parkinnn

Yaşam

Adatepe’de tehlike sinyalleri

Dilovası'nda, ilçe merkezinde çevresi sanayi kuruluşlarının kimyasal madde depoları ve fabrikalarla sarılmış olan, ilçe merkezindeki tek yeşil alan Adatepe de yok olmakla karşı karşıya.

7 Nisan 2014 Saat: 16:03
Adatepe’de tehlike sinyalleri
Adatepe’de tehlike sinyalleri

Dilovası'nda, ilçe merkezinde çevresi sanayi kuruluşlarının kimyasal madde depoları ve fabrikalarla sarılmış olan, ilçe merkezindeki tek yeşil alan Adatepe de yok olmakla karşı karşıya. Daha önce buradaki bir firmanın, arazinin kendilerine ait olduğunu, yıllar önce burasını 49 yıllığına kiraladıklarını iddia ederek, kimyasal madde depolama tankı koymak için çok miktarda ağaç kesmişti. Mahallelinin ayaklanmasıyla tank yapımı durdurulmuştu.

‘’YANGINA DAVETİYE ÇIKARIYORLAR’’

Yeşil Alanı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Cebeci’nin daveti üzerine mahalleye gittiğimizde ormanın ateşlenmeye hazır fitil haline getirildiğini gördük. Bazı firmaların bölgeye kimyasal tank koymak için kestikleri ağaçlardan arta kalan çalıları bölgeden tahliye etmeyerek ormanın içine sürdüklerini görüntüledik. Güneşte kuruyan çalıların orman yangınına sebep olabilecek olması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

‘’ÇIKACAK YANGININ SORUMLULARINI BİLİYORUZ’’

Bunun üzerine çalıların neden bölgeden tahliye edilmediğini, ormanın içine sürüklenerek istiflendiğini Dernek başkanı Cebeci’ye sorduk.

Cebeci, ‘’Biz yıllardır Adatepe’de ormanları yok ederek buraya kimyasal tanklarını yerleştirmek isteyen firmalarla mücadele ediyoruz. Bu firmaların daha öncede orman katliamı yapmalarına tüm mahalleli karşı çıktık. Açık bir şekilde amaçlarına ulaşamayınca, dolaylı olarak ormanı yok ederek amaçlarına ulaşmak istediklerini düşünüyoruz. Yoksa neden tüm ormanı yok edecek çalıları ormanın içine yığsınlar. Bu çalılar kurumuş en ufak kıvılcımla tüm ormanı yok edecek durumda. Burada tüm yetkililere sesleniyorum, ormanda çıkacak bir yangının sorumlusu buraya kimyasal tanklarını yerleştirmek isteyen firmalar olacaktır. Çalıları burada tahliye etmeyen orman içine yığan firmalar çıkacak yangının sorumlularıdır’’ dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑