parkinnn

Güncel

Acılar bir daha yaşanmasın

GÖLGE- Dilovası Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Ali Toltar, 17 Ağustos Marmara Depremiyle ilgili olarak yayınladığı mesajında depremde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara başsağlığı dileyerek acıların bir daha yaşanmama

17 Ağustos 2014 Saat: 16:57
Acılar bir daha yaşanmasın
Acılar bir daha yaşanmasın
GÖLGE- Dilovası Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Ali Toltar, 17 Ağustos Marmara Depremiyle ilgili olarak yayınladığı mesajında depremde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara başsağlığı dileyerek acıların bir daha yaşanmamasını istedi.
YAŞADIĞIMIZ EN ACI FELAKET
Türkiye'de 1950'li yıllardan sonra göçler sebebiyle hızlı nüfus artışına maruz kalan kentlerin plansız ve kontrolsüz yapılaşmalarla karşı karşıya kaldığını belirten İnşaat Mühendisi Başkan Toltar, 15 yıl önce 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi ile Cumhuriyet tarihinin en büyük kayıplarının yaşandığını ifade ederek "Binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve onbinlerce vatandaşımızında yaralanmasına yol açan Marmara Depremi, ülkemizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak, tarihteki yerini almıştır.
BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI BİTTİ
Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar, genellikle anımsanmak istenmez. Ancak, 17 Ağustos, sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için, bize sorumluluklarımızı sürekli anımsatan bir tarih olacaktır. Bu on beş yılda toplum olarak pek çok dersler çıkardık. Yaşadığımız mekânları artık plânlı, programlı bir şekilde inşa ediyoruz. İnşaatlarda ‘ben yaptım, oldu’ devri bitti."dedi. 
DEPREMİ TEHLİKE OLMAKTAN ÇIKARTALIM
Yer hareketlerine ve zemine uygun yapı üretmenin depremi tehlike olmaktan çıkartacağına dikkat çeken Başkan Toltar, "1999 yılında yaşanan acı kayıpların yaşanmaması için ülkemiz genelinde depremle ilgili ciddi çalışmalar başlatılmıştır. Önümüzdeki süreçte devlet ve toplum olarak en büyük sorumluluğumuz, yaşanan felaketlerden ders çıkarmaktır. İnşallahta atılan adımlar ile ülkemiz depreme karşı büyük bir sorunu ortadan kaldırmış olacaktır."dedi.
ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN
Acıların bir daha yaşanmamasını isteyen Başkan Toltar, "Türkiye'nin, bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını, acıların yaşanmamasını temenni ediyorum. Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyorum.''dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑