parkinnn

Kültür

"100. Yılında Çanakkale" Fotoğraf Sergisi' Açıldı.

100. Yılında Çanakkale Fotoğraf Sergisi Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde açıldı.

12 Kasım 2015 Saat: 16:00
"100. Yılında Çanakkale" Fotoğraf Sergisi' Açıldı.
"100. Yılında Çanakkale" Fotoğraf Sergisi' Açıldı.

ÇANAKKALE SERGİSİ DARICA DA AÇILDI

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve bölge protokolünün katılımı ile açılışı yapılan sergide, savaşa dair askeri objeler, yerli ve yabancı arşivlerden derlenen fotoğraflar ve belgeler yer alırken, sergide deniz ve kara savaşları ayrı bölümlerde anlatılıyor. 

ÇANAKKALE BİR MİLLETİN VAROLUŞ DESTANIDIR

"100. Yılında Çanakkale" Fotoğraf Sergisi' nin açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ” bir milletin adeta yeniden dirilişine sahne olan Çanakkale Savaşları’nı belge ve fotoğraflarıyla halkımıza en iyi şekilde anlatacağımız bu anlamlı sergimizi 11-30 Kasım tarihleri arasında tüm halkımız ziyaret edebilirler.Darıca Belediyesi olarak kültür,sanat etkinlikleri kapsamında bundan sonra da önemli projelerle halkımızın hizmetinde olacağız .” diyerek tüm bölge halkını sergiye davet etti.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’da serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek,herkesin bu önemli sergiyi gezerek, Çanakkale Savaşları hakkında bilgi edinmesi ve savaşın hangi şartlar altında kazanıldığını öğrenmesi gerekliliği üzerinde durdu.

Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında açılan Çanakkale Fotoğraf Sergisi’nde çok yönlü belgesel dökümantasyonu ile Çanakkale Savaşları inceleniyor. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri Tarih ve Strateji Müdürlüğü olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşun arşivinden faydalanılarak hazırlanan sergide Türk ve Dünya tarihi açısından son derece önemli sonuçlar doğuran Çanakkale Savaşları kronolojik olarak anlatılıyor.Sergi 30 Kasım tarihine kadar Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde 08:00 / 17:00 saatleri arasında gezilebilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑