Güncel

’’Hayvanları sadece yasalarla değil vicdanlarımızla koruyabiliriz’’

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

3 Ekim 2022 Saat: 15:51
’’Hayvanları sadece yasalarla değil vicdanlarımızla koruyabiliriz’’
’’Hayvanları sadece yasalarla değil vicdanlarımızla koruyabiliriz’’

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, hayvanları sevmenin bir gönül işi olduğunu belirterek yaratılanı Yaradan’dan ötürü seven bir medeniyetin temsilcileri olarak doğayı birlikte paylaştığımız hayvanları korumanın insani bir gereklililik olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın mesajında, insanoğlu olarak içinde yaşadığımız dünyanın havyanların, bitkilerin ve bizim olduğuna dikkat çekerek bu bilinçle hareket edilmesi ve onlara saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Büyükakın” Aziz milletimiz; kuşları, sokak kedilerini ve köpekleri, yük hayvanlarını çok sever ve aç bırakmazdı. Vahşi hayvanların bakımı için kurulan vakıflarımız, sahipsiz hayvanlar için açılan tedavi merkezlerimiz, hayvanları korumaya yönelik kanunlarımız dillere destandır. Geçmişten süregelen bu ulvi hassasiyetlerimiz, bizlerin hayvanlara karşı ne kadar duyarlı olduğunu gözler önüne seriyor” dedi.

 

Başkan Büyükakın mesajına şu şekilde devam etti” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik bu hassasiyete uygun olarak örnek projeler yürütüyoruz. Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası adını verdiğimiz merkezde her türlü hizmeti veriyoruz. 140 dönüm alan kurulan Patilik kasabamızda sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara sahip çıkıyoruz. Engelli sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırıyoruz. Felçi, engelli dostlarımızı protez ve yürüteç üreterek hayata tutuyoruz. Tedaviden, kısırlaştırmaya, sahiplendirmeden aşılamaya kadar birçok hizmeti verirken hayvansever derneklerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz.

 

İnsanın, hayvanın, doğanın sonsuza dek birlikte yaşamı birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Birinin neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olması, diğeri için de tehlike çanlarının çalmaya başlaması demektir. Ne yazık ki günümüzde insan eliyle pek çok canlı türünün nesli tükenmeye yüz tutmuş, doğal alanlar tahrip edilmiştir. Yaşamı paylaştığımız hayvan dostlarımız biz insanlar tarafından korunmaya ve kollanmaya muhtaçlar. Biyolojik çeşitliliğin korunması, dünyada yaşamın sağlıklı bir şekilde sürmesi için, birbirimize ihtiyacımız sonsuzdur. En azından yaşadığımız yerlerdeki sokak hayvanlarına karşı daha vicdanlı davranır, onların da yaşama ve barınma hakkına sahip olduğunu unutmaz, bir kap mama ve suyu çok görmezsek inanın her şey daha güzel olacaktır. Sokak hayvanlarını sadece yasalarla değil, vicdanlarımızla koruyabileceğimizi unutmayalım”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑