parkinnn

Asayiş

15. ci Yıl

Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye getirilişinin 15. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır ve Batman’da bazı dükkanlar kepenk açmadı. Cizre'de olaylar çıktı

15 Şubat 2014 Saat: 14:39
15. ci Yıl
15. ci Yıl

Kepenkler açılmadı! Olaylar patladı

Şırnak ve Batman ile Şırnak'ın Silopi, Beytüşşeap ve Cizre ilçelerinde Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümünü protesto etmek amacıyla kepenkler açılmadı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise yürümek isteyen BDP'lilerin polis uyarısına rağmen dağılmaması üzerine olaylar çıktı.

CİZRE'DE OLAYLAR ÇIKTI

Kepenkler açılmadı! Olaylar patladıKepenkler açılmadı! Olaylar patladıKepenkler açılmadı! Olaylar patladı

Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümü nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nur mahallesindeki BDP ilçe binası önünde bir araya gelen partililer, Cudi mahallesinin Kasaphane sokağında yeni açılan seçim bürosuna toplu halde gitmek için yürüyüşe geçti. Ellerinde Öcalan'ın fotoğraflarıyla PKK ve Öcalan lehine slogan atan kitlenin dağılması için polis önce panzerlerden sık sık anons yaptı. Kitlenin dağılmaması ve yürüyüşe devam etmesi üzerine panzerler göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Kitlenin içindeki gençler de bunun üzerine panzerlere taş atarak karşılık verdi. İlçenin bir çok noktasına dağılan göstericiler yollara ve güvenlik önlemleri alan panzerlere molotof kokteylleri attı. Gerginliğin arttığı Cizre'deki tüm yollar polis panzerleriyle tutuldu. Göstericiler ise ara sokaklardan polis panzerlerine taş atıyor ve yolları barikat kurarak kapatmaya çalışıyor. İlçe merkezindeki olaylar halen devam ediyor.

GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Diyarbakır'daTürk mühendisleri tarafından yapılan tam donanımlı ‘Ural’ zırhlı aracı da ilk kez görücüye çıktı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑