parkinnn

Güncel

7500 devlet memuru atanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın web sayfasında “AİLE DANIŞMANLIĞI” kadrosuna ilk etapta 7500 Uzmanın atamasının yapılacağına ilişkin duyuru yapıldı.

5 Ağustos 2015 Saat: 17:16
7500 devlet memuru atanacak
7500 devlet memuru atanacak

Adana Kariyer Akdemi Eğitim Yönetim ve Danışmanlık Firması, Marmara bölge koordinatörü Tanju EKİNCİ ‘den alınan bilgiye göre atamaya ilişkin şartların tamamlanması için örgün eğitimler Türkiye’de Onbeş ( 15 ) İl’de devam ediyor. Eylül ayında bu eğitimleri Kocaeli’nde de başlatacaklarını belirten EKİNCİ Altı (6) Branşta Eğitimli, Kalifiye fakat atıl durumda bekleyen genç beyinleri toplumun üretken kesimine taşınmasına dolayısıyla işsizlikle mücadeleye katkıda bulunmak amacında olduklarını belirtti.


EĞİTİME KİMLER KATILABİLİYOR?
Üniversitelerin dört yıllık Tıp, Çocuk Gelişimi, Hemşirelik, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Psikoloji ve PDR mezunları başvurabiliyor.


EĞİTİM VE SERTİFİKALAR NEREDEN?
Kurumun Web sayfasında protokolleri yapılmış Devlet ve Özel Üniversiteler’ den sertifika veriliyor, eğitimleri ise Akademisyenler veriyor.
500 saatlik eğitimler sonunda katılımcılar ilgili Devlet Bakanlığı tarafından kabul gören “AİLE DANIŞMANI “unvanı n sahibi oluyorlar.


DEVLET MEMURLUĞUNA BAŞVURABİLİYORLAR, PİLOT UYGULAMA BAŞLADI
Bu sertifikaya sahip olanlar; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı atamalarına başvura biliyor, Bakanlık ilk etapta 7500 kişi atanacağını Kırıkkale, Sakarya, Rize ‘de uygulamanın başladığını, her Beş yüz (500) Aileye bir danışman verileceğini Bakan açıkladı. Programın adı (ASPED) Aile Sosyal Destek Programı.


BELGE SAHİPLERİNİ BAŞKA AVANTAJLARI NELER?
*Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dışında diğer kamu kuruluşlarına uzman olarak başvurabiliyorlar.
*Belediyelerin “ Kadın ve Aile sağlığı merkezlerinde uzman olarak çalışabiliyorlar.
*Kendilerine ait Aile Danışmanlık Merkezleri açabilirler.
*Adalet Bakanlığının Aile Mahkemelerinde bilirkişilik yapabiliyorlar.
*Halen Kamuda görevli olan bu bölüm mezunları mesai saatleri dışında “AİLE DANIŞMANI” olarak özel hizmet verebiliyorlar. Adana Kariyer Akdemi Eğitim Yönetim ve Danışmanlık Firması, Marmara bölge koordinatörü Sn Tanju EKİNCİ; konuyla ilgilenenlerin iletişime geçmeleri halinde ayrıntılı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.


İLETİŞİM: www.kariyerakademiadana.com 
0533 369 83 13

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑