parkinnn

Sağlık

50 ton atık denize gitmedi

2015 yılının ilk altı ayında derelerin denizle buluştuğu yerlere koyulan bariyerlerle 50 ton atığın denize gitmesi engellendi

17 Kasım 2015 Saat: 10:12
50 ton atık denize gitmedi
50 ton atık denize gitmedi

Derelerden denize gelecek yüzeysel atıklar denize ulaşmadan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dere ağızlarına kurulan bariyerle engellenerek, buradan toplanıyor. Yüzeysel atıklar, çöpler, plastik atıklar Kumdere ve Kirazdere’nin ağızlarına kurulan 4 metrelik plastik bariyere takılarak, denize dökülmesi engelleniyor.

 

BARİYER ATIKLARI ENGELLİYOR

2015 yılının ilk altı ayında 50 ton atık denize gitmeden ekipler tarafından toplandı. Yüzeysel atıkların denize ulaşmadan toplanarak bertaraf edilmesine ve oluşan katı atıkların toplanmasını sağlayan sabit bariyer sistemi, Kumdere ve Kirazdere’nin denize dökülmeden önceki bölümlerine yerleştirildi. Sabit bariyerler, bağlantı noktaları su seviyesinin yükselip alçalmasıyla birlikte hareket edebilecek niteliklere sahip aparatlar ile monte edilerek debi değişimlerinde suyun yüksekliğine göre aşağı ve yukarı hareket edebiliyor.

 

EKİPLER ATIKLARI TOPLUYOR

Bariyerlerde toplanan atıklar Körfez’e ulaşmadan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince toplanıyor. Bu yılın ilk altı ayında 50 ton katı atığın Körfez’e ulaşmadan toplanarak bertaraf edilmesi sağlandı. Önemli bir çevre çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, temiz bir doğa için çalışmalarını yürüterek, yeni projeleri hayata geçiriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑