parkinnn

Kültür

3. sayfadan kadın hikâyeleri

“3. Sayfadan Kadın Hikâyeleri” adlı oyun bu akşam saat 20.00’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek

11 Nisan 2014 Saat: 10:47
3. sayfadan kadın hikâyeleri
3. sayfadan kadın hikâyeleri

Çevre Tiyatrosu ve Sanat Evi'nin önemli çalışmalarından birisi olan “3. Sayfadan Kadın Hikâyeleri” adlı oyun bu akşam saat 20.00’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.

Kocaeli’de tiyatro sanatının gelişimi için önemli çalışmalar yapan, tiyatroya gönül vermiş Sedat Şimşek’in vefatından sonra tiyatro bayrağını eşi Eylem Şimşek devraldı. Sedat Şimşek’in anısını yaşatmak için Çevre Tiyatrosu ve Sanat Evi oyuncularıyla “ 3. Sayfadan Kadın Hikâyeleri” ni hazırladı. Günümüzde hemen her gün yaşanan kadına şiddet konusunda duyarlılık oluşturmak isteyen Çevre Tiyatrosu ve Sanat Evi bu oyunla, töre cinayetlerinden kent yaşamındaki kadına şiddete kadar birçok konuyu ele aldı. 

ALTI AYRI HİKÂYE VAR

Töre, Laz Kızı, Ana, Mahur Beste, Mahkûm Kadın ve Gerdek adlı altı ayrı hikâyenin yer aldığı oyunda kadının toplum içerisindeki uğradığı şiddete dair erkeğin duruşu ve kimin gerçek özne olduğu üzerine söylenecek çok şeyi var. Oyun; kadın içindeki isyanı “ Eğer biri ağlıyorsa sakın akıllıca laflar etmeye kalkmayın. Elinizden geliyorsa dünyayı değiştirin. Yok, buna gücünüz yetmiyorsa susun! Ve üçüncü sayfada bir hikaye olmak için bekleyin.” cümleleriyle dile getiriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑