parkinnn

Yaşam

3 bin 500 öğrenciden Ay-Yıldızlı Rekor Denemesi

3 bin 500 öğrenci diş fırçalama rekorunu kırmayı denerken, bir yandan da Türk Bayrağı kareografisini oluşturdu

12 Haziran 2014 Saat: 12:21
3 bin 500 öğrenciden Ay-Yıldızlı Rekor Denemesi
3 bin 500 öğrenciden Ay-Yıldızlı Rekor Denemesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, İzmit Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi’nin organize ettiği ‘’Diş Fırçalama Rekor Denemesi’’, Ay-Yıldızlı Bayrağımızın kareografisi oluşturularak yapıldı. Gölcük 2. Noteri Ergün Hüyük’ün gözetimindeki etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dulgergil katıldı. Rekor denemesi, 4. sınıflarda okuyan 3 bin 500 öğrenciyle İzmit Cephanelik Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

AY-YILDIZLI TÜRK BAYRAĞI
Eğlenceli dakikaların yaşandığı rekor denemesinde öğrenciler Ay-Yıldızlı Bayrağımızın kareografisini oluşturarak saha içindeki yerlerini aldı. Görsel bir şölene imza atılan etkinlikte Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dulgergil’in yönlendirmesiyle önce alt dişlerini, sonra da üst dişlerini kendilerine dağıtılan diş fırçaları ve diş macunlarıyla 2 dakika boyunca fırçalayan öğrenciler, Gölcük 2. Noteri Ergün Hüyük ‘ün gözetiminde Diş Fırçalama Rekoru’nu kırmayı denedi.

DİŞ SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ
Cephaneli Stadyumu’nda gerçekleştirilen Diş Fırçalama Rekoru denemesine katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, ‘’Diş sağlığı çok önemli ve çok dikkat etmemiz gereken bir konudur. Bu rekor denemesi diş sağlının öneminin altını çizecek ve örnek olacak bir organizasyon olmakla beraber, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla da Kocaeli bir sağlık kenti oldu. Bu rekor denemesi, sağlık alanında Kocaeli’nin bir kez daha tüm dünyada isminin duyurulmasına vesile olacak. Katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum‘’ dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR UYGULAMA
Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, ‘’Bu proje ile toplumumuzun ve kendimizin sağlığını geliştirmede önemli bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen başta Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile destek veren herkese teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı. Vali Yardımcısı İnci, ‘’Sevgili öğrencilerimiz ile çok güzel bir projenin önemli bir aşamasını icra ediyoruz. Bizleri bu amaçta bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum‘’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑