parkinnn

Dünya

15 yaşında hacker

İngilizlerin banka hesaplarını boşaltan hackerlardan biri 15 yaşında çocuk çıktı!

28 Ekim 2015 Saat: 09:16
15 yaşında hacker
15 yaşında hacker

İngiltere’de popüler mobil/internet sağlayıcısı Talk Talk’a yapılan sibersaldırı sonucunda milyonlarca kişinin kişisel detaylarının çalındığı ve banka hesaplarının boşaltıldığı ortaya çıkmıştı. Tutuklamanın Scotland Yard, Ulusal Suç Ajansı ve Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı’nın siber suç biriminin ortaklaşa yürüttüğü bir operasyon sonucunda gerçekleştiği açıklandı. Talk Talk yetkilileri yayınladıkları açıklamada “Bunun müşterilerimiz için endişe verici bir dönem olduğunun farkındayız. Polisin konuya gösterdiği hassasiyet  için müteşekkiriz. Soruşturmaya destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Şirket 4 milyon müşterisinden kaçının saldırıdan etkilendiğini hala bilmediklerini itiraf ederken, siber saldırının hedefi olan kişi sayısının ilk tahminlerden çok daha düşük olduğunu düşündüklerini de belirtti. Yetkililer geçen hafta Talk Talk’ın internet sitesine yapılan saldırıda müşterilerin doğum tarihleri, banka hesap numaraları ve bazı diğer detaylarının çalındığını duyurmuştu. Siber saldırının ardından Talk Talk’ın hisseleri %12 oranında düşmüş ve şirket toplamda 360 milyon sterlin değer kaybetmişti.

Geçen hafta Talk Talk CEO’su Dido Harding siber saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia eden gruptan bir şantaj epostası aldığını söylemişti. Talk Talk’ın uğradığı saldırıyı Ulusal Suç Ajansı ile birlikte araştırmakla görevlendirilen Scotland Yard’ın siber-suç birimi söz konusu e-postanın gerçekten saldırıyı organize edenbilgisayar korsanları tarafından gönderilip gönderilmediğini incelemekte olduklarını belirtmişti.

Scotland Yard’ın açıklmasına göre, Talk Talk hack saldırısı ile bağlantılı olarak 15 yaşlarında bir çocuk Kuzey İrlanda’da tutuklandı. Metropolitan Polisi Pazartesi öğleden sonra Antrim bölgesinde bir evde arama yapıldığını söyledi. 15 Yaşında bir çocuk Bilgisayarı Kötüye Kullanım yasası suçları şüphesiyle tutuklandı. Çocuğun Antrim karakolda gözaltına alındığı ​​ve Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı’ndan gelen dedektifler tarafından sorgulandığı bildirildi. Adreste yapılan aramalar ve soruşturma devam ediyor. Soruşturmanın Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı ve Metropolitan Polisi Siber Suçlar Birimi ortak çalışması olduğu söylendi.

Dört milyondan fazla İngiliz müşterisi olan TalkTalk web sitesinin hacklendiğive müşterilerinin bankacılık bilgilerine ve kişisel bilgilerine erişilmiş olabileceği tahmin ediliyor. Bu sebeple Perşembe günü bir adli soruşturma başlatılmıştı. Şirket şifreli bir şekilde açıklama yaparak ne kadar müşteri bilgisinin ele geçirildiği konusunda net bilgi vermedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑