parkinnn

Yaşam

250 LİRALIK PERDE CİNAYETİ DAVASI BAŞLADI

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı arifesinde 250 TL’lik para çin çıkan tartışma sonrasında eşi öldürülen talihsiz kadın mahkemede, “Beni Erdal’sız bıraktı’ demesi yürekleri burktu Gölcük Donanma Mahallesi 154. Sokak No:18 adresinde ö

20 Kasım 2014 Saat: 17:05
250 LİRALIK PERDE CİNAYETİ DAVASI BAŞLADI
250 LİRALIK PERDE CİNAYETİ DAVASI BAŞLADI

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı arifesinde 250 TL’lik para çin çıkan tartışma sonrasında eşi öldürülen talihsiz kadın mahkemede, “Beni Erdal’sız bıraktı’ demesi yürekleri burktu

Gölcük Donanma Mahallesi 154. Sokak No:18 adresinde önünde Ramazan Bayramı arifesinde meydana gelen olayda; Gölcük’te perdecilik yapan Zekai Kapıcıoğlu’na perde yaptıran Osman Karavelioğlu arasında 250 TL’lik alacak verecek meselesi nedeniyle kavga çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Zekai Kapıcıoğlu; Kadir Kaygısız, Osman Karavelioğlu ve abisi Erdal Karavelioğlu’nu bıçakla yaralamıştı. Gölcük Donanma Komutanlığı’nda sivil memur olan Erdal Karavelioğlu, kaldırıldığı Donanma Komutanlığı Asker Hastanesi’nde yaşamını yitirmiş, üç kişi ise bıçakla yaralanmıştı. Kendisi de darp edilen Zekai Kapıcıoğlu ise tedavisinin ardından tutuklanmıştı.

SANIK GELEMEDİ

Olayın ardından açılan davanın ilk celsesi dün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava kapsamında tutuklu bulunan Zekai Kapıcıoğlu’nun mahkeme öncesinde kaldığı cezaevinin değişmesi nedeniyle mahkeme tebligatı ulaşmadığı için katılamadı. Davaya tutuksuz yargılanan Osman Karavelioğlu, Kadir Kaygısız ve Bahatttin Kaygısız, olayda öldürülen Erdal Karavelioğlu’nun eşi Emine, oğlu Emre Karavelioğlu katıldı. Duruşmada ayrıca Zekai Kapıcıoğlu’nun avukatı Hüseyin Acurman ile sanık ve müştekilerin çok sayıda yakını da takip etti

KÜREKLE AŞAĞIYA İNDİM

Duruşmada ilk olarak tanık Bahattin Kaygısız, ifadesinde şunları söyledi: “Sesler gelince evimin balkonuna çıktım. Aşağıda Zekai Kapıcıoğlu, Osman’a küfür ediyordu. Olayın neden meydana geldiğini bilmiyorum. Olay devam ederken Erdal’ın eşi Emine, Zekai’yi arabaya bindirdi. Arabada bir süre bekleyen şahıs daha sonra aracını kalabalığın üstüne sürdü. Sonra tekrar araca binerek elinde bıçakla araçtan indi. Sonra oğlum Kadir Kaygısız’ın yaralandığını gördüm. Ben de oğlumu korumak amacıyla aşağıya indim. Elime kürek alarak şahsın başka kişilere zarar vermesini önlemek istedim. Sonra da oğlumu alıp hastaneye götürdüm.”

ARACINI KALABALIĞA SÜRDÜ

Olayda Zekai Kapıcıoğlu’nun aracına zarar vermekle suçlanan Kadir Kaygısız da ifadesinde, “Sesleri duyunca o tarafa gittim. Erdal kardeşi Osman’ı tutuyor, eşi Emine ise Zekai’yi sakinleştirmeye çalışıyordu. Sonra Emine, Zekai’yi araca bindirdi. Araca binen Zekai’yi bir süre araçta bekledikten sonra  aracı kalabalığın üstüne sürdü. İnsanlar yere saçıldı. Bunun üzerine yanına yaklaştım ve ne yapıyorsun insanları öldüreceksin dedim. Ben böyle deyince araçtan bıçakla indi. Önce beni bıçakladı. Ben bıçaklanınca geri çekildim Osman ve Erdal’ı bıçaklarken görmedim. Babam geldi beni hastaneye götürdü” diye konuştu.

PERDELER ARIZALI ÇIKTI

Duruşmada ifade veren abisini kaybeden Osman Karavelioğlu, “Ben eve tül perde yaptıracağımız için çarşıda gezerken Zekai Kapıcıoğlu’nun dükkanına girdik. Anlaştık, gelip eve perde taktı. Ancak perde arızalı çıktı. Kendisine sürekli olarak perdenin arızalı olduğunu, gelip yeniden yapmasını istedim. Ben perdenin arızalı olmasına rağmen parayı ödemeye devam ettim. Perdeleri aldıktan 4-5 ay sonra gelip perdeleri aldı” dedi.

ANNEME VE EŞİME KÜFÜR ETTİ

Olay anını da anlatan Karavelioğlu, “Perdeleri yapıp bayramdan bir hafta önce getirdi. Ancak perdeler yine arızalıydı. Bende bayramdan sonra gelip perdeleri tekrar almasını istedim. Arife günü işten çıkıp eve gelmiştim. Evde uyurken annem perdecinin geldiğini söyledi. Ben de balkona çıktım. Zekai’yi bana küfür ediyordu. Anneme ve eşime küfür etti. Küfürleri duyan abim dışarıya çıktı. Zekai’ye küfür etmemesini söyledi. Bindiği araçtan inerek önce Kadir’i sonra beni bıçakladı” diye konuştu.

BENİ ERDAL’SIZ BIRAKTI

Duruşmada son olarak öldürülen Erdal Karavelioğlu’nun eşi Emine Karavelioğlu dinlendi. Acılı eş ifadesinde, “Eve gelen kişiyi tanımadığı için balkona çıktım. Şahıs küfür ediyordu. Eşim şahsa küfür etme bugün mübarek gün derken, ben de abi ne olur git buradan diyerek Zekai’yi sakinleştirmek istedim, onu araca bindirdim. Ancak o daha sonra insanların üstüne araba sürdü, herkes bir yere dağıldı. O esnada Kadir Kaygısız gelip sen ne yapıyorsun deyince şahıs araçtan bıçakla indi ve Kadir’i bıçakladı. Sonra ise Osman’ı omzundan bıçakladı. Eşim ise araya girdiğinde avunun içine aldığı bıçağı eşimin kalbine sapladı. Eşim bir anda Emine beni kurtar dedi. Ben de ambulansı beklemek yerine yakınımızda bulunan hastaneye doğru eşimle koşmaya başladık. Eşim hastanede öldü. Benim hayatımı öldürdü. Beni Erdal’sız çocuklarımı babasız bıraktı” dedi.

TUTUKLU SANIK GETİRİLECEK

Zekai Kapıcıoğlu’nun avukatı Hüseyin Acurman ise yaptığı savunmasında; sanık ve müştekilerin buradaki ifadeleri ile polisteki ifadeleri birbirinden farklı olduğunu söyledi. Mahkeme Zekai Kapıcıoğlu’nun mahkemeye getirilmesi için talimat yazılmasına, istenilen eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 18 Aralık saat 10:30’a erteledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑