parkinnn

Yaşam

62 bin 255 işsizimiz var

İl İstihdam Kurulu’nun 2014 yılı ikinci toplantısı Vali Yardımcısı Abdullah Etil’in başkanlığında Valilik 100.Yıl Salonu’nda yapıldı.

17 Nisan 2014 Saat: 16:47
62 bin 255 işsizimiz var
62 bin 255 işsizimiz var

İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, sanayi ve ticaret odası temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukci, ilimizdeki işsizlik oranlarını ve çalışan sayısını rakamlarla katılımcılara aktardı. Öztekin Kaşukçi,  “Yapılan araştırmalarda Kocaeli’de asgari ücretle işçi çalıştırma zorlaştı. İşverenlerin çoğunlukla asgari ücretle işçi çalıştırmak istemesi ilimizdeki işsizlik oranlarını yükseltiyor. Bedeni işçilerde bel fıtığı oranı arttı. Valiliğin bu konuda gerekli önlemler alması gerekiyor” dedi.Kaşukçi, “2013 yılında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 62 bin 225 olduğunu, bu yıl bu sayıyı yüzde 10 oranında düşürmeyi planladıklarını söyledi.

70 BİN 457 BAŞVURU

Hizmetlerindeki asıl amacın var olan iş gücüyle açık iş gücünü buluşturmak ve doğru insanları doğru sektörlere yönlendirmek olduğunu kaydeden Kaşukci, 2013 yılında İŞKUR’a 70 bin 457 kişinin başvurduğunu açıkladı. Bu oranın geçmiş yıllara göre yüzde 19,2 arttığını belirten Kaşukçi, “Kocaeli’de işsiz olan herkesi kurumumuza çekmeye çalıştık” dedi. 2013 yılında özel ve kamu sektöründen alınan açık iş sayısını 47 bin 864 olarak açıklayan Kaşukci, bu rakamın artış eğilimde olduğunu belirtti.

SAĞLIK MESLEK’TE ALAN DARALMASI

Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yıldırım da, sxmeslek liseleriyle ilgili bilgi verdi. Yıldırım, bugüne kadar Sağlığı Meslek Liseeri’nde 9 alanın bulunduğunu, bu sayının 2014-2015 eğitim öğretim yılında 3’e düşürüleceğini açıkladı. Sağlık Meslek Lisesi’nde halen Hemşirelik, Acil Sağlık Hizmetleri, Anestezi, Reanimasyon, Tıbbi Laboratuar, Ortopedik Protez ve Ortez, Diş Protez, Sağlık Hizmetleri Sekreterliği, Radyoloji ve Çevre Sağlığı bölümleri üç alana düşürülüyor. 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği programlarına öğrenci alınacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑