parkinnn

Yaşam

Kar yağdı, balık fiyatları yükseldi

Olumsuz hava koşulları balık fiyatlarının yükselmesine neden oldu. İzmit'te geçen hafta 10 liradan satılan hamsinin kilosu 13 liraya yükseldi. Fiyatlardaki yükselişe rağmen vatandaşlar balığa rağbet gösterdi.

15 Aralık 2016 Saat: 11:08
Kar yağdı, balık fiyatları yükseldi
Kar yağdı, balık fiyatları yükseldi

 Marmara ve Karadeniz bölgesinde olumsuz hava koşulları balık tezgahlarına da yansıdı. Denize açılan tekne sayısı azalınca fiyatlar da yükseldi. İzmit Balık Pazarı'nda geçen hafta tezgahta 10 liradan satılan hamsinin kilosu 10 liraya, çinekop 20 liradan 23 liraya, tanesi 10 liradan satılan palamut 12-13 liraya, 10 liraya satılan mezgit ise yine aynı fiyattan satışa sunuldu. Balık fiyatlarındaki yükselmeye rağmen vatandaşlar balığa rağbet gösterdi. Vatandaşlar en çok hamsiye ilgi gösterdi. Hamsinin kilosunun 12-13 lira olmasına rağmen balıkçılar vatandaşların isteklerini kırmayarak kilosunu 10 liradan sattı.

 

FİYATLAR DÜŞECEK

Fiyatların düzelmesiyle fiyatların yeniden düşeceğini belirten balıkçı Murat Şahin, "Aralık ayı olduğundan dolayı hamsicilik başladı. Yoğun miktarda bir hamsi var. Fiyatlar da o havaların soğuması ile birazcık yükseldi ama bu çok geçerli olacağını tahmin etmiyorum. Hava düzeldiği zaman tekrar aynı olur" dedi.
 

FİYAT ARTIŞI NORMAL

Balıkçı Kemal Bineklioğlu ise şu an fiyatların biraz artmasına rağmen normal olduğunu belirterek, "Kar yağdığı zaman balık fiyatları birazcık artar. Çok fırtına yapar karda poyraz esmeye başlar. Kar fırtına ile geldiği için denize açılmak zorlaşır. Biraz balık fiyatları artıyor ama şu anda biz yansıtmadık. Hamsiyi 10 liraya satıyorum, normal olarak hamsinin kilosu 13 lira. Çinekopta biraz fark etti. Çinekop balığı biraz az yakalandı. Yarın hava biraz düzeliyor ve fiyatlar da buna göre etkileniyor, fiyatlar aşağı düşecek" diye konuştu.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑