parkinnn

Güncel

ABD helikopterleri Suriye'de iddiası

ABD helikopterleri Suriyede iddiası “Türk helikopterleri Suriye’ye girdi” iddiası, Ankara’da hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.  Gece saatlerinde sosyal medyada kısa sürede yayılan, “Türk helikopterleri Suriye’ye girdi”

3 Eylül 2014 Saat: 10:58
ABD helikopterleri Suriye'de iddiası
ABD helikopterleri Suriye'de iddiası

ABD helikopterleri Suriye'de iddiası

“Türk helikopterleri Suriye’ye girdi” iddiası, Ankara’da hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

 Gece saatlerinde sosyal medyada kısa sürede yayılan, “Türk helikopterleri Suriye’ye girdi” iddiası, heyecan yarattı. Ancak askeri kaynaklar, helikopterlerin Türkiye’e değil Suriye’ye ait olduğunu bildirdi.
IŞİD’in bazı sosyal medya hesaplarında 20 civarında Türkiye’ye ait helikopterin Suriye’deki Tel-Abyad’a girdiği iddia edildi. Daha sonra da ABD helikopterlerinin Türkiye üzerinden Suriye’ye girdiği öne sürüldü.
RADARLAR İZLEMEDE

Türk askeri kaynaklar ise iddiaların gerçeğini yansıtmadığını söyledi. Bölgedeki helikopter hareketliliğini doğrulayan askeri bir kaynak, 15-20 adet helikopterin Türk Hava Kuvvetleri tarafından radarlardan görüldüğünü ancak bunların Esad rejimine ait helikopterler olduğunu kaydetti.

Helikopterlere Türk sınırına yaklaşmamaları konusunda uyarı yapılırken, savaş uçaklarının da olası ihlalleri önlemek amacıyla silah yüküyle bölgeye gönderildiği kaydedildi.Geçen günlerde ABD’nin Suriye’de de IŞİD hedeflerine hava operasyonu düzenlemesi gündeme gelmişti. Helikopterlerin bir kurtarma operasyonu için de Suriye'ye girmiş olabileceği belirtiliyor. Türk kaynaklar ne diyor Türk askeri kaynaklar ise iddiaların gerçeğini yansıtmadığını söyledi. Bölgedeki helikopter hareketliliğini doğrulayan askeri kaynaklar, 15-20 adet helikopterin radarda göründüğünü ancak, bunların Suriye'ye ait olduğunu öne sürdüler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑