parkinnn

Kültür

6. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Kağıttan Dünyaların Keşfi sloganıyla düzenlenen Türkiye’nin en büyük kitap fuarı 17 Mayıs Cumartesi günü kapılarını açıyor.

16 Mayıs 2014 Saat: 14:20
6. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açıyor
6. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, 17 Mayıs Cumartesi günü kapılarını kitapseverlere açıyor. Her gün 10.30-21.00 saatleri arasında kitap dostlarını ağırlayacak olan fuar 25 Mayıs Pazar akşamına kadar açık kalacak. Kitap fuarının ilk gününde saat 11.00’de yapılacak açılış programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri katılacak.


KAĞITTAN DÜNYALARIN KEŞFİ

Kağıtların dünyası her zaman keşfedilmeyi bekler. Daha okumadığımız, içine dalmadığımız, yaşamadığımız nice dünyalar var. Gelin bu uçsuz bucaksız dünyayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap Fuarı’nda hep beraber keşfedelim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17-25 Mayıs tarihleri arasında sizi ‘kağıttan dünyaların keşfine’ çağırıyor.


350 YAYINEVİ, 400 ETKİNLİK, 30 SAHAF

Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl Balçiçek İlter, Markar Esayan, Ayşe Kulin, Mustafa Armağan, Zahide Yetiş, İsmet Özel, Senai Demirci, Kahraman Tazeoğlu, Murat Menteş, Üstün Dökmen, Nihat Doğan, Ahmet Taşgetiren, Enver Aysever, Kadir Mısıroğlu, Ahmet Ümit ve daha birçok yazarın yanı sıra 350 yayınevi, 400 etkinlik, 120 söyleşi, 230 imza, 30 sahaf ile 55 Sivil Toplum Kuruluşu’nu ağırlayacak.


NERMİN BEZMEN’E KURT SEYİT VE ŞURA ÖDÜLÜ

17 Mayıs’ta kapılarını açacak olan Kocaeli Kitap Fuarı, ilk gününde önemli konuklarını ağırlayacak. Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan bir ankette üniversite öğrencileri Nermin Bezmen’in kaleme aldığı, ‘’Kurt Seyit ve Şura’’ romanını TV’ye en iyi uyarlanan roman seçti. Fuarın ilk gününe katılacak olan Nermin Bezmen’e ‘’TV’ye Uyarlanan En İyi Roman Ödülü’’ takdim edilecek. Fuarda okurlarıyla buluşacak olan Bezmen, bir de söyleşi gerçekleştirecek.


ONUR KONUĞU RASİM ÖZDENÖREN

Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu ise Türk öykücülüğüne değerli katkılar sunan Rasim Özdenören olacak. Türk öykü ve deneme yazarı Özdenören’in yayınlanmış çok sayıda öykü ve deneme kitabı bulunuyor. Hakkında çok sayıda tez, özel sayı ve kitap bulunan Özdenören, 6. Kitap Fuarı’nın açılışında Kocaeli’ndeki sevenleriyle bir araya gelecek.


KİTAP ADAMLAR OKULLARDA

Bu yıl kitapların dünyasına dalın sloganıyla yola çıkan Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde farkındalık oluşturmak amacıyla Kocaeli merkezi ve ilçelerdeki ilkokullarda etkinlikler düzenlendi. Kitap adamlar, ilkokulları dolaşarak yaklaşık 15 dakikalık bir piyesle kitabın çocukların hayata hazırlanmasındaki önemini anlattı. 12-16 Mayıs tarihleri arasında belirlenen okullarda her gün düzenlenen etkinliklerde kitap adamlar, fuarı tanıtan broşürleri de öğrencilerle velilerine dağıttı.


5 YILDA 1 MİLYON 220 BİN ZİYARETÇİ

Türkiye’de yerel yönetimler arasında bir ilke imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Türkiye’nin en büyük kitap fuarına ev sahipliği yaptı.

Kocaeli’ndeki kitap fuarının ardından Anadolu’nun pek çok ilinde kitap fuarları açılmaya başlandı. Kocaeli Kitap Fuarı, geride kalan 5 yılda yaklaşık 1milyon 220 bin kişiye ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin en büyük kitap fuarını sadece geçen yıl 460 bin kişi ziyaret etti.


SEÇKİN KİTAPEVLERİ

Türkiye’de zirveye oturma hedefine çok kısa sürede ulaşan Kocaeli Kitap Fuarı bu yıl; Akçağ Yayınları/İzdiham Yayınları, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Büyükdoğu Yayınları, Doğan Kitap, İnkılab Yayın, National Geographic, NTV Yayınları, Semerkand Yayınları, İş Bankası Yayınları, Kaynak Yayınları, Radyo 7, TİMAŞ/Sufi Yayınları, TÜBİTAK Yayınları, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Yapa Yayınları gibi 350 yayınevine ev sahipliği yapacak.


ÖZGÜRLÜKÇÜ KATILIM

Her görüşün, her fikrin kendisine yer bulduğu, her kesim ve siyasi görüşten yazarın yer aldığı fuar, söz konusu duruşuyla özgürlük ve demokrasi rüzgarları estiriyor. Aynı şekilde fuara her kesimden vatandaşın gelmesi de aynı vurguyu güçlendiriyor. Fuara gelenler kitapevlerinin stantlarının yanı sıra düzenlenen 400 etkinlik, 120 söyleşi ve 230 imza etkinliğinde sevdikleri yazarlara ulaşma imkanı buluyor. Fuarı sıkı takip eden okurlar, söyleşiler sonunda konuklara ifade özgürlüğünün gereği olarak sorularını soruyor, fikirlerini rahatça ortaya koyuyor.


SAHAFLARLA GEÇMİŞE YOLCULUK

Yıllardır biriktirdiğiniz mecmuanın bir sayısı mı eksik, nerede o eski magazin dergileri mi diyorsunuz, sevdiğiniz sanatçıların eski filmlerinin afişlerini mi arıyorsunuz, yıllar öncesinin gazete manşetlerini mi merak ediyorsunuz, geçmişe özlem mi duyuyorsunuz? O zaman aradığınız her şey Kocaeli Kitap Fuarı’nın sahaflar çarşısında. Fuarın en nostaljik bölümlerinden biri olan sahaflar çarşısı, meraklıları için yılların magazin, komedi, sinema, müzik dergilerinin orijinal hallerini barındırıyor. Üstelik sahaflar, geleneksel hale getirdikleri ve az bulunan nadide eserleri sergiledikleri müzayedeyi de fuar kapsamında 20 Mayıs Salı günü saat 14.00’te yapıyor.


SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yıl ki sosyal sorumluluk projesinin merkezinde ise Roman çocukları var. İlimizde yaşayan Roman aileleri ve Roman çocuklarına yönelik çok sayıda projeye imza atan, yaptığı çalışmalar sonucunda Avrupa Konseyi Roman ve Göçebe Forumu Ve Avrupa Şehirler İttifakı tarafından Avrupa kıtasında Roman dostu kentlere verilen DOSTA Konsey Ödülü’nü alan Büyükşehir, şimdi de Roman mahallelerinden bir okulumuza kütüphane kuruyor. “Kumbara Kitap Dolsun, Roman Çocuklara Bilgi Olsun”projesi kapsamında fuarın girişine konulacak kumbaraya Roman çocuklarının da okumasını istediğiniz kitapları atarak, siz de bu kütüphaneye destek olabilirsiniz.

 

ÇİN’DEN KOCAELİ’NE KAĞIDIN ÖYKÜSÜ

Kitap fuarının ikinci günü olan 18 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te Büyükşehir standında ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın yeni kitabı olan ‘’Çin’den Kocaeli’ne Kağıdın Öyküsü’’ kitabının tanıtımı yapılacak. Prof. Dr. Emre Dören tarafından yazılan kitabın tanıtım programına Başkan Karaosmanoğlu da katılacak. Programda Prof. Dr. Dören kitabını imzalayacak.


HERKESİN ARADIĞI HER ŞEYİ BULDUĞU FUAR

Kitap kurtlarını, okuma sevdalılarını, yazar adaylarını, çiçeği burnunda şairleri, kitapların dünyasına dalmaya hazır olanları; 17-25 Mayıs tarihleri arasında her sabah saat 10.30’dan akşam 21.00’e kadar Uluslararası Fuar Merkezi(İnterteks)’ndeki 6. Kocaeli Kitap Fuarı’na bekliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki proje ortakları ise Kültür Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Radyo 7.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑