parkinnn

Dünya

ABD'ye yakınlaşan İran'dan tuhaf 11 Eylül iddiası

ABD ile sıcak ilişkiler kurmaya başlayan İran'ın Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, 11 Eylül saldırılarını Suudilerin yaptığını iddia etti. Zarif'in açıklaması, 11 Eylül bahanesiyle İslam coğrafyasında terör estiren ABD'

6 Kasım 2015 Saat: 17:29
ABD'ye yakınlaşan İran'dan tuhaf 11 Eylül iddiası
ABD'ye yakınlaşan İran'dan tuhaf 11 Eylül iddiası

BloombergView tarafından yapılan habere göre, Suriye üzerine yapılan ve İran ve Suudi Arabistan'ın bulunduğu görüşmelerde sert tartışmalar yaşandı. Görüşmeler sırasında İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Suudileri "terörü desteklemek" ile suçladığı ve 11 Eylül saldırısını Suudilerin yaptığını iddia etti. Açıklamasını doğrulayan Zarif'in, Suudi hükümetini değil vatandaşlarını kast ettiğini açıkladığı söylendi.

İran ve Suudi Arabistan arasında sağlıklı görüşmeler gerçekleşemediği duyurulurken, Suudi Dışişleri Bakanlığı'nın İran'ın Suriye meselesine dahil olmaması için çalışma yürüttüğü aktarıldı.

İRAN'IN ARABİSTAN NEFRETİ BU YÜZDEN Mİ

İran, Suriye hükümetini ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı desteklerken, Suudilerin ülkedeki "muhalif" grupları desteklediği biliniyor. İran'ın Yemen üzerindeki şii darbecileri desteklediği de bilinirken Suudi Arabistan'ın Yemen'deki İran yanlısı darbeyi de önlediği biliniyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑