parkinnn

Güncel

Dilovası Gazeteciler Derneği (DİGADER) ilk ziyaretini Kaymakam Şahin’e yaptı

Geçtiğimiz günlerde kuruluşunu tamamlayarak dernekleşen Dilovası Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin’i makamında ziyaret ettiler.

2 Ekim 2015 Saat: 11:54
Dilovası Gazeteciler Derneği (DİGADER) ilk ziyaretini Kaymakam Şahin’e yaptı
Dilovası Gazeteciler Derneği (DİGADER) ilk ziyaretini Kaymakam Şahin’e yaptı

Kocaeli İl Dernekler Müdürlüğünden onay alarak tüzel kişiliklerine kavuşan Dilovası Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Meral ile yönetim kurulu üyeleri Kaymakam Hulusi Şahin’i ziyaret ettiler.

İlk protokol ziyaretlerini Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin’e yapan Dilovası Gazeteciler Derneği yönetimi,  ilçenin her yönüyle marka değer taşımasına rağmen maalesef yanlış anlatımlar ve yapılan ön yargılı haberlerle sürekli gündemde tutulan ilçe olduğunu söylediler.

Dilovası Gazeteciler Dernek Başkanı Ekrem Meral daha sonra şöyle dedi “  Bizler bu kentte gazetecilik yapan arkadaşlarımızla birlikte ilçe yöneticilerimiz, STK başkanlarımız, siyasi parti ilçe başkanlarımız, muhtarlarımız, OSB yöneticilerimiz ve kanaat önderlerimizle birlikte bilgi kirliliğinden arındırılmış tamamen ilçe menfaatlerimiz doğrultusunda iş birliği içerisinde olmak istiyoruz.

Dilovası kuruluşundan bu güne kadar hak etmediği bir konumda tutulmuştur. Bu duruma en büyük nedenlerden biri de ilçemiz ile ilgili önyargılı ve tamamen masa başı haberlerin gazetelerde ve sanal medyada sürekli gündemde kalınmasındır.

Bunun en büyük sebeplerinden biri de İlçemiz dışında Gazetecilik yapan fakat Dilovası’na bakışında tüccar gazeteciliği yapan kişilerin öteden beridir internetten ve diğer sosyal paylaşım sitelerinden elde ettikleri görsellerle birlikte ilçeye hiç gelmeden tamamen yapılan masa başı habercilikle    kirlilik, kanser, ilçede yaşayanları potansiyel suçlu gösterme gayretleri devam etmektedir.

Dernekleşmedeki amacımız, ilçemizde aktif olan gazeteciler ve bu işi yapmak isteyen gazeteci adayların daha organizeli bir şekilde doyurucu bilgilerle mesleki etik kurallarına uygun ve ilçemizin marka kent olma yolunda çalışmalarına ön ayak olmasına destek vermek olacaktır dedi.

Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin’de Dilovası Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Basın ve medya 4. Kuvvettir, sizler haberlerinizde objektifliği, tarafsızlığı asla elden bırakmamalısınız, toplum sizin verdiğiniz bilgilerle olaylardan haberdar olmakta ve kanaatlerini pekiştirmektedir. Bir ilaç için uygun doz ayarlanmazsa bir alt değeri de bir üst değeri de zehir olarak öldürücü olur. Ama doz uygun olarak tutulursa o hastalık için şifa olur. Gazetecilik mesleği de böyledir, buradaki arkadaşlarımız buna azami gayret gösteriyor ve bu gayretlerin devamını arzu ediyorum.

Oluşumunuz mesleki birliktelik açısından büyük bir gereksinim ve bunu önemsiyorum. Dilovası maalesef hak etmediği bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıya kalınmış. Bu oluşumunuz, doğru ve objektif haberciliğe büyük katkı sağlayacaktır.  Dilovası’nın gelişmesi ve daha ileri bir noktaya taşınması bu manada güzel çalışmalar yapacağınıza ümit ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑