parkinnn

Yaşam

Abdülmahid'in Torunu: Büyükannemi Dekolteli Görünce Üzülüyoruz

Canlı yayında Suna Vidinli'ye konuşan Abdülhamid Han'ın torunu Murat Osmanoğlu, Muhteşem Yüzyıl'a sert eleştiriler yöneltti.

28 Kasım 2012 Saat: 11:46
Abdülmahid'in Torunu: Büyükannemi Dekolteli Görünce Üzülüyoruz
Abdülmahid'in Torunu: Büyükannemi Dekolteli Görünce Üzülüyoruz

Muhteşem Yüzyıl tartışması tam gaz sürerken Suna Vidinli konuyu Habertürk'te yayınlanan Perspektif'te masaya yatırdı. Osmanlı hanedanının yaşayan son üyelerinden Abdülhamid Han'ın torunu Murat Osmanoğlu'yu konuk eden Suna Vidinli, Başbakan'ın başlattığı polemiği muhattabıyla konuştu. 

OSMANLI AİLESİ OLARAK KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR 

Dizide resmedilen padişah ve Haremi sert şekilde eleştiren Murat Osmanoğlu, gerçeklerin çok farklı olduğunu iddia ederken, aile olarak dizinin ilk günlerinde uyarı yaptıklarını ama dikkate alınmadıklarını söyledi. 'Bu diziye inanmayın, yanlışlarla dolu, tarihi böyle öğrenmeyin' diyen Osmanoğlu, Başbakan'ın eleştirilerine hak verdiğini açıkladı. 

Osmanoğlu, ailenin kırmızı çizgilerinin Harem, şehzadeler ve padişah olduğunu; bu noktalarda ciddi rahatsızlıkları olduğunu söyledi. 

BÜYÜKANNEMİZİ DEKOLTELİ OLARAK GÖRÜNCE ÜZÜLÜYORUZ 

'Ben bu dizide çalışan insanlara bir şey demiyorum. Ama biz büyükannemizi sarayda öyle dekolteli görünce üzülüyoruz. Bizim kırmızı çizgilerimiz dediğimiz, padişahın Haremine girilmemesidir. Dizide saray; entrika ve şehvet yuvası olarak gösteriliyor. ' 

HAREME DÜŞKÜN OLSA YATAĞINDA KALIRDI AMA 13 SAVAŞA KATILDI 

'Dizide yanlış gösteriliyor. Harem çok büyük bir müessese. Gelen kızlara bakılır ama sadece güzellik değil. Nereden geliyor, eğitimi nedir? İstediği dinde kalabilir, müslüman olması gibi bir zorlama da yok. 500-600 kişilik bir yapıdır. Öyle dekolteyle padişahın karşısına çıkacak, mümkün değil! Diziye baktığınızda padişah her gün Haremde. Ölümüne kadar 13 savaşa katılmış. Hareme düşkün olsa yatağında kalırdı. 71 yaşında ve hastayken sefere çıkıp öyle ölmüştür. Şehittir, şehit mertebesine ulaşmıştır.

 

BU DİZİ ARAPLARDAKİ YANLIŞ OSMANLI ALGISINI TEYİT EDİYOR 

Osmanoğlu, dizinin Arap ülkelerinde ve Balkan gösterilmesinin de bazı sonuçlarını olacağını söylerken, tartışmayı dış politika ve tarih bağlamında değerlendirdi: 'Araplar zaten Osmanlı'yı yanlış tanıyor bu dizi de bu yanlış resmi teyit etti. Avrupalılar da, biz Osmanlı'yı böyle tanımıyoruz diyeceklerdir ' 

PARGALI'NIN GAYRI MEŞRU ÇOCUK YAPMASI CESARET İSTER 

'Pargalı'nın gayrı meşru bir çocuk yapması mümkün değildir. Yavuz Sultan Selim'in kızı ile evlenecek ve gayrı meşru çocuk yapacak. Böyle bir şey olabilir mi? Cesaret ister. Firuze diye biri de zaten sözkonusu bile değil. Herşey reyting değil, çünkü tarihi işliyorsunuz. '

KAYNAK : http://www.haber365.com/Haber/Abdulmahidin_Torunu_Buyukannemi_Dekolteli_Gorunce_Uzuluyoruz/

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑