parkinnn

Eğitim

75 günde 38 bin kişi ziyaret etti

Açıldığı günden bu yana vatandaşlardan yoğun bir ilgi gören Bilim Merkezi iki buçuk ayda 38 bin ziyaretçi ağırladı.

6 Temmuz 2015 Saat: 11:43
75 günde 38 bin kişi ziyaret etti
75 günde 38 bin kişi ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sekapark’ta oluşturduğu Bilim Merkezi her yaştan vatandaşın ilgisini çekiyor. Şehir dışından da pek çok ziyaretçisi olan Bilim Merkezi görme, işitme, duyma, dokunma duyuları ile etkileşime geçen, böylece olayları daha iyi kavramaya imkan sunan özel tasarlanmış pek çok düzeneğe ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler birbirinden ilginç bu düzenekleri doğrudan kullanabiliyor. Bilimsel süreç ve yöntemler eğlenceli bir şekilde öğrenmeye dönüşüyor. Bilim Merkezi’ni açıldığından bu yana toplam 38 bin kişi ziyaret etti. 
 
28 BİN 390 METREKARE
Kocaeli Bilim Merkezi bünyesinde konusunda uzman 35 kişilik ekip görev yapıyor. İçindeki bilimsel araçlara her geçen gün yenilerini ekleyen Bilim Merkezi 256 adet deney düzeneği yer alıyor. Kocaeli Bilim Merkezi 8 bin 560 metrekarelik bir alana sahip. 12 bin 345 metrekarelik Seka Kağıt Müzesi ve yeni inşa edilen giriş yapısıyla 7 bin 845 metrekare olmak üzere toplam proje alanı 28 bin 390 metrekare.
 
ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ
Uzayın gidilmez noktalarından okyanusların en derin yerlerine, pek çok oluşum, doğa kanunu ve soru işaretinin cevabı Kocaeli Bilim Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Özel tasarlanmış 256 deney düzeneği, çeşitli salonlarda sergileniyor. Bilim Merkezi’ne özellikle okullar oldukça ilgi gösteriyor. Özellikle hafta içinde okullardan gelen öğrenci grupları okullarında öğrendikleri teorik birikimlerini burada tatbik etme fırsatı buluyor.
Bilim Merkezi İstanbul başta olmak üzere çevre illerden ziyaretçi ağırlıyor.
 
BİLİM ATÖLYELERİ
Bilim Merkezi özellikle ilkokul düzeyinde eğitim alan çocukların okulda edindikleri teorik bilgiyi deneylerle pekiştirmelerini ve daha iyi kavramalarını sağlıyor. Robotlar, zeka oyunları ve özel düzenekler, hayal gücünü arttırıyor, analitik zekanın kullanımını arttırıyor. Kocaeli Bilim Merkezi içerisinde toplam 680 metrekare alana yayılan atölyelerde Optik İlizyon, Yanardağ Modeli, Hücre Modeli, 3-D gözlük ve daha pek çok alanda deneyler yapılabiliyor.
Bilim Merkezi’nde ‘Bilim Sultanları’ sergisi de yer alıyor. Bu segide Mimar Sinan’dan, El Zerkali’ye, El Cezeri’den, İbn-i Firnas’a kadar matematik, mimari, tıbbi buluşlar gibi bir çok alanda küçük büyük herkesin ilgisini çekecek onlarca isim ve kaşif interaktif ortamda tanıtılıyor. Kocaeli Bilim Merkezi Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑