parkinnn

Güncel

%70'i tamirde!

KOBİS kapsamındaki 136 akıllı bisikletten 92’si kullanım hatası ve bazı kişilerin kasıtlı zarar vermeleri nedeniyle tamirde bulunuyor

11 Ağustos 2015 Saat: 11:25
%70'i tamirde!
%70'i tamirde!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentte modern ve hızlı ulaşıma katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği akıllı bisikletler, büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 1 yıl önce hizmete alınan Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi(KOBİS) çerçevesinde 18 istasyonda 136 akıllı bisikletle hizmet veriliyor. Ancak kullanım hataları ve bazı kişilerin kasıtlı zarar vermeleri nedeniyle akıllı bisikletlerin yüzde 70’lik bölümü halen tamirde bulunuyor. 

 

1 YILDA 18 İSTASYON 136 BİSİKLET

Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı bünyesinde 18 Ağustos 2014 tarihinde Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi(KOBİS) adı altında hayata geçen projeyle aradan geçen bir yılda 18 istasyondaki 208 park istasyonunda 136 adet akıllı bisikletle Kocaeli halkına hizmet veriliyor. İlk günden itibaren yoğun ilgi gören akıllı bisikletler, vatandaşların hem iş yerlerine ulaşımında kolaylık sağlıyor, hem de özellikle yaz günlerinde gençler Yahya Kaptan, Yürüyüş Yolu, Kocaeli Fuarı, Marina ve Sekapark’a rahatlıkla ulaşabiliyor.

 

BAKIM VE DÜZENLİ KONTROL

Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’na yapılan başvurular sonucunda isme tanımlı Kent Kart ile kullanılan akıllı bisikletlerin, bakımı ve düzenli kontrolü de büyük önem taşıyor. Toplu Ulaşım Dairesi Başkanlığı, akıllı bisikletlerin düzenli bakım ve onarımlarını da kendi bünyesinde gerçekleştiriyor. Bu amaçla 7 personel, haftanın her günü hizmet veriyor.

 

KASITLI ZARAR VERENLER VAR!

Akıllı bisikletlerin kullanım oranları özellikle yaz aylarının başlangıcı olan haziran ve temmuz aylarında en yüksek oranlara ulaşıyor. Ancak akıllı bisikletlerin düzenli kontrolü, bakım ve onarımı kadar dikkatli kullanımı da büyük önem taşıyor. Akıllı bisikletlerde kullanıcı hataları nedeniyle zaman zaman hasarlar oluşuyor. Ancak bazı kişiler akıllı bisikletlere özellikle zarar veriyor, istasyonlarda kilitli bulunan bisikletleri zorlayarak yerinden çıkarmaya çalışıyor. Bunun sonucunda da akıllı bisikletlerde ve istasyonlarda ağır hasar meydana geliyor.

 

92 ADET BİSİKLET HASARLI

Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren 136 adet akıllı bisikletten 92’si kullanıcı hataları ve kasıtlı olarak verilen hasarlar nedeniyle kullanılamaz hale geldiği için atölyede tamir ediliyor. Kırılan bisikletlerin tamiri 10-15 gün arasında sürdüğü için istasyonlara gelen vatandaşlar, yeteri sayıda akıllı bisiklet bulamıyor.

 

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

KOBİS hizmeti veren 18 adet istasyonda güvenlik kameraları ve çevrelerinde MOBESE sistemine kayıtlı kameralar yer alıyor. Kiralama kartı üzerinde bulunan kimlik bilgilerinden de yola çıkılarak bisikletlere kasti zarar veren kişiler tespit ediliyor. Kocaeli halkının akıllı bisiklet kullanımını engelleyen bu kişiler hakkında kamu malına zarar vermekten yasal işlem başlatılıyor.

 

İHBAR VE ŞİKAYET İÇİN

Açılacak yeni istasyonlar ve artacak araç sayısıyla Kocaeli halkına daha geniş bir alanda hizmet vermeyi amaçlayan KOBİS yetkilileri, akıllı bisiklet kullanıcılarını bisikletleri kurallara uygun biçimde kullanmaları için uyarıyor. Yine akıllı bisikletlere kasıtlı olarak zarar verenlerin tespit edilebilmesi için böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların ise 444 11 41 No‘lu telefona veya 155 Polis İmdat hattına haber vermeleri isteniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑