parkinnn

Spor

16 yaşındaki Donnarumma, Milan'ın 1. kalecisi oldu

Dünyanın en büyük kulüplerinden Milan, kalesini henüz 16 yaşındaki Gianluigi Donnarumma'ya teslim etti. Babası yaşındaki Diego Lopez (34) ve Abbiati'yi (38) yedek bırakmayı başaran Donnadrumma, 1.95 metrelik dev cüssesiyle de dikk

3 Kasım 2015 Saat: 15:30
16 yaşındaki Donnarumma, Milan'ın 1. kalecisi oldu
16 yaşındaki Donnarumma, Milan'ın 1. kalecisi oldu

Ne Messi ne Ronaldo, dünya futbolunda bu sezona damgasını vuran isim henüz 16 yaşındaki Giaunluigi Donnarumma oldu. 30 Haziran 1999 doğumlu Donnarumma, dünyanın en büyük kulüplerinden Milan'ın kalesine geçti.

Hürriyet
BABASI YAŞINDAKİ EFSANELERİ YEDEK BIRAKTI
Tecrübeli ağabeyleri 34 yaşındaki Diego Lopez ve 38 yaşındaki Christian Abbiati'yi sollayarak 'Serie A'da forma giyen en genç kaleci' unvanını elde eden Donnarumma'nın oynadığı 3 maçı da Milan kazandı. Milano ekibinin yakaladığı çıkış sonrası takımın adeta 'şans sembolü' haline gelen 1.95 metre boyundaki Donnarumma, henüz 16 yaşında olmasına rağmen Messi ve Cristiano Ronaldo'nun popülaritesine ulaşmayı başardı.

ANNESİ HER MAÇTAN ÖNCE DOĞUM BELGESİNİ GÖSTERMEK ZORUNDA
Milan altyapısında yetişen Donnarumma’nın kaleciliğe başlama öyküsü son derece ilginç... 11 yaşına kadar Napoli Körfezi’ne yakın yerel liglerde oynayan Donnarumma’nın annesi her maç öncesi oğlunun doğum belgesini göstermek zorunda kaldı. 

HürriyetAĞABEYİ ANTONIO DA KALECİ
Yaşıtlarına göre daha uzun olması nedeniyle 'hile yapıp yaşını küçük gösteriyor' suçlamalarına hedef olan Donnarumma, kendisine inanmayanları bu yolla ikna etmek zorunda kaldı. Gianluigi'nin ağabeyi Antonio da Genoa takımının kalesini koruyor.

 16 yaşındaki Gianluigi Donnarumma, 4 yaşından itibaren amcası Ernesto’nun gözetiminde çalışmaya başladı. Juventus, Roma, Udinese, Fiorentina ve Inter tarafından kısa sürede keşfedilen Donnarumma, 14 yaşında AC Milan Akademisi’ne girdi. Fiziğiyle kısa sürede dikkat çeken Donnarumma, yeteneğiyle altyapının en iyi kalecisi olmayı başardı. 

Hürriyet
Diego Lopez’in performansından memnun olmayan teknik direktör Sinisa Mihajlovic (üstte), Donnarumma’yı, henüz 16 yaşında olmasına aldırmadan A takıma çağırdı. Ve 16 yaşındaki kaleci takımının 3’te 3 yapmasında başrol oynarken İtalyan gazetelerinin manşetlerini süsleyen isim oldu.

OCAK AYINDA 100 MİLYON EURO'YA SATILABİLİR
Donnarumma’nın menajeri olan Mino Raiola ise 16 yaşındaki futbolcusunu isteyen dünya devlerinin olduğunu ve onu bu ocak ayında 100 milyon Euro’ya satabileceğini açıkladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑