Ana Manşet Reklam

Güncel

Spor Okuluna 41 bin öğrenci

Spor okullarında 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yaz ve kış sezonu boyunca 41 binden fazla öğrenci sporla tanıştı.

10 Eylül 2019 Saat: 11:38
Spor Okuluna 41 bin öğrenci
Spor Okuluna 41 bin öğrenci

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın sporu tabana yaymak amacıyla 12 ilçede ücretsiz olarak hayata geçirdiği Spor Okulları’ndan kış ve yaz sezonu boyunca 41 bin öğrenci faydalandı.

 

12 İLÇE 117 TESİSTE ÜCRETSİZ SPOR

Kocaeli genelinde 12 ilçe ve 117 spor tesisinde yapılan kurslarda 6-14 yaş arasındaki çocuklar Masa Tenisi, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Cimnastik, Satranç, Güreş, Badminton, Atletizm ve Yüzme olmak üzere toplam 10 branşta eğitimi veriliyor.

 

2018-2019 DÖNEMİNDE 41 BİN ÖĞRENCİ FAYDALANDI

Alanında uzman antrenörlerin görev yaptığı spor okullarında, 2018-2019 eğitim kış dönemi boyunca 32 bin 800, yaz döneminde ise 8 bin 200 öğrenci eğitim aldı. Toplam 41 binden fazla öğrenci spor okulları sayesinde kötü alışkanlıklarından uzaklaştırılırken, öğrencilerin serbest zamanlarını değerlendirilip yetenekli olan öğrenciler tespit edildi.

 

YENİ DÖNEMDE, YENİ HEDEFLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, sporun tabana yayılması hedefiyle 2012 yılında Ücretsiz Spor Okulları Projesi’ni hayata geçirdi. İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara hizmet veren ücretsiz Spor Okulları’nda yeni dönemde daha çok öğrenciye ulaşmak hedefleniyor. 12 ilçede ve spor tesislerinde haftanın her günü faaliyet gösteren ücretsiz Spor Okulları, Kocaelili çocuklar için yeni dönemde yine aktif olacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑