ve sosyal etkinlikler (toplantı, çalıştay, konferans,ödül töreni vs. ) ileri bir tarihte gerçekleştirilmek üzere ertelendi.

 

*Sektörel toplantılar

*Meclis Toplantıları

*Yönetim Kurulu Toplantıları

*Meslek Komite Toplantılarıvideokonferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

 

Zoom üzerinden düzenlenen toplantılarda taleplerin gerçekleştirilmesi adına sorunların ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşıldı.

 

EKONOMİ

 

Üyelerin (özel sektörün) Covid-19 süresince yaşaması muhtemel ekonomik sorunların çözümüne yönelik talepler değerlendirildi,  TOBB ve ilgili bakanlıklara iletilmek üzere yazışmalar gerçekleştirildi.

 

Nefes Kredisi

 

Gebze Ticaret Odası  tüm kaynaklarını  seferber ettiği Nefes Kredisi ile bugüne kadar Toplam 775 müşteriye TL 51.136.000 TL limit tahsis edilmiş,  652 müşteriye 40.481.000 TL’lik kredi kullandırdı.. GTO yönetimi ilerleyen zamanlarda sağlayacağı desteklerle, cirosu 3 Milyon TL’ye kadar olan işletmelere yaklaşık olarak 110 Milyon TL’ye kadar finansal desteğe ulaşmayı hedefliyor.

ÜYE BİLGİLENDİRMELERİ

 

* Covid-19 süreci hakkında; önlem ve tebdirlerle ilgili olarak  GTO  tarafından hazırlanan broşürlerüyelere  dağıtıldı. Basın bildirisi, mail ve  sosyal medya aracılığıyla duyular yapıldı.

Covid-19 hakkında farkındalık yaratmak ve koruma tedbirlerine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan sunumlar, Oda binasında bulunan ekranlara yansıtıldı. Üye işlemlerinin dijital yolla da yapılmasını öngören sistemlerin kullanılması için teşvik eden "Evde Kal" duyuruları gerçekleştirildi.Covid-19 ile ilgili sonuçlanan ve hükümet tarafından açıklanan ekonomik tedbirler, üyelere mail, fax ve sosyal medya aracılığıyla duyuruldu.

 

Covid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi Toplantısı

 

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının neden olduğu ekonomik durgunluğun son bulması adına firmaların  ihracat faaliyetlerini arttırmalarına büyük katkı sağlayacak “Covid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı videokonferans aracılığıyla gerçekleştiridi.

 

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Marmara Bölge Müdürü Hüseyin Taşan ve TSE Yetkilileri, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanları ve Bölge Müdürleri, Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanları ile Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin  katılımıyla gerçekleşen toplantıda, firmaların üretim kalitesini farklı uygulamalara gerek kalmadan tek bir logoyla kanıtlayabileceği; Türk Standartları Enstitüsü (TSE) logosunu ürünlerinde, belgelerinde ve yayınlarında kullanabileceği belge hakkında detaylı bilgiler verildi. Sanayinin başkenti olarak nitelendirilen, ülke ekonomisine yön veren firmalara ev sahipliği yapan bölgemizde, firmaların  söz konusu belgeye sahip olması için gerekli tüm duyurular gerçekleştirildi.

 

GTO'NUN YAPTIĞI BAĞIŞLAR

 

Darıca Farabi Devlet Hastanesi (Pandemi Hastanesi)

*4000 adet cerrahi maske

*600 adet N95 maske

*100 adet koruyucu gözlük

*2 adet dezenfektan standı

*4 adet pedallı dezenfektan standı (Dezmatik)

*Oda İnovasyon Akademisi'nde  3D yazıcılarla yapımı tamamlanan siperlikli maske bağışlandı.

 

Fatih Devlet Hastanesi

*2000 adet cerrahi maske

*2 adet dezenfektan standı

*6 adet pedallı dezenfektan standı (Dezmatik)

*Yüksek miktarda dezenfektan

*Oda İnovasyon Akademisinde 3D yazıcılarla yapımı tamamlanan siperlikli maske bağışlandı.

 

Medical Park Hastanesi

* Yüksek miktarda tek kullanımlık önlük

 

Dilovası Devlet Hastanesi

*Göz ünitesi

 

KURUM ve KURULUŞLAR

 

Gebze Kaymakamlığı

*10.000 TL tutarında 65 yaş üstü (sokağa çıkma yasağı) olan büyüklerimize ulaştırılmak üzere gıda paketi yardımı gerçekleştirildi.

 

*Bölgemizde Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşlarımızın karantinada kaldığı Muallimköy Mahallesi'nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu öğrenci yurdunda çeşitli kurumlardan görevlendirilen personellerin maaşlarına destek sağlandı.Gebze Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne 3 adet tarayıcı bağışlandı.

 

Darıca Kaymakamlığı

*Dezenfektan standı

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi

*1000 adet cerrahi maske

 

Kocaeli İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü

*2500 adet (25 kutu) Cerrahi Eldiven

 

Kocaeli Adliyesi

*1100 adet cerrahi maske

 

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü

*Koruyucu Gözlük

*Cerrahi maske

 

Uluçınar Vergi Dairesi

*Cerrahi maske

*Cerrahi eldiven

İlçe Sağlık Müdürlükleri

 

Gebze

* 2D Maske

*Yüksek Miktarda dezenfektan

 

Çayırova

*Cerrahi maske

*Cerrahi eldiven

 

 

Emniyet Müdürlükleri

 

Gebze

*554 adet koruyucu gözlük

 

Darıca

*1000 adet eldiven

*1000 adet cerrahi maske

 

 

"Biz Bize Yeteriz" kampanyasına 505.000 TL destek sağlandı.

 

 

SOSYAL ETKİ MEKEZİ KURDUK

 

Ocak 2019’da faaliyetlerine başlayan ve resmi açılışını 23 Temmuz 2019’da gerçekleştirien  Sosyal Etki Merkezi, açıldığı günden bu yana olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine  destek olmayı sürdürdü..Covid-19 süreci öncesi, toplamda 500 aile yaklaşık 3000 ihtiyaç sahibinin kendilerine verilen ücretsiz kart ile alışveriş yaptıkları Sosyal Etki Merkezi; aynı zamanda bölge halkına da yardımlarını sürdürmüş, toplamda 25.000 hanenin ihtiyaçlarına karşılık vererek onların gönüllerine dokunmayı başardı. .

 

365 Oda/Borsa arasında örnek proje olan, “Fazlayı faydaya çevirdiğimiz” Sosyal Etki Merkezi’nden Covid-19 süreci kapsamında; sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü büyüklerin ihtiyaçları karşılandı. Yaşlıların  yanında, süreç içerisinde engellilere  ve ihtiyaç sahiplerine de yardımlar  sürdürüldü.

 

“Gönülden verilene paha biçilemez” düşüncesiyle yola çıkılan  Sosyal Etki Merkezi'n den; Covid-19 sürecinin başından itibaren artarak süren yardımlara, ramazan ayında da üyeler ile birlikte yardım kolileri dağıtımları sürdürüldü.Salgın süreci boyunca ve şimdilerde içerisinde bulunduğumuz normalleşme sürecinde de, haftanın belirli günlerinde olmak üzere ihtiyaç sahiplerine  verilen ücretsiz kartlarla  alışverişlerine devam edebilmeleri sağlandı.

 

 

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler
Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑