Ana Manşet Reklam

Ekonomi

İzmit'te Kordsa'nın yeni tesislerinin temeli atıldı

İZMİT'te kurulu Kordsa'da yeni üretim hatlarının kurulacağı tesisin temeli törenle atıldı.

19 Aralık 2017 Saat: 17:10
İzmitte Kordsanın yeni tesislerinin temeli atıldı
İzmit'te Kordsa'nın yeni tesislerinin temeli atıldı

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper, Kordsa'nın yaptığı yatırımlarla dünya devine dönüştüğünü, hem kapasiteye yönelik hem de inovasyona yönelik yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Kordsa içinde yapılacak tesislerin temel atma törenine Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper, Kordsa CEO'su Ali Çalışkan, Kordsa Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Genel Müdür Yardımcısı Kadir Toplu, Kordsa Asya Pasifik Genel Müdür Yardımcısı Zeki Kanadıkırık ve fabrika yöneticileri katıldı. Kordsa, İzmit'teki fabrikasında yeni yapılacak tesislerle polyester iplik kapasitesini 7 bin ton artıracak. Kordsa, yeni polyester iplik üretim tesisinin yanı sıra inşaat güçlendirme alanında 'polipropilen monofilament' hattının da temelini attı. 3 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulan tesisin 2018 yılında faaliyete alınması planlanıyor.

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper, Kordsa'nın, Sabancı'nın global tek markası olarak pazardaki başarılarına ve inovasyon liderliğine vurgu yaparak, "Sabancı vizyonunun en önemli temsilcilerinden olan Kordsa'nın küresel başarılarını gururla izliyoruz. Hikayesi İzmit'te 44 yıl önce başlayan Kordsa, bugün bir dünya devine dönüşmüş durumda. Dünyada üretilen her 3 otomobil lastiğinden 1'ini ve her 3 uçak lastiğinden 2'sini Kordsa güçlendiriyor. Bu konumu korumak, daha da ileri taşımak için hem kapasiteye yönelik hem de inovasyona yönelik akıllı yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Dijitalleşen dünyada Kordsa, inovasyonları ve 'hayatı güçlendirme' misyonuyla varlığını her geçen gün daha da güçlendirecek. Buna inancım tam" diye konuştu. 

Kordsa CEO'su Ali Çalışkan ise ürün portföyünü geliştirmeye devam ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi: 

"Kordsa olarak güçlü büyüme ivmemizi sürdürüyoruz. 2017 yılında global çapta, önemli büyüme kararlarına ve dev iş birliklerine imza attık. Aynı zamanda yurt içi ve yurt dışı ödüllerle başarılarımızı taçlandırdık. Hem şirketimizin hem Sabancı topluluğumuzun hem de ülkemizin adını dünyaya duyurmaktan dolayı çok gururluyuz. İzmit fabrikamızın bizim için anlamı ve önemi çok büyük. Bugün global pazarda liderliğimize, 44 yıl önce yolculuğumuzu başlattığımız İzmit'te adım attık. Kordsa'nın ilk Ar-Ge Merkezi, İzmit'te kuruldu. Kordsa'nın teknoloji ve pazar liderliği ile güçlendirme teknolojilerindeki uzun yıllara dayanan tecrübesinde, İzmit fabrikamızın payı çok büyük. 2016 yılında Türkiye'deki tesislerimizde 30 milyon ABD dolarlık ek kapasite yatırımı yapılacağını duyurmuştuk. İzmit fabrikamızdaki yeni tesisle artan talebe daha hızlı ve daha etkin şekilde cevap verebileceğiz. Endonezya'da ise yeni polyester iplik hattımızı devreye aldığımızı da sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu tesisimizde de polyester iplik kapasitesini 7 bin ton artırdık. Bu yatırımımız, 2007 yılından bu yana faaliyet gösterdiğimiz Asya-Pasifik pazarındaki gücümüzü pekiştirecek. Ar-Ge gücümüz ve açık inovasyon anlayışımızdan aldığımız güçle dünya genelinde sektörü değiştiren, yenilikçi, katma değerli ürünler geliştirmek üzere yatırımlarımıza devam edeceğiz." 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑